אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
שעועית מסוג מאש שמגיעה אלינו מהמטבח המזרח אסייתי משמשת מזה מאות שנים כמטעם קולינרי אבל גם לצרכי מרפא- בעיקר בשל היותה קלה לעיכול ובשל ערכיה התזונתיים. מהן התועלות הבריאותיות של שעועית מש ולמה כדאי לאכול ממנה מנה אחת ביום?
אם אתם סובלים מכולסטרול גבוה או נוטים לפתח רמות כולסטרול גבוהות הקפידו לאכול מדי יום מנה של שעועית מש. שעועית זו מכילה כמות נאה של סיבים תזונתיים המסייעים להורדת כולסטרול מסוג LDL (כולסטרול רע). למעשה סיבים אלו מעודדים את ייצור הרצפטורים של הכולסטרול הרע (קולטני LDL ) ואלו בתורם מסירים עודפים של כולסטרול LDL מזרם הדם. למעשה אם אתם לוקים בכולסטרול גבוה ורוצים לשמור על בריאות הלב ועל דפנות העורקים שלכם - ההמלצה היא לצרוך 10 של 25 גרם סיבים תזונתיים מדי יום כאשר שעושית מאש מספקת את אלו בשפע.
היופי בשעועית מש מונח באינדקס הגליקמי הנמוך שלה מה שהופך אותה מזון זול טעים משביע וידידותי לחולי סוכרת. ישנם אף מחקרים שהראו כי היא מפחיתה את רמת הגלוקוז בדם, ועשויה בטווח הארוך לתרום להרזיה אצל אנשים הסובלים מעודף משקל - במיוחד לאנשים עם שומן בטני (משהו שמאפיין סוכרתיים או סוכרתיים בפוטנציה)
אנשים שמבססים את תזונתם על רו פוד (מזון חי גולמי), בעיקר על זרעים חיים, פירות וירקות מתקשים להשיג את מנת החלבונים הנדרשת לבניית השלד והשרירים. קינואה תמיד מומלצת כחלופה לבשר/ביצים בשל תכולת החלבון הגבוהה של הדגן הזה אבל חלופה טובה אחרת היא שעועית מש כיון שכל כוס של שעועית כזו מכילה שלושה גרם חלבון. למי ששוקל לעבור לתזונה צמחונית או טבעונית- שווה לשקול צריכת מנה יומית של שעושית מש- כך הוא יקבל מנה נאה של חלבונים בלי השומן הכולסטרול שמביאים איתם מוצרים מן החי כמו בשר.
נשים בגיל המעבר חוות שינויים הורמונליים ותופעות נלוות ל כמו יובש בריריות הגוף, הזעות לילה וגלי חום. זה קורה כמובן עקב ירידה יחסית בייצור האסטרוגן וכאן שעושית המש נושאת בשורה טובה לנשים בתקופה זו של חייהן, כיון ששעועית מש מכילה שפע של פיטואסטרוגנים. מדובר באסטרוגנים צמחיים שיודעים לחקות את פעולת האסטרוגן שהשחלה מייצרת (בתקופת הפריון) וכך למעשה לווסת טוב יותר את הפעילות ההורמונלית שמשתנה עם הגיל. על פי מחקר שפורסם, נשים שצרכו שעועית מש במשך למעלה מ5 שבועות ברציפות דיווחו על ירידה משמעותית בגלי החום שהן חוו (ירידה בתדירות ובעוצמה של גלי החום).
לחץ דם גבוה קשור עם צריכה מוגברת של נתרן ואילו שעושית מש נטולת נתרן כמעט לחלוטין. נהפוך הוא- היא מכילה כמויות גבוהות של אשלגן, המינרל שהופך את הדם לבסיסי ומשפיע על הורדה של לחץ הדם. לפיכך קו תזונתי מומלץ בדיאטה של אנשים עם לחץ דם גבוה תמיד ידבר על צריכה יומית של מנת שעועית מש כתרופה.
על פי תורת האיורוודה שעועית מש נחשבת למלכת הקטניות בשל יכולתה לסלק רעילם ולטהר את מערכות הגוף. תכולת הסיבים התזונתיים בשעועית מאד גבוהה ועל כן היא מסייעת מאד גם לאנשים שסובלים ממעיים עצלות עד כדי עצירות או מעצירות קשה ממש. ההודים אגב נוהגים לבשל ממנה את המאכל קיצ'רי : אורז מלא יחד עם מש כארוחה מזינה שמכילה חלבון מלא (קטניה + דגן). המנהג הזה נתמך גם על ידי הרעיונות שלקחים מן הרפואה הסינית - לפיה שעועית מש מסייעת גם בטיהור הכבד ובסילוק רעלים ממערכות הגוף.