אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
ד"ר בנימין פיינגולד רופא ילדים ואלרגולוג פיתח את התזונה המיוחדת שלו לילדים היפראקטיביים מתוך התבוננות על הקשר הישיר בין התזונה שהילדים צורכים ובין התפתחות בעיות של ליקויי למידה וכן הפרעות קשב וריכוז. אם תהיתם מדוע הפרעות קשב וריכוז היו פעם בעיה מצומצמת שבקושי שמעו עליה והיום היא מגיפה עולמית– תלו את הקולר במזון מתועש שמכיל חומרים מזיקים כמו צבעי מאכל, חומרים משמרים או אספרטם. אלו הם בני הבלייעל להתפתחות ליקויי למידה, היפראקטיביות, תוקפנות אצל ילדים ומחלות- כך לפחות על פי פיינגולד.
מה שהשתנה הוא הצריכה המרובה של צבעי מאכל, תמציות טעם וחומרים משמרים יחד עם חדירתם המטורפת לכל מוצר מודרני כמעט. ולא רק למזון. ילדים היום לא יכולים לברוח מה"ג'יפה" שנכנסת להם לפה בין אם מדובר במסטיקים, משחות שיניים, אביזרי הגיינה, ויטמינים, או מזון נגוע באספרטמים שמשווק לעיתים כ'מזון בריא דל קלוריות'. צבעי מאכל וחומרים משמרים עשויים מנפט ועלולים להכיל מתכות כבדות כמו עופרת וכספית שגורמים להפרעות נוירולוגיות קשות וכן להפרעות קשב וריכוז או ליקויי למידה.
כולנו יודעים שבסביבה קפיטליסטית, ליצרני המזון יש אינטרס כלכלי מובהק להוזיל עלויות, לשמר את חיי המדף של המזון, ולהשתמש בחלופות של צבעי מאכל במקום פירות אמיתיים שהן זולות עשרת מונים. חומרים משמרים כמו bha ו- bht מופקים גם הם מנפט, נמצאים לעיתים על אריזות המזון אבל הורים מן היישוב לא מבינים את ראשי התיבות הללו של החומרים הכימיים המופיעים על תוויות המזון ולא מפנימים את דרגת הסיכון שהם טומנים לבריאות של הילד שלהם. חומרי שימור במזון עלולים לגרום בין השאר להפרעות הבאות:
חומרים משמרים גם גורמים אצל אנשים שונים לבעיות בריאות אחרות. יהיה מי שיפתח בעקבותיהם ליקויים בריאות (אסטמה), יהיה מי שיגיב בפריחה על העור (אורטיקריה או אקזמה) ויהיה מי שיגיב אליהם בכאבי ראש ומיגרנות כרוניות. כמעט אצל רוב הילדים הם גורמים לקושי להתרכז, קושי להיות בתשומת לב, או לשבת בשקט.
בעצם הדיאטה של פיינגולד פשוטה אם כי לא קלה בהתחלה ליישום. הורים שהיו חזקים דיים והסירו לחלוטין מן התזונה של הילד צבעי מאכל, חומרים משמרים, אספרטמים, סליצילטים, ומונוסודיום גלוטמט – ראו שיפור מדהים. למעשה אצל 75% מן הילדים ההיפראקטיביים שעברו לדיאטת פיינגולד- התסמינים שככו: הדיסלקציה נעלמה, התוקפנות נעלמה והתפקוד המוטורי השתפר.
על פי תזונת פיינגולד אל תתנו לילד עם הפרעות קשב וריכוז מזונות שמכילים אחד מן הרכיבים הבאים
סביב קוי התזונה המומלצים של דר פיינגולד כתחליף טבעי לריטלין התפתחה מחלוקת. אמרו עליה שהיא לא נחקרה מדעית אלא רק באופן תצפיתי. בפועל התוצאות של השיטה הטבעית העתיקה הזו מלפני כ30 שנה – מרשימות. אין מאחוריה אמנם גוף תעשייתי שיממן ייחצן ויפרסם את הממצאים שלה מספיק ולכן היא קצת נזנחה מאחור (לעומת זאת חברות התרופות מגובות בתקציבי ענק לפרסום "כדורי הפלא ההרסניים שלהן"). יחד עם זאת להורים שמסרבים לסמם את ילדיהם עם ריטלין קונצרטה או אדרל- אנו ממליצים לשקול בחום את עקרונות התזונה של פיינגולד, מה גם שהיא עולה בקנה אחד עם התובנה האינטואיטיבית שצבעים וחומרים משמרים לא חיים בשלום עם בריאות טובה.