נשירת שיער והתקרחות גברית לא נחשבות למחלה אבל הן משקפות את מצב הבריאות הסיסטמי של האדם. בעידן שבו ערך המראה החיצוני הפך כמעט למקודש, אנשים שמתקרחים בגיל צעיר לא חשים בנוח עם עצמם וההתקרחות הגברית המוקדמת מכרסמת בביטחון העצמי. מה ניתן לעשות כדי לעצור את נשירת השיער בלי תרופות ותכשירים רפואיים כמו פרופסיה או מינוקסי?
תוספי תזונה לטיפול טבעי בהתקרחות
כאשר נשירת השיער מואצת שקלו ליטול את הויטמינים הבאים: ויטמין סי, ויטמיןA, ויטמין בי 12 , חומצה פולית וכן את המינרל אבץ. אם אתם חסידים של צריכת ויטמינים מהמזון ולא מתוך קפסולות לכו על פי הכללים הבאים:
מקור טוב לויטמיןA: ביצים, כבד, שמן דגים.
מקור טוב לויטמיןb6: פירידוקסין: פולי סויה, עוף, דגים, כבד ואגוזים.
מקור טוב לחומצה פולית: שמרי סירה, תפוזים, אבוקדו, נבט חיטה, וירקות עליים ירוקים.
נקו את הקרקפת היטב: אצל גברים שערות הופכות דלילות ונושרות לא רק בגלל תוצר הטסטוסטרון (די הידרוקסי טסטוסטרון) אלא גם בגלל לכלוך ושיירים שנותרים על הקרקפת מג'לים, ספריי לשיער או תכשירי שיער אחרים שלא נשטפו. הלכלוך אוטם את זקיק השערה ומפריע לגדילת שיער חדש. טיפול טבעי פשוט לבעית ההתקרחות מונח בנקיון יומיומי של הקרקפת ואת זה ניתן לעשות גם ע"י תכשיר ביתי פשוט: מיץ צמח הנוני בתוספת טיפות שמן לבנדר. עסו את הקרקפת היטב בתכשיר הזה הטבעי הזה - השרו לכמה דקות ושטפו.
אל תשתמשו בתכשירי השמפו המערביים שמכילים סודיום לאוריל סולפט, חומר מקציף שלא עושה חסד עם הגוף בלשון המעטה. במקום זאת, הרתיחו עלי מרווה, ערבבו עם עלי סרפד, סננו והוסיפו את הנוזל שהתקבל לחומץ תפוחים אורגני. החומרים הפעילים בסרפד ובמרווה יודעים לעכב את האנזים שמפרק טסטוסטרון לדי-הידרוקסי-טסטוסטרון אותו רכיב שאחראי ישירות על נשירת השיער וההתקרחות הגברית. תכשיר ביתי פשוט זה עשוי להוליד שיער סמיך ושופע או לעכב נשירה קיימת.
צמח המרפא גינקו בילובה שידוע בכוחו להגביר זרימת דם לאיזור הראש מעולה גם למניעת התקרחות. הזרמת הדם לגולגולת מעניקה לזקיקי השיער את ההזנה הנחוצה, שומרת עליהם ומעודדת צמיחת שיער במקום זה שנשר.
צמח הסו פלמטו או בשמו העברי 'דקל ננסי' אפקטיבי מאד בעידוד צמיחת שיער גם אצל נשים וגם במקרי התקרחות גברית. עם זאת היזהרו במינונים של הצמח הזה שפירותיו נראים כמו זיתים שחורים. קיימות מספר התוויות נגד נטילתו כמו למשל מצבים שבהם האדם לוקח קומדין, וורפרין או מדללי דם אחרים. כדאי להיות מודעים גם לתופעות לוואי אשפריות של צמח הסו פלמטו שיכולות לכלול כאבי ראש, סחרחורות והפרעות עיכול.