תרופות סבתא

סיפורי החלמה מכל העולם

אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן

howtheyhealed.gufnaki.com

איך לעצור הצטננות חורף כשהיא רק מתחילה? איך לתת לוירוס "מכה בראש" בלי תרופות מרשם מסוכנות?

תסמינים כמו כאבי גרון, עקצוצים בגרון, התעטשויות ועייפות מאותתים לכם בדרך כלל שאתם הולכים להיות מושבתים לכמה ימים. אתם יודעים שהנזלת, הגודש במעברי האף קשיי הנשימה ואפילו חום קל יופיעו בהמשך. החדשות הטובות הן שניתן להדוף את המחלה כאשר היא רק מתחילה או לפחות להקל מאד על תסמיניה. מה יעזור לכם להשמיד את הוירוסים במערכת הנשימה העליונה עוד לפני שהם מתרבים והופכים למחלה עם חום, נזלת, סינוסיטיס וכל הקטסטרופה?

איך עוצרים הצטננות חורף בשיטת הרפואה ההודית (איורוודה)?

בהודו משתמשים בתבלינים שנמצאים כמעט בכל בית כדי לחסל את וירוסי החורף. כורכום הוא התבלין הראשון שבו ההודים עושים שימוש. הם יוצקים כפית של כורכום יחד עם פלפל שחור לתוך כוס חלב (מדובר בחלב אחר משלנו חמאת הגי) מערבבים ושותים את התערובת פעמיים ביום. תבלין שימושי אחר לעצירת וירוסי חורף הוא הגינג'ר שמכיל חומר פעיל בשם ג'ינג'רול (עוזר לקטילת חיידקים ווירוסים).

צמחי המרפא החזקים ביותר לעצירת הצטננות חורף?

  • טימין - קורנית בלשוננו
  • אורגנו
  • אסטרגלוס
  • סמבוק שחור
  • גוטו קולה

כולם מכילים חומרים שקוטלים וירוסים באופן טבעי. שתו מהם חליטות ומוטב מיצויים – שיודעים לעצור את ההצטננות בעודה באיבה.

למניעת ליחה בהצטננות: תפוזים אאוט, לימונים - אין

אחת הטעויות שאנשים עושים כאשר מתחילה הצטננות חורף היא לגדוש את הגוף בתפוזים ובמיץ תפוזים כיון שהם עשירים בויטמין סי הידוע ביכולתו לחזק את מערכת החיסון. אז נכון אמנם שתפוזים מכילים ויטמין סי בעיקר בקליפה אבל במקביל הם גם נמנים על מזונות מייצרי ליחה (כמו למשל מוצרי חלב ופירות טרופיים כמו בננה ופסיפלורה). מסיבה זו מומלץ להימנע מתפוזים כאשר מתחילה הצטננות - אותם עקצוצים וכאבים בגרון - ולהחליף אותם בלימונים ובליימונים (פרי הליים). לימונים גם הם עתירים בויטמין סי ואינם מייצרים גודש וליחה.

לתת לוירוסים ולחיידקים מכה בראש עם סודה לשתיה

יש אנשים שניסו סודה לשתיה עם תרופה טבעית אחרת מייד כאשר הם החלו לחוש תסמינים ראשונים של הצטננות. בתוך כוס מים פושרים מכניסים רבע כפית סודה לשתיה (בחרו סודה לשתיה ללא אלומיניום), מערבבים, שותים ואחר כך נוטלים לכסנית של אבץ מתחת ללשון. אנשים שהשתמשו בפטנט הזה גילו שהמחלה נעצרה ולא התפתחה לתסמיני ההמשך כמו גודש, נזלת, חום, צרידות וכאבי ראש.

עיסוי הצוואר בשמנים אתריים מחממים

נגיף ההצטננות יושב במעברי הנשימה העליונות באיזור הצוואר והעורף. כדי להאיץ את תהליך ההחלמה הטבעי עסו את הצוואר שלכם בשמנים מחממים (שמן גינג'ר או שמן קינמון בתוך שמן נשא) - פעולה זו ממריצה את הדם (מערכת החיסון יושבת למעשה בדם) ותסייע למערכת הלימפטית להיפטר יותר מהר מן הפתוגנים. אפשר גם לעסות את הצוואר בשמן זית כשבתוכו יצקתם כורכום.

