אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
קשה לזהות בזמן את סוג הסרטן הזה כי לרוב הוא לא גורם לתסמינים בשלב מוקדם ומטעה את הרופאים עם תסמינים שמתאימים למחלות אחרות.
למזונות שאנו מכניסים לפה יש משקל גבוה בקביעת התפתחות סרטן הלבלב. ישנה תזונה שמעודדת את סרטן הלבלב כמו חלבונים או מזונות מתוקים עם אינדקס גליקמי גבוה מאד . למי שנמצא בקבוצת סיכון מומלץ ללכת לפי קוי התזונה הבאים:
מזונות בעלי דירוג גליקמי (GI ) גבוה כמו סוכר לבן, תפוחי אדמה, משקאות קלים, מוצרי מאפה מקמח לבן וכיו"ב נמצאו קשורים להתפתחות סרטן הלבלב כיון שאלו מעודדים ייצור מהיר של גורם גדילה דמוי אינסולין IGF), ) שמעורר התפשטות התקדמות הגידול ומזרז את התפשטות של הלבלבסרטן בתוך הגוף.לעומת זאת לקטניות, ירקות, ופירות יש דירוג GI נמוך
זוהי אחת התגליות של ג'ון בירד, רופא סקוטי שגילה כי דיאטות חלבון גבוה- מחייבות הפרשת אנזימי עיכול כמו פנקראטינין מהלבלב לטובת עיכול החלבונים ולכן אנזימים אלו לא יכולים להתמקד במשימת המפתח של הכחדת הסרטן. כמות מסוימת של חלבון הכרחית לתפקוד תקין של הגוף אבל מומלץ להימנע מכמויות עודפות. הגוף זקוק לשקט של " 12 שעות בלי חלבון כדי להילחם ביעילות בסרטן הלבלב.
חומר אנטי סרטני זה נמצא במשפחת המצליבים והוא מגן מפני סרטן הלבלב.תמצאו אותו בירקות כמו ברוקולי, כרוב, כרובית, כרוב וכרוב ניצנים אבל כדי להפיק אותו מצמחים אלו יש לחתוך ולקצוץ אותם דק כדי שהוא יופרש (או לחילופין ללעוס היטב) I3C עוזר גם להרוס רדיקלים חופשיים ולטהר מהגוף חומרים מסרטנים שעלולים לגרום לסרטן הלבלב
ברפואה סינית, וברפואה ההודית המסורתית עושים בכורכום שימוש במשך מאות שנים כדי למנוע ולטפל במגוון רחב של בעיות בריאות.בשנים האחרונות, גם הרפואה המערבית החלה להקדיש תשומת לב רבה יותר לכורכומין, החומר הפעיל בכורכום, שעל פי המחקרים האחרונים עשוי לספק הגנה מפני כמעט כל סוג של סרטן, כולל סרטן הלבלב.באחד המחקרים, החוקרים מצאו כי כורכומין יכול לעכב את חלבונים כמו אינטרלויקין-8 וניטריטים שגורמים לסרטן הלבלב