תרופות סבתא

סיפורי החלמה מכל העולם

אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן

howtheyhealed.gufnaki.com

טיפול בפטרת ציפורניים בלייזר: כדאי?

בשנים האחרונות הופיע טיפול טכנולוגי חדיש בפטרת הציפורניים: קרני לייזר באורכי גל שונים המופעלים על הציפורן הנגועה ומחסלים כפי הנראה את הפטרת ונבגיה. האם הטיפול בלייזר מומלץ?

אוניקומיקוזיס (השם הלטיני הרפואי של פטרת הציפורניים ) היא בעיה רפואית עקשנית וקשה לטיפול. בטיפול המסורתי הקונבנציונלי אנשים שלוקים בפטרת ציפורניים מקבלים מן הרופא שלהם תרופות אנטי פטרייתיות בעלות תופעות לוואי לא רצויות.

למה תרופות אנטי פטרייתיות מסוכנות לבריאות?

כיון שבשונה מבעיות רפואיות אחרות, ההחלמה של הציפורן אורכת 3 עד 4 חודשים (פרק הזמן של גדילת ציפורן שלמה במרקם בריא). המשמעות היא שבכל התקופה הזו תידרשו לקחת תרופות אנטי-פטרייתיות שהורסות את הכבד ועלולות לגרום גם נזק לכליות. מסיבה זו אנשים שלוקחים תכשירים כאלו נדרשים לערוך בדיקות דם תקופתיות של תפקודי כבד ותפקודי כליה ולחדול לקחת את התרופה כאשר חל שיבוש. גם משחות מקומיות אנטי פטרייתיות אינן נטולות סיכון כיון שהן חודרות דרך העור לזרם הדם. מסיבה זו טיפולי הלייזר הפכו להיות חלופה אפשרית לטיפול בפטרת הציפורן

האם טיפול הלייזר יעיל למיגור פטרת הציפורניים?

הרופאים שמשתמשים בלייזר לטיפול בפטרת ציפורניים גומרים עליו את הלל: מדובר בטיפול טכנולוגי שמפעיל על הציפורן הנגועה אורכי גל שונים, מחמם את המקום הנגוע ומשמיד את הפטריות ונבגיהן. הטיפול נמשך כחצי שעה ונחשב יקר יחסית לחלופות האחרות ואחוזי ההצלחה שלו עומדים על 80%. כאשר מדובר בפטרת ציפורניים קשה עם ציפורן עבה במיוחד נדרשים לעיתים מספר טיפולים. התוצאות נראות לעין רק אחרי מספר חודשים כאשר הציפורן החדשה הבריאה גדלה ודוחקת החוצה את הציפורן הישנה עם הזיהום הפטרייתי.

מהם החסרונות של טיפול בלייזר למיגור פטרת ציפורניים?

מדובר בטיפול טכנולוגי חדש יחסית שמטבע הדברים אין לו תיעוד מקיף והסטוריה. אם הוא נעשה במדויק רק על הציפורן הנגועה ולא על רקמות העור שמסביב הוא לא אמור לפגוע בהן ועדיין תמיד כדאי להעדיף לפני שהולכים על טפול בקרינה – תרופות סבתא טבעיות שעברו מדור לדור והוכחו כיעילות. היתרון של הלייזר מונח בכך שמבחינתכם מדובר בטיפול של "שגר ושכח" – אתם לא צריכים להתעסק עם מריחת משחות טופיקליות מדי לילה, אוורור הציפורן הנגועה, חשיפתה לשמש, הקפדה על תזונה נאותה וכו'. זהו טיפול אינסטנט שתואם לקצב החיים המוטרף של העולם המערבי.

טיפול בלייזר לפטרת ציפורניים עלול למסך בעיות בריאות כבדות שמסתתרות מתחת לפני השטח

מצד שני אם המטרה שלכם היא שמירה על בריאות אופטימלית אל תשכחו שמאחורי פטרת הציפורניים מסתתרת לעיתים קרובות בעיה בריאותית עמוקה יותר שמאתגרת את מערכת החיסון- למשל צריכה מוגזמת של סוכרים ותזונה מערבית קלוקלת שמזינה את הפטריה בציפורן, אבל גם זורעת שמות באיברי גוף אחרים כמו מח וכלי דם. סילוק הפטרת מהציפורן בכף הרגל באמצעות לייזר לצד אורח חיים קלוקל – לא יעשה לבריאות הכללית שלכם טוב בטווח הארוך. תפתרו אמנם קרוב לוודאי את אי הנוחות של ציפורן מזוהמת ומכוערת– אבל מתחת לפני השטח לא טיפלתם בגורם לבעיה.

אז מה המסקנה? האם ללכת על טיפול לייזר לפטרת הציפורניים?

על פי המשנה ששטחנו לעיל, מוטב לשמור את הטיפול בלייזר כתותח יום הדין ורק למקרים של פטרת עקשנית במיוחד. לפני שאתם הולכים על טיפול יקר וטכנולוגי נסו את החומרים הטבעיים שיש לכם בבית כמו קינמון, ציפורן, חומץ, שמן עץ התה ושמן קיק. אם תקפידו על תזונה אלקלית בריאה וכן על מריחת תכשירים ביתיים כנ"ל על הציפורן המזוהמת בפטרת מדי יום יש לכם סיכויים גבוהים להיפטר מהבעיה באופן טבעי גם בלי לייזר. אם אחרי מספר שבועות אתם לא רואים הטבה משמעותית, שווה לשקול את החלופה של טיפול בלייזר לפטרת הציפורניים – ובלבד שלצד הטיפול הקיצוני הזה תעברו לסגנון חיים בריא יותר של תזונה נכונה ומניעת מחלות.






















כל המאמרים על:



אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • כל תרגיל הוא טוב אם עושים אותו היטב. ממש כשם שכל מלה היא טובה אם משתמשים בה במקומה. העיקר אם כן הוא ללמוד את ה"איך" ולא את ה"מה" לעשות

    משה פלדנקרייז, מייסד שיטת פלדנקרייז