אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
מחקרים הראו כי כולציסטוקינין הוא הורמון הגורם לעיכול המופק במעיים ונמצא בשפע בשעועית. עוד התגלה כי אנשים שצרכו את הקטניה הזו על צורותיה השונות (לרבות שעועית לוביה, אזוקי, פינטו ועוד) חשו יותר שובע ונזקקו פחות למאכלים מתוקים. שעועית גם מווסתת את רמת הסוכר בדם, מייצבת אותה ומונעת את תחושת הרעב. והסיבים התזונתיים של שעועית? אלו גם מפחיתים רמות כולסטרול גבוה וגם משרים תחושת שובע לאורך זמן.
כיון שקשה מאד לדבוק בדיאטות הרזיה, ולו כיון שהן מייצרות תחושה של קיפוח פסיכולוגי הרי שאחת הטקטיקות הטובות שעומדות לרשותם של אנשים בעלי משקל עודף תהיה לאכול מזונות שבאופן טבעי מדכאים את התיאבון. להלן כמה מזונות מדכאי תיאבון:
הקטצ'ינים בתה הירוק מעלים את רמת החום של הגוף שורפים קלוריות ותורמים להרזיה אבל זה לא הסיפור היחידי של תה ירוק בהקשר של הרזיה: הקטצ'ינים של התה הירוק הוכחו כבעלי יכולת לדכא את התיאבון באמצעות הגדלת שני הורמונים: אדרנלין וכולציסטוקינין. זה האחרון הוא כאמור הורמון עיכול שמשרה תחושת שובע ומונע מאיתנו את הצורך לבלוס ולהאביס את עצמנו באוכל.
הגוף באופן טבעי מייצר טריפטופן חומר המוצא של סרוטונין. סרוטונין הוא מוליך עצבי חשוב במוח שקשור לתחושות של רגע, שלווה, שובע רגיעה ושביעות רצון. הגברת רמות הסרוטונין מורידה את רמות החרדה וכך מרסנת את בולמוסי אכילה ואת התשוקה המוגזמת למזון.