תרופות סבתא

יעל בן חור, אירידולוגית

תחזוקה עם תוספי תזונה

יש לי הוכחות חותכות כי התאמה של תוספי תזונה מינרלים וויטמינים היא עניין קריטי להזדקנות בריאה. לעולם אי אפשר לקבל את כל אבני הבנין הנחוצים לגוף מן התזונה לבדה בעיקר לא בעולם המערבי המתועש. גם אדם שאוכל ירקות ופירות טריים ואורגניים צפוי לסבול מחסכים כיון שהיום האדמה שעליה הם גודלו נעשתה ענייה ממינרלים.

החסידים של תזונת שלטון אומרים שניתן לקבל הכל מתזונת רו פוד (מזון נא לא מבושל)

אני חולקת עליהם. אדם צריך גרם של ויטמין סי מדי יום כדי לשמור על בריאות אופטימלית. רוב הויטמין נמצא למשל בקליפה של התפוז בחלקה הלבן. כדי להגיע לגרם של ויטמין סי הוא צריך לאכול 10 קילו תפוזים ביום שזה לא מעשי. אותו דבר נכון גם לגבי רכיבים אחרים. אם היינו באמת אוכלים כדי לקבל את כל הרכיבים התזונתיים מהמזון - היינו אוכלים כל היום, משמינים וסובלים קרוב לוודאי מכולסטרול גבוה.

מה הם בעינייך תוספי התזונה הכי קריטיים לאדם מערבי?

על אומגה 3 הייתי ממליצה לכולם, בכל גיל וגם לאנשים בריאים כתחזוקה מניעתית. לאנשים מבוגרים יותר הייתי ממליצה על קו אנזים קיו 10 כדי לשמור על הלב וכלי הדם ולצעירים שחיים בסטרס מטורף של עבודה ועם ארוחות לא מסודרות הייתי ממליצה על מולטיויטמין כדי להשלים חוסרים. גם אנשים צמחונים זקוקים לויטמין בי 12 ולשמן דגים.

הטיפ הכי חשוב בהקשר של תוספי תזונה: לגוון

כשאדם לוקח תוספי תזונה הכי מומלןץ לו לעצור מדי פעם ולגוון. אני למשל מסיימת 100 כמוסות של ויטמי בי קומפלקס , עושה הפסקה, עוברת לכולין, ואחר כך מגוונת לתוסף אחר. פעמיים בשנה גם לוקחת תוסף של כלורופיל.אני לוקחת גם לציטין כדי לשמור על העורקים נקיים וכן קו אנזים קיו 10 לקבלת אנרגיה ולשמירה על הזכרון.

מה את אומרת למי שלא לוקח תוספי תזונה?

להקפיד שבכל ארוחה (והדגש הוא על כל ארוחה) יהיה לפחות עשב ירוק אחד: תרד, פטרוזיליה, שמיר, חסה, טאטסוי, קייל, כרוב, רוקט או כל ירק ירוק אחר ורצוי : צבע ירוק כהה.
























אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • כדי להימנע ממחלות- אכול פחות,

    כדי להאריך את חייך - דאג פחות

    אמרה סינגפורית