אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
קשה לדעת איפה בדיוק חטפתם את חיידק ההליקובקטר פילורי אבל הוא עלול להגיע מאחד מן המקורות הבאים:
מספיק שעברו על מזון שאתם מאחסנים במטבח תיקנים או זבובים שנושאים את חיידק ההליקובקטר פילורי כדי להדביק את המזון ומאוחר יותר להדביק את מערכת העיכול שלכם בחיידק. לחילופין גם ירקות שגודלו במי ביוב (או במים שחדרו אליהם מי ביוב) עלולים לגרום להידבקות בחיידק ההליקובקטר פילורי.
חיידק ההליקובקטר פיולרי לא נמצא רק בקיבה ובתרסריון אלא גם בחלל הפה. הוא למשל בודד מתוך שכבת הפלאק והאבנית שעל השיניים – ועל כן התנשקות או מגע מיני עלולים להדביק את בן הזוג בחיידק. מחקרים אף הוכיחו כי אם לאחד מבני הזוג יש ה. פילורי – סביר להניח שגם השני נושא אותו – גם אם עדיין אין לו תסמינים גלויים לעין.
גני ילדים, פעוטונים ומקומות אחרים שבהם מחליפים חיתולים עם צואה הם כר מחיה אידאלי להעברת החיידק בין הילדים עצמם וגם מן הילדים אל אנשי המקצוע שמטפלים בהם.
מספיק שעברתם בדיקת אנדוסקופיה עם מכשיר שלא חוטא היטב כדי שתדבקו בחיידק ה. פילורי, במיוחד אם הנבדק הקודם שלפניכם נושא את החיידק. מסתבר כי בתי חולים ומרפאות שבהם נערכות בדיקות פולשניות לתוך הגוף הם מקום אידאלי להעברת החיידק מאדם לאדם ולהפצתו
ישנם מחקרים שהראו כי מקלות אכילות, על אף שהם נשטפו עם סבון- עדיין הכילו זנים עמידים מסוימים של חיידק הה. פילורי . אכילה במסעדות, בתי קפה ומקומות ציבוריים אחרים שבהם יש כלי מטבח נגועים בחיידק - מעבירהאליכם את החיידק בקלות.
זוהי אחת התלונות הכי שכיחות אצל אנשים שנגועים בחיידק ה. פילורי. הם מקבלים מן הרופא שליובים הרסניים של אנטיביוטיקה למשך 10 ימים, לוקחים צמחי מרפא שאמורים להרוס את החיידק – ועדיין התסמינים של נפיחות בחילות והקאות לא ממש נעלמים, אגב גם כאשר בדיקת המעבדה מראה כי הצואה נקיה מן החיידק. לפעמים התסמינים שוככים לזמן מה ואז חוזרים בגדול "עם ריביות ותוספות הצמדה". מדוע זה קורה? – בגלל שלוש סיבות מרכזיות:
גם אם תקחו אנטיביוקטיקה, תאכלו דבש מנוקה, תלעסו מעלי אלת המסטיק ותכחידו את החיידק ע"י נבטי ברוקולי – התסמינים של ההליקובקטר לא יעלמו אם לא תכחידו מן התזונה רכיבים מייצרי דלקת כמו חלב פרה, מוצרי חלב וגלוטן.
לעיתים קרובות קורה שחיידק הה. פילורי אכן נעלם מהמערכת, אבל התסמנים הראשים שלו ממשיכים. למה זה קורה ? כיון שלרוב חיידק ה. פילורי לא פועל לבדו. מחקרים הראו שבנוכחותו ובהשראתו פועלים גם חיידקים ומזהמים אחרים כמו פרזיטים ופטריות. פטריות אגב ממש משגשגות אם לקחתם אנטיביוטיקה להכחדת חיידקים וכך הוסיפנו חטא על פשע. למזהמים הללו כמו פטריות ופרזיטים יש תסמינים דומים של גסטריטיס ועל כן גם כאשר בדיקת הצואה שלכם נקיה- עדיין תחוו את התסמינים של מערכת העיכול מהמזהמים האחרים.
תהליכים של ריפוי ותיקון רקמות אורכים זמן. נזקי הה. פילורי על רירית הקיבה עלולים להיות קשים ולוקח לזו האחרונה זמן להחלים. בתקופת הביניים הזו עדיין תסבלו מתסמינים כמו צרבות, ותחושת שריפה בקיבה. מה עושים? במקרה כזה תוכלו להאיץ את תהליכי בניית הציפוי של רירית הקיבה ע"י צמחי מרפא כמו שורש שוש קרח, או תה קמומיל.