אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
קרוהן היא מחלה אוטואימונית (מחלה שבמסגרתה הגוף תוקף את עצמו) שמתאפיינת בדלקת כרונית של סוף המעי הדק ותחילת המעי הגס. הדלקת הזו יכולה להימצא למעשה בכל איזור במערכת העיכול אבל בשכיחות גבוה יותר הדלקת תופיע באיזור הזה כאשר יש לכך ביטוי בתסמינים.
מעבר לתחושות של כאב, סבל עוויתות, גזים, פיסטולות ברקטום, תחושת נפיחות ושלשולים דמיים שבאים והולכים לסירוגין- אנשים שלוקים במחלת קרוהן סובלים גם מבעיות ספיגה ותת תזונה בעיקר בחומרים כמו ברזל וויטמין בי 12, שכן ויטמין בי 12 נוטה להיספג לגוף דווקא באיזור הספציפי הזה של סוף המעי הדק. כתוצאה מכך חולי קרוהן עלולים לסבול מאנמיה, מחולשה או מעייפות כרונית בנוסף לסבל התמידי שכרוך בחוסר התפקוד של מערכת העיכול.
הטיפול הקונבנציונלי מלעיט את חולי הקרוהן בתרופות מרשם כמו סליצילטים וסטרואידים שבאים לדכא את התגובה הדלקתית של מערכת החיסון. למותר לציין שהטיפול הזה מאד בעייתי שכן הוא מטפל בסימפטומים החיצוניים ולא פונה אל שורש הבעיה. לעומת זאת טיפול טבעי בקרוהן ישים לעיניו שלוש מטרות מרכזיות
אשר לתזונה, הטפול הטבעי ימליץ על הימנעות ממזונות מייצרי אלרגיה ורגישויות, כשהוא מסיר מן התפריט מזון מתועש ומעובד וממליץ על מזון נקי אורגני טבעי ושלם בלבד. מיזעור התגובה הדלקתית במערכת העיכול יעשה באמצעות חומרי הטבע הבאים:
3 גרם של שמן דגים מדי יום מצמצם באופן משמעותי את התגובה הדלקתית בגוף כולו. כדי לטייב את הספיגה צרכו את שמן הדגים יחד עם הארוחות ולא על קיבה ריקה.
ויטמין די תמיד יהיה בחסר אצל חולי קרוהן בגלל בעיות הספיגה שמאפיינות את המחלה ואולם יש כאן עניין של סיבה ומסובב: על פי מחקר שנעשה בקנדה נמצא כי מחסור בויטמין די עצמו הוא אחד הגורמים הבולטים להיווצרות מחלת קרוהן במעיים
תוספת של אנזימי עיכול לתזונה כמו פפאין וברומלין יסייעו לחולי קרוהן לפרק באופן מהיר ואפקטיבי יותר את המזון –מה שימנע שהייה של חומרי מזון המייצרים אלרגיה ורגישויות על דופן המעיים. אנשים שסובלים מקרוהן מדווחים כי רסק של פירות אורגנים כמו פאפיה ואננס מועילים להם הרבה יותר מאשר פרדניזון
תבלין הכורכום שצובע את המאכלים ההודיים בצהוב כתום – ידוע כבר גם במחקרים המערביים המודרניים כתכשיר טבעי אנטי דלקתי לבעיות מעיים. די בשני גרם של אבקת כורכום שאתם צורכים עם המזון (אפשר לשתות כחליטה במים פושרים) כדי להקל באופן משמעותי על הדלקת במיעיים ועל הסימפטומים המכאיבים שנלווים לה כמו גזים ועוויתות
נטורפוטים ישימו דגשים גם על חוסרי התזונה שנוצרים בחולי קרוהן על רקע של בעיית הספיגה ויתנו להם גם השלמה בויטמינים בעלי ספיגה טובה (ויטמינים שזמינים לגוף באופן ביולוגי) בעיקר ויטמינים מקבוצת בי כמו ויטמין בי 12 ופיקנוגנול (תוסף שנחשב כאנטיאוקסידנט חזק שגם נוגד דלקת). גם מיץ אלוורה ניתן לעיתים חולי קרוהן כיון שיש לו יכולת לרפא את הרירית הפנימית המודלקת במעיים – אם כי כדאי להיזהר יותר עם הטיפול הזה.
בנוסף ישנה המלצה ליטול פרוביוטיקה במקרה של קרוהן: אחת ההשערות היא שהדלקת במעיים אצל חולי קרוהן נוצרת מחוסר איזון בפלורת המעיים (חיידקים טובים מול רעים) לפיכך מומלץ לחולי קרוהן לצייד עצמם בפרוביוטיקה טובה שתחזיר את האיזון למעיים.