אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
מחסור במינרל מגנזיום מעורר מצבי דלקת בגוף וזו כלשעצמה קשורה קשר הדוק לנשירת שיער. למרבה הצער, כשני שליש מאוכלוסיית העולם המערבי לא צורכים מספיק מגנזיום בתזונתם היומית אלא גודשים אותה בסוכרים פשוטים שאף מחריפים את הבעיה.
יש מי שסבור כי הקשר בין נשירת שיער מוגזמת למגנזיום מונח במקום אחר: שיבוש באיזון בין 2 מינרלים: סידן ומגנזיום. למה הכוונה? כאשר אנשים אוכלים יותר מדי מזונות מתוקים ומעובדים - הלבלב לא עומד בעומס הסוכרים והגוף מושך סידן מעצמות השלד כדי לאחסן את הסוכר העודף בתאים. בנוסף לכך תזונה של ג'אנק פוד ומתוקים הופכת את הדם חומצי וכדי לאזן את המצב נשאב מן העצמות סידן (שהופך את הדם ליותר בסיסי). בתנאים כאלו מופר האיזון בין רמות הסידן והמגנזיום וחוסר האיזון הזה משפיע מיידית על ייצור עודפי dht , "הורמון הנשירה". בנוכחות של הורמון זה זקיקי השיער בקרקפת נחלשים, השערות הופכות דקיקות יותר ויותר עד שהן נושרות. כדי להוסיף חטא על פשע, נוכחות של דיהידרוקסי-טסטוסטרון (אותו הורמון נשירה) חוסמת כל צמיחת שיער חדשה.
המחקרים הוכיחו כי המינרל מגנזיום עשוי להיות התרופה הקלה והאפקטיבית ביותר עבור נשירת שיער. די בכדור מגנזיום אחד ליום כדי להניב תוצאות, וכאשר המגנזיום מעורבב עם מרכיבים אחרים כמו אבץ, ביוטין, ויטמין B6 ו - תמציות צמחים כמו דקל ננסי (סו פלמטו), מואירה פואמה או שורש סרפד – נוצר אפקט סינרגיסטי שעושה שלושה דברים:
מחסור במגנזיום משפיע באופן ישיר לרעה על ייצור הסרוטונין (הורמון האושר). כאשר אנשים חווים מחסור בסרוטונין הם חווים במקביל גם ירידה בבטחון העצמי, מחשבות פסימיות , אובססיות, עצב, פוביות, דאגנות כרונית ומתח נפשי. כל המצבים הללו מייצרים מתח נפשי , מעודדים את ייצור הקורטיזול וזה בתורו גורם להאצה של נשירת שיער. יש הסבורים כי מסיבה זו בתחילת החורף כאשר שעות האור מתקצרות – אנשים חווים יותר דכדוך ובמקביל גם נשירת שיער מוגברת.