אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
מחקר שנערך בחטיבה לרפואה תעסוקתית של אוניברסיטת אורברו בשוודיה בחן במהלך 12 חודשים דפוסי שינה של עובדות ועובדים. מחקר זה נערך על 3,000 נבחנים בגילאים שבין 20 ל - 60 אשר ישנו היטב ללא הפרעות ברבעון האחרון. אלו האחרונים השיבו על שאלון שבאמצעותו נבדק הקשר בין שביעות רצון בעבודה בשעות הערות ובין הפרעות שינה. התחוור לחוקרים כי שעות עבודה לא סדורות ומתח נפשי בעבודה תרם להפרעות שינה. סקר אמריקני אחר קבע שהסיבה המהותית הראשונה לבעיות הפרעות שינה כרוך במתח נפשי במקום העבודה. החוקרים מסבירים קשר זה עי מנגנון ביולוגי: עוררות קוגניטיבית מנטלית (גלי ביתא ביתר) מפריעה להרפיה ולהירדמות. ובואו לא נשכח: מתח נפשי בעבודה מייצר מעגל קסמים שקשה לפרוץ: מחסור בשינה טובה עלול להוביל לתפוקות נמוכות יותר אשר מצידן מייצרות על העובד יותר לחצים ומתחים. מה עושים נגד הפרעות שינה?
חסה. במיוחד שורש החסה המריר. הוא מכיל חומרים מרפי שרירים אשר תורמים להירדמות קלה יותר. אותו דבר נכון גם לפסיפלורה, לכישות, ולשורש הוולראין שמרגיע מבלי למכר. באופן מפתיע אחד החומרים המעוררים בטבע "תה ירוק" מכיל בתוכו חומר פעיל בשם Theanine אשר מסייע להירדם בקלות. הבעיה היר תה ירוק מכיל גם קופאין אשר גורם להשתנה תפוכה. כדי ליהנות מרכיב ה Theanine בלבד- חלטו עלים של תה ירוק למשק דקה במעט מים רותחים, שטפו אותם וצקו מי רותחים מחדש על העלים המסוננים. פעולה זו שוטפת את הקפאין.
נטילת מגנזיום 75-250 מ"ג או כדורי סידן 600 מ"ג לפני השינה מרפה את שרירי הגוף (מורידה טונוס) ומסייעת לשינה טובה. תוסף מומלץ אחר הוא הטריפטופן, חומר המוצא לסרוטונין. הוכח כי נטילת טריפטופן משפרת את איכות השינה אם כי לוקח זמן של כשלושה חודשים עד שמבחינים בתוצאות. טריפטופן אגב מצוי בחלב ובבננה.
אין לצרוך קפאין (תה קפה קולה שוקולוד) לאחר השעה 3 בצהריים וכדאי להתנזר מאלכוהול לפני השינה. הקפידו על טמפרטורה קרירה בחדר השינה אבל קחט אמבטיה חמה לפני השינה כיון שהיא מורידה את לחץ הדם על ידי הרחבת כלי הדם. אין להשתמש במיטה לעבודה אלא לשינה בלבד ואם אם בן זוגכם נוחר או נוחרת- לכו לשיון בחדר נפרד.