אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
בדום נשימה חסימתי בשינה (המצב הנפוץ ביותר במצבי אפנאה) מעברי האויר העליונים נחסמים או עוברים הצרה. זה קורה בין השאר כיון שהשרירים באיזור הלוע והלשון נרגעים, צונחים מטה עם הגרביטציה במיוחד אם האדם ישן על הגב וחוסמים חלקית את מעברי האויר.
התסמינים של דום נשימה בשינה יהיו לעיתים קרובות נחירות (מעין מאמץ של הגוף "לבלוע בכח את החמצן באויר", איכות שינה ירודה ביותר ועייפות כרונית, התעוררות מספר פעמים במהלך הלילה עם גרון ניחר, לשון יבשה וקוצר נשימה.
גורם מרכזי לאפנאה הוא השמנת יתר. 70 אחוז מן הסובלים מדום נשימה חסימתי סובלים מהשמנה והעניין ברור גם למה. אצל אנשים שמנים הגרביטציה סוחבת את הלשון והשרירים עוד יותר כלפי מטה (בגלל המסה היחסית כבדה שלהם) וגורמת לחסימה חלקית של מעברי האויר העליונים, מה גם שאצל שמנים רקמת השומן צומחת גם פנימה אל תלוך חלל הלועה והופכת את המעבר של האויר צר יותר יחסית לאדם עם רקמת שומן רגילה. אם אתם סובלים מעודף משקל- הטיפול הראשוני בסיס שאתם צריכים לעשות הוא להוריד אותו ולו כדי לא לסבול מדום נשימה בשינה, מנחירות ומאיכות שינה ירודה.
דום נשימה בשינה אופייני גם לאנשים עם מבנה פנים ולסת מיוחד. הוא יהיה שכיח גם אצל אנשים עם לשון גדולה (אופייני לילדים עם תסמונת דאון), אצל מעשנים (בגלל שהניקוטין מייצר דלקת בחלל מעברי האויר וחוסם אותם חלקית), וכן אצל אנשים מזקנים כיון שאצלם הטונוס של השרירים יורד עם הגיל והשרירים באיזור הלשון והלוע צונחים ביתר קלות כלפי מטה. גם אנשים ששותים אלכוהול במיוחד לפני השינה עלולים לסבול מאפנאה כיון שאלכוהול ידוע ביכולתו להפחית את טונוס השרירים לרבות שרירי הלוע והלשון – מה שמקל על אלו האחרונים לצנוח פנימה ולחסום את מעברי הנשימה העליונים.