אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
תשובת שרון אייל, נטורופתית ומטפלת בג'ין שין
גאוט היא מחלת פרקים שנגרמת מהצטברות של עודפי חומצה אורית (חומצת שתן במפרקים). מקורה של החומצה האורית בפורינים. פורינים הם חומצות אמינו המרכיבות את כל החלבונים. לאור זאת תזונה לטיפול בגאוט כוללת:
פורינים נמצאים בבשרים למיניהם, חלקי פנים, עוף הודו ודגים מסויימים.
מזונות שמייצרים דלקת הם פחמימות פשוטות, סוכר לבן, קמח לבן, מתוקים וממתקים.
על אלו ניתן למנות: ירקות סולניים כמו עגבניות, תפוחי אדמה, חצילים ופלפלים.
אלכוהול לסוגיו (בירה, יין ועוד) מצמצם את הפרשת החומצה האורית (שתנן) מן הגוף ועל כן באופן יחסי מינוניה בגוף עולים.
מזונות אלרגניים הם בין השאר חיטה (הגלוטן בחיטה), חלב פרה, בוטנים.
תשובה נוספת ממערכת האתר:
על פי ארגון אמריקני למחקר על גאוט סוכרים , סירופים וכן סוכרי פירות קשורים עם הצטברות שתנן בגוף ועם התפתחות גאוט. גם לאסטפרטם וממתיקים מלאכותיים אחרים יש השפעה ישירה על גאוט. הימנעו מהם. אותו מחקר מצא גם קשר בין השמנה / עודף משקל ובין גאוט. אצל אנשים עם מסת גוף של מעל bmi 30 - נמצא סיכון גבוה יותר ללקות בגאוט.
לפרוזק (פלואוקסטין) משפחת תרופות הניתנת למצבי דיכאון חרדה והתקפי פניקה יש מספר תופעות לוואי כמו העלאה במשקל ויובש בפה אבל התרופה הזו עלולה לייצר תופעות לוואי פחות מוכרות ברמת המטבוליזם של הגוף. תופעות לוואי אלו עלולות להית הין השאר: התייבשות, מחסור בברזל, אי סבילות לאלכוהול, עליה באנזימי הכבד, עליה ברמת האשלגן בדם (יתר אשלגן בדם), היפר-אוריצמיה (הצטברות שתנן) וגאוט.