- קליפת הביצה היא מקור מעולה לסידן. לאנשים הסובלים ממחסור בסידן הרפואה הסינית ממליצה להשרות לילה שלם קליפת ביצה יבשה מפוררת במיץ לימון ולשתות את המשקה בבוקר.
-אצל הסינים הביצה נקשרת עם סמל היין-יאנג ונתפסת כמאכל מושלם המכיל את שני הרכיבים. החלמון הצהוב מייצג את היאנג האלמנט הזכרי, והצהוב את היין, האלמנט הנקבי.
-ביצה קשה מקושרת ביהדות ללידה ולמוות כאחד. אוכלים אותה בברית המילה של הרך הנולד וכן בשבעה. בשבעה היא מוגשת מקולפת וללא מלח כדי שתשמש רק להשביע ולא כהנאה.
-למקרות שבחתונות נהוג לפזר אורז על החתן והכלה – – באיזורים שונים בצרפת מקובל המנהג לשבור ביצה על מפתן ביתן החדש של כלות – כסגולה לריבוי צאצאים
-אירופה גידלה תרנגולות כמקור לביצים כבר במאה השישית לפני הספירה.
-לארה"ב התרנגולת הגיעה רק ב 1943 במסעות השני של קולומבוס אליה
- לקליפת הביצה יש 17000 נקבוביות זעירות שמסוגלות לקלוט ריחות ונינוחות מן הסביבה. זו הסיבה שביצים מאוחסנות בקרטון סגור
- ביצה טריה היא כזו שבעת שבירתה החלמון והחלבון נשפכים לקערה– באחת. אם התכולה נשפכת בהפרדה כשהחלבון נותר דבוק לקליפה – סימן שהביצה אינה טריה. אל תשמשו בה.
- סימן נוסף לטריות: ביצה ישנה תצוף יותר בכוס מים לעומת ביצה טריה שתשקע במים מיד. בביצים ישנות כמות האויר הפנימית הולכת וגדלה מה שתורם להצפתה