אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
מסת העצם מורכבת לפחות במחציתה מחלבונים. כאשר עצם נשברת ומתחילה להתאחות אתם זקוקים לכמויות גדולות במיוחד של חלבונים – אבל לא לחלבון מן החי שהופך את הדם חומצי (ועל כן מושך סידן מן העצמות) אלא לחלבון מן הצומח כמו למשל סויה, קינואה, קטניות עם דגנים (מייצרים חלבון מלא) וכיו"ב.
ככלל חלבונים מורכבים מחומצות אמינו, אבל ישנן חומצות אמינו שידועות כיעילות יותר למטרה הזו של איחוי עצמות שבורות. בין אלו ניתן למנות ליזין, ארגינין, פרולין ציסטין, וגלוטמין. ליזין היא חומצת אימנו מיוחדת בהקשר הזה של איחוי עצמות כיון שהיא יודעת לנתב סידן מן הדם היישר אל הרשת שמייצרות בינהן שני קצות העצם השבורה.
חלבון ווי שספורטאים אוהבים להשתמש בו כדי לבנות מסת שריר עשוי להיות יעיל גם לריפוי מהיר יותר של עצמות, פשוט כיון שמחסור בחלבונים עלול לעכב את הריפוי. חלבון ווי עשויה לסייע בריפוי רקמות תמיכה שמסביב לעצם כמו שרירים וגידים שנוטים להיות מודלקים ולהתנפח
מומלץ להימנע מאלכוהול בזמן ריפוי העצם השבורה. בשלב ההחלמה תאי העצם בשני החלקים של העצם השבורה בונים סוג של רשת שעם הזמן הופכת להיות גרמית.צריכת אלכוהול משנה את המבנה של הרשת הזו ומעכבת היווצרות של תאים בוני עצם
אצל מעשנים זמן איחוי של העצם השבורה נמשך פי 2 ויותר כיון שעישון משבש את זרימת הדם אל העצמות ומקטין את חומרי ההזנה שנחוצים להן כדי להחלים.
קוקה קולה, קפה, תה, ומשקאות אחרים המכילים קפאין מגבירים קצב איבוד הסידן דרך השתן- דווקא בשעה שאתם זקוקים לו יותר מכל
הקפידו על תזונה מאוזנת הכוללת את הכמות היומית המומלצת של סידן.
אצל מבוגרים הכמות המינימלית עומדת עומדת על 1500 מ"ג. נסו לקבל את את המינרל החשוב הזה באופן טבעי משקדים, שומשום, טחינה מלאה, או מולסה - או שקלו נטילת תוסף תזונה לפרק זמן ההחלמה של העצם השבורה. הצורה הזמינה ביולוגית של סידן היא הצורה המיוננת שלו ולשם כך דרושה סביבה חומצית בקיבה. אנשים עם חיידק הליקובקטר פילורי יתקשו לספוג את הסידן מן המזון.
אכלו מדי יום כוס שלמה של פירות יער כמו אוכמניות (ללא סוכר), וכן מזונות המכילים ויטמין אי (גרעיני חמניות, צנוברים) ויטמין סי (קיווי, תות שדה, פלפל אדום, הדרים) ליקופן (עגבניות וכן טלו בתקופת הריפוי את התוסף חומצה אלפא ליפואית שנחשב לאנטי אוקסידנט מאד חזק