אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
יש מי שסבור כי גם אם נשים בצד את עומסי עבודה, את חרב הקיצוצים, ואת הבטחון תעסוקתי המעורער – מספיקה לבדה תרבות הסלול של 'חייבים להיות להיות נגישים כל הזמן' כדי לגרום לפיצות של הורמוני מתח.בזרם הדם. כולנו מחוברים לאימייל, לפקסים, לביפרים, לטלפונים סלולריים מה שמקשה עלינו להדביק את הקצב.
לנשים בגיל העמידה אשר נתונות ללחצים פסיכולוגיים נפשיים בעבודה, יש סיכוי גדול לפתח סוכרת מבוגרים , סכרת מסוג 2, יחסית אל קבוצת ביקורת- כך על פי מחקר שהתפרסם בdiabetes care . המחקר שנערך ביוניברסיטי קולג' אוף לונדון בחן 6,000 עובדים בריאים בגיל העמידה ואלו נבדקו במשך 15 שנה תוך שהם מתושאלים על מתחים ולחצים בעבודה. מן המחקר הנ"ל עולה שהסיכון לחלות בסכרת טייפ 2 - הכפיל (!!!) את עצמו אצל נשים שדיווחו על חוסר שביעות רצון מן התפקיד, על רמות נמוכות של תמיכה חברתית, על דרישות תובעניות ועל מעט שליטה במקום העבודה. הממצאים שעלו מנבדקים גברים במחקר לא מלמדים על סיכונים דומים לחלות בסוכרת.
החוקרים מסבירים את הקשר בין מתח נפשי לסוכרת על ידי שני מנגנונים ביולוגיים: הקשר הישיר נערך דרך הורמוני המתח (אדרנלין) שמעלים את רמת הגלוקוז בדם ומקשים על נירמולה. המנגנון הביולוגי העקיף הוא דרך הרגלי חיים ותזונה ובמילים אחרות: מתח נפשי מתמשך גורם לאדם לפסוח על ארוחות או לחילופין לעבור ל'אכילה רגשית', לבלוס בצורה לא מבוקרת וכך לעודד "יו-יו": רמות גלוקוז לא יציבות בדם.