תרופות סבתא

האם ביצים הם מזון בריאות?

למה ביצים הם מזון שכדאי לכם לצרוך?

מספר אנקדוטות תרבותיות ותזונתיות על הביצה:

  • - קליפת הביצה היא מקור מעולה לסידן. לאנשים הסובלים ממחסור בסידן הרפואה הסינית ממליצה להשרות לילה שלם קליפת ביצה יבשה מפוררת במיץ לימון ולשתות את המשקה בבוקר.
  • -אצל הסינים הביצה נקשרת עם סמל היין-יאנג ונתפסת כמאכל מושלם המכיל את שני הרכיבים. החלמון הצהוב מייצג את היאנג האלמנט הזכרי, והצהוב את היין, האלמנט הנקבי.
  • -ביצה קשה מקושרת ביהדות ללידה ולמוות כאחד. אוכלים אותה בברית המילה של הרך הנולד וכן בשבעה. בשבעה היא מוגשת מקולפת וללא מלח כדי שתשמש רק להשביע ולא כהנאה.
  • -למקרות שבחתונות נהוג לפזר אורז על החתן והכלה – – באיזורים שונים בצרפת מקובל המנהג לשבור ביצה על מפתן ביתן החדש של כלות – כסגולה לריבוי צאצאים
  • -אירופה גידלה תרנגולות כמקור לביצים כבר במאה השישית לפני הספירה.
  • -לארה"ב התרנגולת הגיעה רק ב 1943 במסעות השני של קולומבוס אליה
  • - לקליפת הביצה יש 17000 נקבוביות זעירות שמסוגלות לקלוט ריחות ונינוחות מן הסביבה. זו הסיבה שביצים מאוחסנות בקרטון סגור
  • - ביצה טריה היא כזו שבעת שבירתה החלמון והחלבון נשפכים לקערה– באחת. אם התכולה נשפכת בהפרדה כשהחלבון נותר דבוק לקליפה – סימן שהביצה אינה טריה. אל תשמשו בה.
  • - סימן נוסף לטריות: ביצה ישנה תצוף יותר בכוס מים לעומת ביצה טריה שתשקע במים מיד. בביצים ישנות כמות האויר הפנימית הולכת וגדלה מה שתורם להצפתה
























אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • כדי להימנע ממחלות- אכול פחות,

    כדי להאריך את חייך - דאג פחות

    אמרה סינגפורית