אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
גאבא היא חומצת אמינו נחוצה במיוחד לחולי פרקינסון שכן היא פועלת בחיזוק ובהרגעת מערכת העצבים. מינון מומלץ של גאבא עומד על כ 500 מיליגרם עד שלוש פעמים ביום למשך שלושה חודשים ברציפות.
ביפידוס ואצידופילוס הם חיידקים ידידותיים שמבטיחים מערכת העיכול בריאה יותר בכלל, אבל אצל חולי פרקינסון הם נחוצים על אחת כמה וכמה למניעת עצירות (בעיה שמופיעה לעיתים קרובות אצל אנשים עם מחלת פרקינסון). מינונים מומלצים של פרוביוטיקה נקבעים על פי התווית כל מוצר ומוצר.
חומצה אלפא ליפואית מהווה נוגד חמצון חזק שנחוץ לחולי פרקינסון הסובלים ממילא מעקה חימצונית גבוהה בתאי העצב שלהם. מינונים מומלצים? 50 עד 100 מ"ג שלוש פעמים ביום.
מינרלים אלו הכרחיים לשמירה על מערכת עצבים בריאה. אפשר לקחת אותם במולטי ויטמין אחד אולם בכל מקרה המינון המומלץ הוא 500 מיליגרם של סידן ו -250 מיליגרם של מגנזיום מדי יום
אחד מנוגדי החימצון החזקים ביותר שהגוף מייצר הוא קואנזים קיו 10. רמות הייצור שלו יורדות עם הגיל וחסרות אצל חולי פרקינסון שחשים כל הזמן עייפות וחוסר אנרגיה. תכשיר זה חיוני למנוע נזקי רדיקלים חופשיים והוא מסייע מאד בהתחדשות התאים. מינונים מומלצים של קו אנזים קיו 10 לחולי פרקינסון? 30 מיליגרם פעמיים או שלוש פעמים ביום.
אנשים עם מחלת פרקינסון בדרך כלל לא סופגים את חומרי המזון בצורה יעילה. כדי להבטיח עיכול והטמעה מלאה של הרכיבים התזונתיים, מומלץ לחולי פרקינסון להצטייד גם בתוספי אנזימים כמו טריפסין, פפסין ברומלין או פפאין בכל ארוחה.
שמן נר הלילה וזרעי פשתן מכילים חומצות שומן חיוניות שחסרות אצל אנשים עם מחלת פרקינסון. מינונים מומלצים של שמנים אלו עומדים על 500 עד 1,000 מיליגרם פעמיים ביום.
התוסף N-acetylcysteine עשוי לעזור בתהליכי קלציה בגוף. הוא קושר אליו מתכות כבדות ששקעו בגוף ומרעילות אותו ואחר כך מעודד את הוצאת הרעלים הללו דרך מערכות ההפרשה של הגוף. אצל חולי פרקינסון יש חשד גבוה לשקיעת מתכות רעילות ברקמות הגוף אשר גרמו למכתחילה להיווצרות המחלה ולכן יש מי שממליץ על נטילת התוסף של אן אצטיל ציסטאין לחולים אלו. מינונים מומלצים?-500 מיליגרם פעמיים ביום.
פוספטידילסרין נחוץ לתפקוד המוח ולהעברה תקינה של אותות עצביים בין הנוירונים. רמות נמוכות של Phosphatidylserine קשורים על פי מספר מחקרים עם היווצרות מחלת פרקינסון. מינונים מומלצים? 50 מיליגרם של Phosphatidylserine שלוש פעמים ביממה.
תמציות מקליפת אורנים ומיצוי מחרצני ענבים ידועים כפיקנוגנול, תכשיר שיודע להילחם רדיקלים חופשיים ובנזקיהם. כיון שעל פי אחת ההשערות מחלת פרקינסון היא תוצאה של ניוון נוירונים בשל נזקי רדיקלים חופשיים מומלץ להסתייע בפיקנוגנול חיצוני שהינו גם תכשיר אנטי דלקתי. מינונים מומלצים? 25 עד 50 מיליגרם של או שלוש פעמים ביום.
ויטמין אי הוא נוגד חמצון עוצמתי המונע נזקי רדיקלים חופשיים. יש לבחור ויטמין אי מסוג טוקופרול, להתחיל ב 200 יחידות בינלאומיות ליום, ולהגדיל בהדרגה את המינון עד ל 800 יחידות ( 400 יחידות בינלאומיות בבוקר ועוד 400 יחידות בינלאומיות בערב). סלניום הוא מינרל נוגד חמצון שפועל בסינרגיה עם ויטמין E, מגביר את זרימת הדם והחמצן לרקמות, ומגביל את הנזק לתאי עצב. מינון מומלץ: קחו 200 מיקרוגרם של סלניום ביום. בעלי לחץ דם גבוה ואנשים שנוטלים נוגדי קרישה (מדללי דם) חייבים להתייעץ עם רופא לפני נטילת ויטמין E בשל נטייתו הטבעית לגרום לדילול דם ודימומים.
תחום חדש יחסית: גליקופרוטאינים המופקים מארס נחשים שהוזרקו למספר חולי פרקינסון במינונים של 100 מ"ג שיפרו את איכות חייהם לאחר תקופה של כחודשיים. טיפול זה נחשב לחדשני יחסית ושווה בדיקה נוספת.