אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
פירות הקאמו קאמו שגדלים על שיח ביערות האמזונס של פרו וברזיל ידועים כמזון על המרפא שורה ארוכה של מחלות והפרעות בריאות והיום גם חברות קוסמטיקה וחברות תרופות גוזרות עליו קופון שמן. מהו סוד כוחו של פרי הקאמו קאמו ולאלו בעיות בריאותיות הוא מתאים במיוחד?
לפרי יש טעם חמצמץ מעניין: הכלאה בין לימון ובין דובדבן, ומפיקים ממנו היום גם מיצים גם טבליות, גם מיצויים, וגם קרמים לתעשיית הקוסמטיקה הטבעית. בהקשר הקולינרי מכינים מהפרי גם ריבות, וגם גלידות כאשר מקובל לערבב אותו ביוגורטים כמזון בריאות.
במאה גרם של פירות קאמו קאמו יש כ3000 ! מ"ג של ויטמין סי זאת לעומת שיעור מקביל של 50 מ"ג בלימונים או שיעור מקביל של 2000 מיליגרם כאשר מדובר בפקעות ורדים. למעשה קאמו קאמו הוא הפרי שמכיל את כמויות הויטמין סי הכי גדולות בעולם. ויטמין סי הוא כידוע נוגד חימצון חזק שמחסל רדיקלים חופשיים מלפגוע בגרעיני בתאים או ברקמות שלא לדבר על כך שפרי הקאמו קאמו משפר את ביצועי מערכת החיסון. מסיבה זו הילידים המקומיים של יערות האמזונס משתמשים כבחירה ראשונה בפירות הקאמו קאמו במקרים של שפעת או הצטננות.
1-2 מיליגרם לאנשים עם מחסור בויטמין סי או עד 3 כוסות של מיץ מפירות הקאמו קאמו. ניתן גם להכין תה חלוט מאבקה של קאמו קאמו שיובש ונטחן. במקרה כזה אין לעבור סף של כפית אבקה ליום.
כאשר הפרי נלקח במינונים מוגזמים (מעל 3 כוסות מיץ ביום) הןוא עלול לייצר תופעות לוואי טיפוסיות לעודף ויטמין סי. במצב כזה עלולות להתרחש הפרעות עיכול כמו שלשול הקאות או בחילות וכן הרעלה של ברזל (כיון שויטמין סי משפיע על ספיגה יעילה של ברזל מן המעי לדם) . בנוסף, מימון מוגזם מוביל לעליה בסרוטונין מה שעלול לגרום להפרעות שינה ולעליה בקצב הלב.