אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
למרבה המזל יש כמה תרופות ביתיות אפקטיביות לטיפול בטבעי באובדן תיאבון הנה כמה דברים פשוטים שניתן לעשות:
ג'ינג'ר מזוהה בדרך כלל עם ריפוי של רירית הקיבה ולכן הגיוני להשתמש בזנגביל כברירת מחדל ראשונית לטיפול בשורש הבעיה כאשר מדובר באובדן ממושך של התיאבון. שתו מיץ או תה חלוט מזנגביל עם פרוסות לימון. זהו משקה שאהוב מאד על הסינים גם לטיפול טבעי בהצטננויות חורף ולמניעתן.
שילוב של שורש חזרת (קצוץ), דבש וחמאה היא תרופה הודית שניתן לאנשים הסובלים מתיאבון ירוד. יש לצרוך מתערובת זו לצרוך לפני כל ארוחה כדי לעודד את התיאבון ולדרבן את האדם לאכול יותר בכל ארוחה.
בארומתרפיה ריח של פירות הדר במיוחד ריחות של תפוזים הם התרופה הטבעית האולטימטיבית לירידה בתיאבון. אכלו תפוזים על בסיס קבוע לפני הארוחות והקפידו על 3 מנות פרי של תפוז מדי יום. תפוזים מכילים שפע של חומצה פולית- רכיב תזונתי חיוני לבריאות טובה ולהגברת תיאבון בריא.
במקרים של אובדן תיאבון חריף, שתו 30 מ"ג של מיץ טבעי טהור המופק מכוסברה. בנוסף אכלו צימוקים גדולים מעורבבים במעט פלפל שחור ומלח ים
צמחי המרפא המרכזיים שמחדדים את התיאבון ומגדילים אותו הם מליסה לימונית, אכילאה, שן הארי ושורש הגינסנג.
על פי הרפואה הסינית המסורתית אובדן תיאבון קשור עם מחסור של אנרגיה בטחול. מצב זה נולד ממתח נפשי כרוני, דאגה מתמשכת , עצב או תסכול שבסופו של יום פוגעים גם בכבד. בהתאם לכך הסינים רוקחים צמחי מרפא כמו שן הארי ואכילאה חיזוק הכבד והטחול אולם הרבה לפני כן – כדאי ללמוד טכניקות להפגת חרדה ומתח כדי להסיר את שורש הבעיה. טכניקה יעילה במיוחד היא קשיבות (מיינדפולנס)- קרי אימון התודעה להיות נוכחים ברגע.