אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
באשת נשימה עלולה להיווצר מקשת רחבה של סיבות והעיקרית שבהן היא הגיינת פה לקויה שגורמת להצטברות חיידקים בין השיניים ועל הלשון. אבל יד לדעת כי ריח רע מפה יכול להיגרם על ידי גורמים נוספים כמו מחסור במינרל אבץ, עישון, מחלות חניכיים, מזון בעל ארומה חריפה (שום/בצל), יובש בפה על רקע של גיל המעבר או בעיות בריאות אחרות (סוכרת למשל), מחלות חניכיים, נסיגת חניכיים, או דלקות וזיהומים בסינוסים. מצוקות פיזיות ומחלות נוספות שגורמות לריח רע מהפה הן ברונכיט, מחלת כבד, אי ספיקת כליות, וסרטן. המסקנה היא שאפ אתם סובלים באופן קבוע מריח רע מהפה – לכו להיבדק כדי לשלול אפשרויות חמורות כאלו ולטפל בהן מבעוד מועד.
פטרוזיליה היא הרבה יותר מסתם ירק ירוק ועתיר סידן: היא גם צמח שמפיג ריח באושים מהפה כיון שהיא גדושה בכלורופיל. אם אתם נוטים לריח רע מהפה לעסו כמה גבעולי פטרוזיליה בסיום כל ארוחה או אפילו שתו מיץ מפטרוזיליה מעורבב עם ירקות ירוקים אחרים. מית כזה ניתן להפיק במסחטת מיצים טובה.
שיני הציפורן שבהם מתבלים לעיתים מאכלים ומשקאות מכילים שמן מחטא שאפילו פטריות לא יכולות לעמוד בפניו. כיון שריח רע מהפה עלול להיגרם גם מפטרת – יהיה זה צעד חכם ללעוס מספר שיני ציפורן אחרי ארוחות במיוחד אחרי ארוחות המשלבות בצל שום או פלפל אדום חריף. מאכלים אלו גדושים אף הם בשמנים אתריים שמדיפים את ניחוחם דרך מעלה הקיבה והחוצה – גם שעות ארוכות לאחר הארוחה. לפיכך תבלינים כמו ציפורן או צמחי מרפא ממשפחת הסוככיים (זרעי אניס או זרעי שומר) שניחנים בשמן ארומתטי משלהם – יעשו את העבודה בניטרול ריחות הארוחה.
סודה לשתיה, החומר הבסיסי ביותר בטבע הוא תכשיר טבעי שעושה פלאים בכל הנוגע לבאשת הפה (כמו גם להפגת ריחות רעים של זיעה מהגוף). מדובר בדאודורנט טבעי שחיידקים ופטריות (נמצאים בשפע בפה) לא יכולים לחיות בנוכחותו. הכניסו כפית מחוקה של סודה לשתיה בתוך כוס מים פושרים שטפו עם התיסה הזו את הפה וגרגרו אותה למשך 90 שניות. על פעולה זו יש לחזור פעמיים ביום – בבוקר ובלילה. ניתן גם להבריש עם סודה לשתיה ומים את הלשון כדי לחסל את החיידקים הפלאק והפטריות שמסתתרים שם – אבל אל תצחצחו את השיניים עצמן עם סודה לשתיה כדי לא לפגוע בזגוגית השן.
באתיופיה משתמשים בלעיסת פולי קפה כדי למסך ריחות רעים שקשים להפגה אפילו ממזונות כמו שום. חלופה אחרת טובה יותר היא שימוש בתה ירוק שמכיל קטצ'ינים. אלו לוחמים בחיידקי הפה ביעילות ומונעים את הריח הרע לכל אורך היום.
גבעולי סלרי מכילים כלורופיל, חומר טבעי שמצוין להפגת ריח רע מהפה אבל לעיסתם כמו גם לעיסת ירקות קשים אחרים (גזר, מלפפון, שורש חסה) מונעת מלכתחילה הצטברות של חיידקים ויצירת ריח רע מהפה. ירקות קשים כאלו מעודדים את יצירת הרוק שהופך את סביבת הפה- בסיסית יותר ומקשה על החיידקים יוצרי הריח הרע- לשגשג.