אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
"הגורמים לאורטיקריה מגוונים" מסבירה הנטורופטית שרון אייל "וכוללים בין השאר גם עומס נפשי מתמשך"מהם צמחי המרפא היעילים יותר לאורטיקריה ?
את בעיית החרלת ניתן לתקוף באמצעות צמחי מרפא שעושים את העבודה מכיוונים שונים:
טיפול בחרלת אפשרי גם עם עם שמנים בשימוש חיצוני. כאן הייתי ממליצה על שמן קלנדולה, שמן קמומיל, שמן אתרי לבנדר (כולם בתוך שמן נשא לא ישירות על העור) וכן על ג'ל אלוורה טבעי. כאשר מדברים על תזונה לאורטיקריה הייתי ממליצה לנסות להוריד מן התפריט מזונות אלרגנים כמו למשל מוצרי חלב, גלוטן, בוטנים וירקות סולניים (תפוחי אדמה, עגבניות, חצילים וכו). שווה לנסות גם את הטיפולים ההטמאופטיים של חברת רקוויק reckeweg וכן ההמלצה שלי היא לנסות את התכשירים R26,R21,R23 של החברה לטיפל בבעיות עור כמו חרלת.
בהומאופתיה הקלאסית , אומרת נירית לביא מומחית להומאופתיה, מנסים להתאים את התרופה לאדם ולא ללכת על פי הסימפטומים החיצוניים. אורטיקריה היא מחלה מובהקת שבה התסמינים של הגרד והדלקת בעור הם ביטוי חיצוני לבעיה שנמצאת בכלל במקום אחר, ברמה האנרגטית. כאשר מתאימים לאדם את התרופה ההומאופטית המדויקת שלו מחזקים למעשה את הכח החיוני (vital force ) הגוף מתחזק , הודף את הכוחות מייצרים את המחלה ואז גם האורטיקריה ותסמיניה נעלמים ואכן, להומאופתיה יש סיפורי הצלחה עם טיפול באורטיקריה.
לא, כיון שכל מקרה לגופו וכאמור הטפול בהומאופתיה הוא באדם ולא בתסמיני המחלה. נכון אמנם שישנן בעיות אקוטיות כמו נקע או חבלה שרושמים להן באופו גורף תרופות הומאופטיות כמו ארניקה, אבל במקרים אלו מדובר על משהו חיצוני נקודתי וזמני שהתלבש על האדם. אורטיקריה לעומת זאת היא מצב שלעולם משקף משהו שנובע מפנים, מתוך האדם (לא פריחה חיצונית זמנית) ולכן השיטה של ההומאופטיה הקלאסית היא זו שמתאימה לטיפול באורטיקריה.