אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
סינוסיטיס הוא מצב דלקתי של מעברי האף. ההצטננות היא הגורם השכיח ביותר לסינוסיטיס ואחריה מובילים סיבות הקשורות לאלרגיה: קדחת שחת, אלרגיות למזון וגורמים סביבתיים אחרים. גם זיהומי שיניים בלסת העליונה יכולים גם להוביל לדלקת בגתות (סינוסיטיס). במקרה כזה אדם מרגיש שינויי לחצים בשיניים כאאשר הוא עובר ממצב שכיבה לקימה ולהיפך.
היוגים משתמשים בטכניקת ה"נטי" מדי בוקר כתהליך של טיהור וניקוי מעברי האויר כתרופת סבתא לסינוסיטיס. כאשר מזרימים כמה טיפות של מי מלח (באיורוודה עושים זאת דרך כלי מיוחד עם זרבובית שמקל על פעולת הזרמת המים לאף) יש בכך כדי לצמצם את התהליך הדלקתי ולהקל מאד גם על סינוסיטיס. עמדו מעל כיור, הטו את הראש לצד אחד כך שהאוזן תקביל לרצפה ואחר כך צקו את התמיסה המלחית לתוך הנחיר העליון מה שיאפשר לנוזל להתנקז דרך הנחיר הנמוך יותר. חזרו על הפעולה גם בצד השני.
שורש החזרת נחשב ברפואה העממית גם הוא לצמח מרפא ייעודי למצבים של דלקת בגתות (סינוסיטיס). תרופת הסבתא המומלצת בהקשר של חזרת וסינוסיטיס היא לרסק כפית אחת של שורש חזרת (כ5 גרם) ולאכול אותה על בטן ריקה 3 פעמים ביום. ניתן גם להשיג חזרת במיצוי אלכוהולי ואז עליכם ליטול 2 מ"ל מהמיצוי 3 פעמים ביום.
אם אתם סובלים מסינוסיטיס ומחפשים עבורה טיפול טבעי הרבו לאכול אננס וליתר דיוק את האנזים שמופק ממנו ברומלין (1.5 גרם 3 פעמים ביום). צריכת ברומלין בזמן התקפת סינוסטיס מאד מקלה על התהליך הדלקתי. ברומלין מקל מאד גם על דלקות פרקים, על דלקות גידים ועל דלקות בכלל אבל עליכם להיזהר אם אתם נוטלים במקביל תרופות לדלול דם שכן ברומלין עצמו מדלל את הדם ועלול להיווצר תהליך סינרגיסטי לא רצוי שבו שתי תרופות (הטבעית והכימית) יפעלו במקביל וביתר.
סינאול הוא רכיב שמופק משמן אקליפטוס וניתן לסובלים מהתקפת סינוסיטיס חריפה דרך הפה. מחקרים הראו שנטילת סינאול במינון של 200 מ"ג 3 פעמים ביום הובילה להחלמה מואצת מדלקת הגתות יחסית לנבדקים שקיבלו כדורי דמה (פלצבו). גם אינהלציה של שמן אקליפטוס דרך מכשיר אדים מועילה לסינוסטיס. שמן אקליפטוס בדומה לשמן מנטה פועל על ריסי השערות במעברי האף ומקל על הגודש מהנזלת.
אשבל (בטוניקה או wood betony) הוא צמח מרפא שניתן בין השאר גם למצבי חרדה, למיגרנות, לכאבי גרון לסחרחורת וגם כתרופת סבתא לסינוסיטיס. בצמח זה משתמשים באירופה בעיקר למצבים דלקתיים כמו דלקת בגתות בשל תכולת ההספרדין (חומר שמחזק את מערכת החיסון ונמצא גם בשמן זרעי שאכוליות) והדיומסין שבו. לא מומלץ לקחת אותו בהריון כיון שהשפעותיו במצב הרפואי הזה עדיין לא ידועות.
זרעי קארום (דומים לקימל) בקליה- הם תרופת סבתא לסינוסיטיס שנהוגה ברפואה ההודית (איורוודה). קלו אותם מעט על מחבת ושאפו את האדים שעולים. הזרעים מכילים טימול שמן אתרי שיגרום לכם להתעטש באופן אינטנסיבי ולסלק את הגודש מן הגתות (הסינוסים). תרופת סבתא אחרת לסינוסיטיס - אף היא לקוחה מרפואת האיור וודה היא חליטה של בזיליקום, פלפל שחור, ג'ינג' וקינמון. הוסיפו לליטה זו מעט דבש לא מחום ושתו כדי לחוות הקלה בדלקת הסינוסים. כל החומרים בשיקוי הזה נוטים לייבש את הליחה ולהקל על הגודש במעברי הנשימה העליונים ובסינוסים.