אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
יחד עם זאת טמוקסיפן היא תרופה שאינה חופשית מתופעות לוואי. למעשה זוהי תרופת מרשם שידועים לגביה 32 תופעות לוואי. החדשות הטובות הן שישנם תחליפים טבעיים לטמוקסיפן גם בהיבט של שינויי תזונה וגם בהיבט של תוספי התזונה. להלן כמה מהאסטרטגיות הטובות יותר שעומדות לרשותכן:
הדבר הראשון שאת יכולה לעשות הוא להימנע מחשיפה מיותרת להורמון אסטרוגן חיצוני שנמצא בעשרות מוצרי ניקוי ביתיים ובמיכלי פלסטיק. רכשי מוצרים אקולוגיים ללא כימיקלים לניקוי הבית ואל תשתמשי במכלי פלסטיק או ניילון נצמד במיקרוגל (בכלל כדאי להשליך את המיקרוגל לכל הרוחות ולהשתמש בטוסטר אובן רגיל)
פעילות גופנית מסייעת להפחתת עודפי אסטרוגן מהגוף ולעומת זאת יתר משקל מגביר את רמות האסטרוגן בגוף. למעשה השמנה מעלה את רמות האינסולין בגוף והורמון גדילה דמוי אינסולין (IGF) אשר משפיע על הצמחת תאים סרטניים. יתר על כן, המחקרים אחרונים הוכיחו כי נשים שסובלות מעודף משקל ומהשמנת יתר נוטות לרמות גבוהות יותר של דלקת, שהיא מצב טרום סרטי בגוף.
הליגננים בפשתן הם פיטואסטרוגנים שיכולים להיקשר לקולטני האסטרוגן בגוף- לחסום כניסת אסטרוגן לתאי השד ולעבוד כמו טמוקסיפן. פיטואסטרוגנים נמצאים בין השאר גם בשעורה, כוסמת, דוחן ושיבולת שועל כמו גם בסויה ובירקות (ברוקולי, גזר, כרובית ותרד). עם זאת זרעי פשתן הם המקור העשיר ביותר לפיטואסטרוגנים וההמלצה היא לאכול 2 כפות זרעי פשתן טרי כל יום
חומצה גלוקרית היא מרכיב טבעי שנמצא בירקות ובפרות מסוימים המסייעים לטהר את הכבד ולקדם את חילוף החומרים של אסטרוגן. ירקות עשירים בחומצה גלוקרית הם ירקות ממשפחת המצליבים כמו ברוקולי, רוקט, רוגולה, כרובית, כרוב, כרוב ניצנים, כרוב, וכו ',. חומצה גלוקרית נמצאת גם בדלעת, באבטיחים בתפוזים ובתפוחים
רימון מכיל נוגדי חמצון כמו פוליפנולים, חומצה אלגית, טאנינים ואנטוציאנינים. תרכובות אלו לוחמות ברדיקלים חופשיים המספקים הגנה נוספת לגרעיני התא ומחקרים הראו כי פיטוכימיקלים אלו המצויים ברימון מסייעים לדכא אסטרוגן. החומצה אלגית ברימונים מעכבת את הארומטאז, אנזים מפתח לייצור אסטרוגן. מקורות אחרים של חומצה אלגית הם פטל (בעיקר פטל אדום) ופרותי יער אחרים.
לקוורצטין שנמצא בתפוחים, בבצל, ובתה ירוק, יש השפעות אנטי אסטרוגניות המצמצמות את הפוטנציאל גרורתי של תאים סרטניים. הקפידי לאכול ממזונות אלו מדי יום.