אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
בתמציות רימונים ישנו רכיב פעיל בשם פוניקלגין שידוע כבעל יכולת להגן על הלב וכלי הדם, למנוע סרטן, לעכב התפשטות סרטן ולווסת את משקל הגוף.מחקר חדש הראה כי לאותו חומר פעיל - פוניקלגין - יש גם יכולת אנטי-פטרייתית חזקה, בעיקר נגד פטריה מסוג קנדידה אלביקנס שקונה חזקה באיזורי גוף לחים כמו חלל הפה ובנרתיק.
מה הבעיה המרכזית בהשמדת פטריות וזיהומים פטרייתיים כגון קנדידה אלביקנס? – קרום התא של האורגניזם הזה, שכן מדובר בקרום תא מאד עמיד ומקשה על הכחדת הפטריה ומסיבה זו התכשירים עובדים רק באופן חלקי ונשים רבות מגלות כי הפטריה נעלמת - ושוב חוזרת להציק. בדיקה מיקרוסקופית של תאי פטריות שנחשפו לפוניקלגין (החומר הפעיל בתוך מיץ הרימונים) הראתה כי קרום התא של הקנדידה (בנוכחות תמצית מיץ הרימונים) משתבש, נחלש, והופך להיות חדיר ופגיע יותר לתרופות שמשמידות את הפטריה. למשל התרופה האנטי פטרייתית דיפלוקן (או פלוקנוזול ) יעילה לפריצת ממברנת התא של הפטריה – אבל היא בעייתית בגלל תופעות הלוואי שלה על בלוטות יותרת הכליה. החדשות הטובות הן שבנוכחות מיץ רימונים והרכיב הפעיל שברימון (פוניקלגין) תרופת הדיפלוקן הופכת יעילה פי 2 ועל כן ניתן להקטין את מינוניה ואת תופעות הלוואי שלה על הגוף.
אנשים רבים בעולם המערבי חיים היום עם בעיות כרוניות של קנדידה אלביקנס כתוצאה משימוש יתר באנטיביוטיקה, תרופות, אלכוהול, סטרואידים או תזונה עתירת סוכרים. היום ידוע שקנדידה היא הגורם העיקרי לאסטמה, אובדן זיכרון, ערפול בחשיבה, דיכאון, עצירות, והגדלת הסיכון למחלות לב, סרטן, והשמנת יתר.
פירות רבים נחשבים למזונות-על עבור הגוף כיון שהם עתירים בפיטוכימיקלים ובנוגדי חימצון והופכים אותו ל"בסיסי" - סביבה שמקשה על מחלות כמו קנדידיאזיס וסרטן לשגשג. הבעיה המרכזית של פירות היא היותם עתירי סוכר. כאשר סובלים מפטריה בנרתיק, פטריה בפה או פטריה במעיים עדיין אפשר לאכול מנות מוקטנות של פרי אבל יש לבחור רק פירות בעלי אינדקס גליקמי נמוך.
פירות יער במיוחד מומלצים למי שסובלת מזיהום של פטריה בנרתיק כיון שהם עשירים בנוגדי חימצון. יחד עם זאת, חובה להקפיד על אוכמניות חמוציות או פטל שלא הומתקו בסוכר וכן על פירות יער ללא חומר משמר.