תרופות סבתא

מהי התזונה המומלצת לחולי סרטן הלבלב?

סרטן הלבלב  אחד מסוג הסרטן שנוטים להתפשט במהירות ועל כן האסטרטגיה טובה ביותר קביעת תזונה לחולי סרטן הלבלב היא להקפיד על מזונות שמעכבים התפשטות גרורות או מזונות המעכבים תהליכי אנגיוגנסיס (יצירת כלי דם מסביב לגידול הסרטני). מהם המזונות המומלצים ביותר חולי סרטן הלבלב?

פטל אדום ופירות יער שמכילים חומצה אלגית

פטל, במיוחד פטל אדום מהווה מקור תזונה מצוין לחומצה אלגית וחומצה אלגית היא הנשק הטוב ביותר כנגד סרטן הלבלב: היא מפעילה אנזימים שמנקים רעלים בכבד והיא מטהרת את הדם מחומרים מסרטנים.יתר על כן, חומצה אלגית מעוררת את המערכת החיסונית והופכת אותה אפקטיבית למאבק בתאים הסרטניים וכן מעודדת אפופטוזיס (התאבדות עצמית של תאים סרטניים).החומר הפעיל שבפטל אלגיטנין , הופך לחומצה אלגית ע"י הגוף והוא מגיע אליו דרך פירות אדומים, פירות יער רבים ובעיקר דרך פטל אדום.

קיווי וירקות אחרים שעשירים בויטמין סי

חולי סרטן הלבלב רגישים מאד לניטריטים, חומרים שהופכים בגוף לניטרו-אמינים ומסרטנים בעיקר את הלבלב והקיבה. ניטריטים (חנקות) הם חומרים טבעיים שנמצאים אדמה, בבשר אדום, באוויר, במי התהום אבל כשהגוף הופך אותם לניטרו-אמינים הם עלולים לחולל את סרטן הלבלב.איך קורה שאנחנו נשארים בכלל בריאים כשניטריטים נמצאים בכל מקום? למרבה המזל, היווצרות ניטרואמינים מעוכבת בגוף על ידי נוגדי חמצון מסוימים כגון ויטמין C וויטמין E . מסיבה זו אין סכנה לאכול ירקות ופירות שמכילים ניטריטים כיון שהם גדושים ממילא גם בויטמין סי ובנוגדי חימצון אחרים. הטקטיקה הטובה ביותר של חולי סרטן הלבלב היא להרבות במוצר מזון שמכילים ויטמין סי כמו קיווי, פלפל אדום, תות שדה, תרד ופירות הדר.

ויטמין D לחולי סרטן הלבלב

ויטמין די ידוע בתפקידו כמגן על עצמות חזקות ומקדם את ספיגת הסידן מן המעיים לדם אך בשנים האחרונות ויטמין D התגלה גם כמגן אולטימטיבי על הלבלב מפני סרטן. על פי שני מחקרים צריכה של כ500 יחידות ויטמין שי ליום עשויה להפחית את הסיכון לחלות בסרטן הלבלב ב -43%.ההשפעה המגנה של ויטמין D מפני סרטן הלבלב מבוססת על יכולתו של הויטמין לחסום את התרבות התאים הסרטניים.המקורות הטובים ביותר של ויטמין D במזון הם דגי סלמון, כבד, חלמון ביצה, ומוצרי חלב מועשרים בויטמין די .הכי טוב לקבל אותו ישירות דרך חשיפת שטח גדול מעור הגוף לשמש בשעות הצהריים למשך 20 דקות – וללא מסנני קרינה!

חולי סרטן הלבלב חייבים לצרוך הרבה כלורופיל

ראשית יש להמנע ממזונות שמזוהמים באפלטוקסין. יש לדעת כי חומרים מסרטנים מגיעים גם מפטריות הגדלות על מזון ויוצרות רעלנים על גביו במהלך עיבודו ואחסונו.אחד מן הרעלנים המסרטנים יותר הוא אפלטוקסין רעלן המופק מעובש והוכח שהוא מחולל בגוף סרטן כבד וסרטן לבלב. בוטנים, אגב, הם מזונות שעשויים להיות גדושים בזיהומי אפלטוקסין ולכן ליתר בטחון מומלץ להימנע מהם לחלוטין. גם דגנים, קטניות, אגוזים ותבלינים רגישים להיווצרות אפלטוקסינים לפיכך הקפידו לרכוש אך ורק זרעים קטניות, אגוזים ודגנים טריים, אל תצרכו מזון משנה קודמת ואם יש בזרעים מסוימים ריח מעופש – זרקו אותם. הטקטיקה הטובה ביותר היא לגדוש את התזונה שלכם בירקות עלים ירוקים כמו תרד, עשב חיטה וברוקולי שמכילים כמויות גדולות של כלורופיל שכן כלורופיל מוריד הספיגה של אפלטוקסין ולא מאפשר לו להיכנס לזרם הדם!!!!






















כל המאמרים על:



אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • אנשים שצוחקים חיים יותר מאלו שלא. מעט מאד מאיתנו מבינים כי בריאות טובה היא פונקציה של כמות הצחוק בחייך

    ג'יימס וולש, מוסיקאי