אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
יש אנשים שמנסים לשוות לעצמם מסיכות של חדורי בטחון על ידי מניירות חיצוניות שונות כמו סגנון התנהלות ודיבור אבל הטקטיקות החיצוניות הללו לא מחזיקות מים ומרבית האנשים בסביבה אינטליגנטים מספיק כדי לדעת שעומד לפיהם אדם חרדתי, מפוחד וחסר חוט שדרה ש'מזיע' כדי להסוות את תחושות החרדה שלו . האטסטרטגיה הנכונה והאפקטיבית יותר היא ללכת בכיוון של 'מבפנים החוצה', כלומר להעצים באופן אותנטי את תחושת הבטחון וזו ממילא כבר תשודר החוצה לסביבה. בהקשר הזה של העצמה פנימית לתזונה יש תפקיד מכריע. המשפט "נפש בריאה בגוף בריא" – אינו קלישאה בלבד אלא אמיתה שכדאי לזכור וליישם. כיצד ניתן לבנות בטחון עצמי, מוטיבציה וגישה של "אני מסתער על החיים" בלי תרופות מרשם, ע"י תזונה וחומרים תזונתיים בלבד?
מחקר מאוניברסיטת מקג'יל בקנדה הוכיח ממש לאחרונה כי יש קשר ישיר בין מחסור בחומצת האמינו טריפטופן ובין תחושות של בטחון עצמי ירוד. טריפטופן היא חומצת אמינו שמהווה את חומר המוצא של סרוטונין, מוליך עצבי במח שאחראי על תחושת נינוחות של האדם גם בסביבה החיצונית וגם "בתוך עורו" (כלומר כאשר הוא נמצא לבד עם עצמו). אדם עם כמויות מספיקות של סרוטונין יהיה לרוב שלו, נינוח, רגוע ובטוח בעצמו ובמהלכיו. אנשים עם מחסור בסרוטונין יהיו חסרי מנוחה, יתקשו לשבת במקום אחד, יחשבו הרבה תרחישי העתיד וייכנסו לדפוס של חשיבה אובססיבית.
מי שמוביל את הרשימה במקורות המזון לטריפטופן הוא תרנגול הודו (ואחריו דגי סלמון), אם כי צמחונים וטבעונים יוותרו על המקור הזה בשל היבטים אידאליסטיים. לאלו האחרונים מומלץ לצרוך בכמויות גדולות יותר חומצה פולית הנמצאת בעיקר בירקות עלים ירוקים כמו תרד (אולי בגלל זה פופאי הרגיש בטוח כל כך ביכולתו לנצח נגד כל הסיכויים).
קיים קשר הדוק כיון שחומצה פולית משתתפת בסינתזה של ייצור הסרוטונין במוח ואכן מספר מחקרים הראו כי ככל שרמות החומצה הפולית עולות כך גם רמת הסרוטונין במוח גדלה. מעבר לתרד ושאר ירקות עלים ירוקים חומצה פולית נמצאת במינונים גבוהים גם בשעועית יבשה, שקדים, תפוזים ועדשים.
גם קקאו מכיל כמויות נאות של טריפטופן וכך משפיע לטובה על מצב הרוח, תחושת החברתיות ותחושת הבטחון העצמי והנינוחות במצבים חברתיים. זה לא אומר שאתם הולכים עכשיו לבלוס שוקולד מריר (80% מוצרי קקאו ומעלה) כיון שזה עתיר בסוכרים, בחומרים מתחלבים ובחומרים "נאחסיים" אחרים לבריאות הגוף. החלופה הטבעית היא לצרוך את הקקאו בצורתו הטבעית כפולי קקאו טחונים כאשר ניתן להמתיקו עם תמרים מולסה או מעט דבש.
כפי שכבר הבנתם, חוויה פנימית של בטחון עצמי היא בדרך כלל מצב הפוך לתחושות דכדוך דכאון דאגנות או חרדה. לפיכך צמחי מרפא ותוספי תזונה נוגדי חרדה, הם גם אלו שבכוחם לייצר תחושות של בטחון עצמי וגישה של מסוגלות עצמית (מחשבות כמו "כן אני יכול!" או "יאללה אני הולך להתלבש על החיים שלי ולהותיר את חותמי"!). בהקשר הזה צמחי המרפא ששווה לשקול הם פרע (היפריקום פרפורטום), מליסה לימונית, עלי פסיפלורה חלוטים כתה, וג'ינקו בילובה הצמח שמשפר את החדות המנטלית ואת הזכרון. באופן כללי התזונה היומית של אנשים הלוקים בדימוי עצמי נמוך צריכה לכלול מזונות עם אנטי-אוקסידנטים (ויטמין סי ו E), סלניום, פיקנוגנול, תמצית זרעי ענבים ומזונות המכילים ויטמינים מקבוצת בי כיון שגם אלו משתתפים ותורמים לייצור סרוטונין טבעי במח.