אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
צמח המרפא בקופה מוניירי נמצא בשימוש כבר החל מן המאה השישית לספירה ההודים עשו שימוש בעליו לאחר שהכירו בסגולותיו לחדד את היכולות המנטליות ובינהן גם את היכולת לתרום לשיפור הזיכרון. מחקרים מערביים שנעשו על עלי הצמח גילו בו חומר פעיל בשם בקוזיד שעושה שני דברים: הוא פועל כאנטיאוקסידנט פוטנטי נגד רדיקלים חופשיים ברקמת המח, וכן משפר את המוליכות החשמלית של נוירוטרנסמיטורים המערכת העצבים מה שמתורגם בין השאר למהירות השליפה של מידע מאוחסן מתאי הזיכרון.
ריכוזי המלטונין הורמון טבעי שהמח מייצר כדי להגן עליו בין השאר מפני פעילות של רדיקלים חופשיים – הולכים ויורדים ככל שאנחנו מזדקנים ועולים בגיל. המשמעות היא חשיפה מוגברת של רקמת המח לרדיקלים חופשיים (המח צורך המון חמצן ולכן זהו איזור שמועד להיווצרות רדיקלים חופשיים כתוצאה מתהליך החמצון) כשהתוצאה עלולה להתבטא בירידה בחדות הקוגניטיבית ובירידה בזכרון (ומכאן גם מחלות זקנה קוגניטיביות כמו דמנציה, אלצהיימר ופרקינסון). אם אתם חשים ירידה בזכרון מומלץ ליטול מלטונין ולדעת כי יהיה לו אפקט סינגריסטי טוב יותר אם תקחו אותו יחד עם צמח הבקופה ההודי שהוזכר לעיל.
נטילת 1.5 גרם שלך אצלטיל קרניטין משפר את החדות המנטלית במיוחד אצל אנשים מתבגרים שנוטים להפוך שכחנים. כך לפחות על פי מחקר שנערך על קשישים. ההשפעות המיטיבות של אצטיל אל קרניטין נמשכות למשל 30 יום גם אחרי נטילת התוסף.
מחקר על קשישים הראה כי נטילת 150 גרם של פיקנוגנול למשך 3 חודשים שיפרה את חדות הזיכרון שלהם לעומת קבוצה שקיבלה כדורי דמה (פלצבו). מנגנון העבודה של פיקנוגנול דומה לזה של מלטונין- הוא פועל כאנטי אוקסידנט חזק ברקמת המח ומגן על הנוירונים מפני הנזקים של העקה החימצונית
חלק מן התוספים הללו כמו גאבא וכולין משפרים את הזיכרון דרך מנגנון ביולוגי אחר של הקטנת המתח הנפשי. מן המפורסמות היא שמתח נפשי מתמשך, דאגה מתמדת וחרדה מפעילים באופן מוגזם הורמונים של בלוטת יותרת הכליה וההורמונים הללו הרסניים ממש לריכוז, לזכרון ולפעילות קוגניטיבית אחרת. המסקנה המתבקשת מכך היא ברמת המניעה. אם אינכם רוצים "לאבד את הראש" או לקחת כדורים ותוספים כדי לשמור על על רקמת המח ועל הזכרון למדו טכניקות לניהול המתח הנפשי שאוטומטית מתורגמות לזיכרון משופר ויכולת קוגניטיבית משופרת. טכניקות ניהול מתח כאלו עשויות להיות מדיטציית קשיבות, תרגול יוגה, נשימות עמוקות, טיפול פסיכולוגי או פעילות אירובית נמרצת שמפרקת מתחים בנפש.