תרופות סבתא

אן ויגמור עשב חיטה וסרטן

אם מולקולות החמצן בגוף הן 'קליע קסם'  להרג תאים סרטניים, הרי שעשב חיטה הוא תותח-על  כנגד מחלת הסרטן. מדוע?

עשב חיטה מכיל כלורופיל, חומר בעל מבנה המולקולרי זהה כמעט לזה של המוגלובין והמשמעות היא אספקה גבוהה יותר של חמצן אל תאי הגוף- גם אל תאי הסרטן שלא יודעים לחיות בהשראת חמצן.

עשב החיטה אוצר חומרים אנטי סרטניים מובהקים בינהם

  • סלניום
  • ויטמין בי 17 הנמכונה גם לטריל ( laetrile )
  • ויטמין בי 12
  • חומצה אבציסית / דורמין: הורמון צמחי בעל תכונות המעכבות חלוקת תאים
  • סופראוקסיד דיסמוטאז - אנזים נוגד חימצון
  • ציטוכרום אוקסיטד – אנזים נוסף נוגד חימצון

כלורופיל: מדוע הוא חומר שחולי סרטן חייבים לצרוך?

הוויטמינים A, C ו-E ידועים כחומרים טבעיים בעלי יכולת להיות "אנטי-מוטגניים" קרי הם מונעים חלוקת תאים לא מבוקרת. במחקר שנערך עליהם ועל כלורופיל התברר כי כלורופיל הוא אנטי-מוטגן חזק יותר מכל אחד מהויטמינים הנ"ל. מדוע כלורופיל כל כך יעיל להתמודדות עם סרטן? בגלל זמינות החמצן שהוא מספק.

גם כלורופיל וגם ההמוגלובין דומים במבנה המולקולרי שלהם. ההבדל היחיד הוא שהאלמנט המרכזי בכלורופיל הינו מגנזיום ובהמוגלובין-ברזל. לכלורופיל יש גם את היכולת לפרק פחמן דו חמצני רעיל ולשחרר ממנו לרקמות חמצן חופשי. לפיכך כלורופיל או אחת מתרפיות החמצן הקלאסיות שחולי סרטן צריכים לשקול.


חומצה אבציסית הנוגדת סרטן

חומצה אבציסית – הורמון צמחי דמוי ויטמין a נמצא לא בעשב חיטה אלא גם בבטטות ובזרעי פשתה. בעבר החומצה הזו כונתה בשם דורמין והיא היתה התכשיר המרכזי עליו ביססה ד"ר וירג'יניה ליווינגסטון (שיטת ליווינגסון) את הטיפולים שלה לחולי סרטן. הכל החל כאשר ליווינגסטון גילתה כי בשונה מאנשים בריאים קיים מחסור בחומצה אבציסית אצל חולי סרטן והיא סברה כי יתכן והמחסור הזה הוא הסיבה להתפתחות תאי הסרטן.

שכלול שיטת אן ויגמור לטיפול בסרטן

דיאטת עשב חיטה של אן וויגמור תושבת בוסטון אוסרת על צריכת בשר, מוצרי חלב, ומזונות מבושלים ומקפידה על מזון חי כמו כמו נבטים לא מבושלים, ירקות טריים, פירות, אגוזים וזרעים. בשל יעילות הטיפול קמו חוקרים עצמאים שביקשו לעשות אופטימזציה לשיטה ולהגביר את יעילותה. הם עושים זאת ע"י הפגזת מיץ עשב החיטה באור אולטרה סגול כדי לשתות אותו מאוחר יותר. התיאוריה הזו מבוססת על ניסויים שנעשו לפני עשרות שנים : במחצית המאה הקודמת אחת משיטות הטיפול בחולי סרטן היתה להקיז את דמם, להוציאו החוצה , להפגיז אותו באור אולטרה סגול ואז להחזירו לגוף. הדם ( ובתוכו ההמוגלובין)- על פי התיאוריה הזו זוכר את התדרים של קרינת האור וממשיך לרטוט באותו תדר מרפא לאחר שהוא מוחזר לגוף. כיון שמולקולות ההמוגלובין והכלורופיל משתפים קווי דמיון מרכזיים- הנחת העבודה של החוקרים היום כי אותו אפקט יושג אם נטעין את הכלורופיל בתדרי האור האולטרה-סגולי לפני שהחולה שותה את מיץ עשב החיטה וזאת כדי להגביר את אפקט הריפוי שלו על הגוף.

האם לאכול / לשתות את עשב החיטה מייד לאחר כתישתו או להמתין?

אחת משאלות המפתח לגבי עשב חיטה בהקשר של חולי סרטן היא כמה זמן לחכות אחרי חיתוך העשב , כתישתו והפיכתו למיץ. מרבית האנשים שותים את המיץ מייד עם הכנתו "כדי לא לאבד את הויטמינים שבו. לעומת זאת החומצה האבציסית הנמצאת במיץ עשב החיטה הופכת להיות חזקה יותר פי 40 כאשר ממתינים מספר שעות לאחר חיתוך עשב חיטה. הדרך הנכונה יותר תהיה ליהנות מכל העולמות: לשתות מחצית ממיץ עשב החיטה מיד לאחר הכנתו ואת היתרה לשתות לאחר 4 שעות- כדי ליהנות מן החומצה האבציסית שנוצרת שם עם הזמן.






















כל המאמרים על:



אולי יעניין אותך גם