תרופות סבתא

סיפורי החלמה מכל העולם

אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן

howtheyhealed.gufnaki.com

תרופות סבתא לריח רע מהפה

באשת הנשימה או בשמה העממי המוכר יותר "ריח רע מהפה" היא תופעה מביכה גם לסובל ממנה וגם לאלו שנמצאים בסביבתו. אלו תרופות סבתא יעילות לטיפול בריח רע מהפה?

הגורמים לריח רע מהפה

באשת נשימה עלולה להיווצר מקשת רחבה של סיבות והעיקרית שבהן היא הגיינת פה לקויה שגורמת להצטברות חיידקים בין השיניים ועל הלשון. אבל יד לדעת כי ריח רע מפה יכול להיגרם על ידי גורמים נוספים כמו מחסור במינרל אבץ, עישון, מחלות חניכיים, מזון בעל ארומה חריפה (שום/בצל), יובש בפה על רקע של גיל המעבר או בעיות בריאות אחרות (סוכרת למשל), מחלות חניכיים, נסיגת חניכיים, או דלקות וזיהומים בסינוסים. מצוקות פיזיות ומחלות נוספות שגורמות לריח רע מהפה הן ברונכיט, מחלת כבד, אי ספיקת כליות, וסרטן. המסקנה היא שאפ אתם סובלים באופן קבוע מריח רע מהפה – לכו להיבדק כדי לשלול אפשרויות חמורות כאלו ולטפל בהן מבעוד מועד.

תרופת סבתא לטיפול בריח רע מהפה: פטרוזיליה

פטרוזיליה היא הרבה יותר מסתם ירק ירוק ועתיר סידן: היא גם צמח שמפיג ריח באושים מהפה כיון שהיא גדושה בכלורופיל. אם אתם נוטים לריח רע מהפה לעסו כמה גבעולי פטרוזיליה בסיום כל ארוחה או אפילו שתו מיץ מפטרוזיליה מעורבב עם ירקות ירוקים אחרים. מית כזה ניתן להפיק במסחטת מיצים טובה.

תרופת סבתא לריח רע מהפה: ציפורן, הל, זרעי אניס ושומר

שיני הציפורן שבהם מתבלים לעיתים מאכלים ומשקאות מכילים שמן מחטא שאפילו פטריות לא יכולות לעמוד בפניו. כיון שריח רע מהפה עלול להיגרם גם מפטרת – יהיה זה צעד חכם ללעוס מספר שיני ציפורן אחרי ארוחות במיוחד אחרי ארוחות המשלבות בצל שום או פלפל אדום חריף. מאכלים אלו גדושים אף הם בשמנים אתריים שמדיפים את ניחוחם דרך מעלה הקיבה והחוצה – גם שעות ארוכות לאחר הארוחה. לפיכך תבלינים כמו ציפורן או צמחי מרפא ממשפחת הסוככיים (זרעי אניס או זרעי שומר) שניחנים בשמן ארומתטי משלהם – יעשו את העבודה בניטרול ריחות הארוחה.

תרופת סבתא לריח רע מהפה: סודה לשתיה

סודה לשתיה, החומר הבסיסי ביותר בטבע הוא תכשיר טבעי שעושה פלאים בכל הנוגע לבאשת הפה (כמו גם להפגת ריחות רעים של זיעה מהגוף). מדובר בדאודורנט טבעי שחיידקים ופטריות (נמצאים בשפע בפה) לא יכולים לחיות בנוכחותו. הכניסו כפית מחוקה של סודה לשתיה בתוך כוס מים פושרים שטפו עם התיסה הזו את הפה וגרגרו אותה למשך 90 שניות. על פעולה זו יש לחזור פעמיים ביום – בבוקר ובלילה. ניתן גם להבריש עם סודה לשתיה ומים את הלשון כדי לחסל את החיידקים הפלאק והפטריות שמסתתרים שם – אבל אל תצחצחו את השיניים עצמן עם סודה לשתיה כדי לא לפגוע בזגוגית השן.

תרופת סבתא לריח רע מהפה: תה ירוק

באתיופיה משתמשים בלעיסת פולי קפה כדי למסך ריחות רעים שקשים להפגה אפילו ממזונות כמו שום. חלופה אחרת טובה יותר היא שימוש בתה ירוק שמכיל קטצ'ינים. אלו לוחמים בחיידקי הפה ביעילות ומונעים את הריח הרע לכל אורך היום.

תרופת סבתא לריח רע מהפה: ירקות קשים כמו גזר

גבעולי סלרי מכילים כלורופיל, חומר טבעי שמצוין להפגת ריח רע מהפה אבל לעיסתם כמו גם לעיסת ירקות קשים אחרים (גזר, מלפפון, שורש חסה) מונעת מלכתחילה הצטברות של חיידקים ויצירת ריח רע מהפה. ירקות קשים כאלו מעודדים את יצירת הרוק שהופך את סביבת הפה- בסיסית יותר ומקשה על החיידקים יוצרי הריח הרע- לשגשג.

מאלו מזונות כדאי להימנע כשיש ריח רע מהפה?

  • כל המזונות שמכילים גופרית כמו שום ובצל
  • דגים כמו טונה, מקרן, אנצ'ובי וסלמון
  • מוצרי חלב (כיון שחלבון החלב מייצר גופרית במגע עם חיידקי הלשון)
  • מאפים ומתוקים המבוססים על סוכר מזוקק
  • הימנעו משטיפות פה עם ליסטרין שעושה את המצב גרוע יותר
























אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • אחד הסימנים הוודאיים שאתה מתקרב להתמוטטות עצבים היא כאשר אתה מאמין שהעבודה שלך "מאד מאד חשובה"

    ברטרנד ראסל, פילוסוף בריטי