התחלתם להצטנן? התרחקו מקפאין ואלכוהול

גם אלכוהול וגם קפאין מחלישים את מערכת החיסון. למרות האמונה העממית הרווחת שכי אלכוהול הורג חיידקים- מוטב לא לגעת במשקאות אלכוהוליים עם תחילת המחלה כיון שאלו מחלישים את התפקוד של מערכת החיסון. אותו דבר נכון גם לגבי משקאות קפאיניים: קפה, תה וקולה ואפילו תה ירוק שעשיר בויטמין סי ובנוגדי חימצון. במקרה האחרון אפשר ליהנות מתה ירקו אם אתם שוטפים את הילים שלו במים רותחים - לפני שאתם חולטים אותם. זוהי פעולה שמסלקת את הקפאין - בלי לפגוע באנטיאוקסידנטים המצוינים של התה. סיבה טובה נוספת להתרחק מאלכוהול או קפאין היא נטייתם לייבש את הגוף. הטקטיקה הטובה היותר שלכם בעת התחלת ההצטננות היא להרוות את הגוף בכמה שיותר נוזלים כדי לעזור בסילוק הליחה, ללחלח את הגרון המעקצץ ולסייע לגוף להיפטר מהוירוס דרך מערכות ההפרשה של הגוף. הדרב האחרון שאתם רוצים לעשות זה לייבש את הגוף עם משקאות קפאיניים. בהקשר זה שימו לב כי גם תרופות מרשם מסוימות מכילות קפאין. אל תגעו בהן.

להיפטר מהר מהצינון באופן טבעי:

הטיפ של עמית דוידסון, נטורופט ומטפל טבעי מבנימינה:

כולם מכירים את התרופה הביתית של מיצוי דבש עם בצל. אני שכללתי אותה והצלחתי להפיק סירופ ביתי שפשוט עובד בכל מקרה של "חלושס". לתוך צנצנת זכוכית מכניסים קוביות בצל. עליהם מגרדים שורש זנגביל טרי, שופכים לתערובת מיץ לימון ושני שיני שום ועל כל זה מוסיפים כפית דבש (דבש טבעי שמתקשה בתנאי קור, לא דבש תעשייתי שחומם). משאירים את הצנצנת לעמוד כ6 שעות שבמהלכן יופקו החומרים הפעילים מן הבצל השום והזנגביל. מאוחר יותר מסננים את הנוזל ושותים כפית או שתיים. מדובר בסירופ טבעי טעים (אפשר גם ללא דבש כיון שהבצל עצמו מתוק) ומנסיון עם עצמי ועם מטופלים – המחלה לא מתפתחת ונעצרת בו במקום. הנוסחא הזו אגב עובדת נפלא גם על אנשים עם צרידות כרונית המאפיינת לעיתים מרצים או זמרים

האם להתעמל או לנוח כאשר מצוננים (בזמן הצטננות חורף)?

אם כי יש מטפלים שסבורים שיש לשדר למחלה "עסקים כרגיל" ולייזע אותה ע"י ספורט – אני מחזיק בדעה הפוכה לפיה יש להוריד הילוך ולהקשיב לגוף. זה לא אומר שאתה מפסיק לזוז והופך לנכה מרותק למטה – אבל בהחלט אני ממליץ על מנוחה ופעילות גופנית הרבה יותר מתונה אם בכלל. לחזור להתעמל בזמן שהגוף מותש – זה רעיון גרוע שבעצם מתעלם מן המסר שהגוף משדר לנו. גם סאונות לדעתי לא מתישות מדי את הגוף ועדיף להימנע מהן למרות אפקט ההזעה המבורך שלהן. בהקשר הזה עדיף להתבונן על בעלי חיים וללמוד מהם: כלב שמתחיל להרגיש מחלה מפסיק לאכול, מחפש מקום לרבוץ ולנוח בו ומתחיל לאכול עשבים ירוקים (כלורופיל נותן אנרגיה). לכן אני מציע גם לאדם שמתחיל להרגיש סימני התקררות או שפעת לאמץ את הנוסחא הזו.

ממה להימנע כשמתחילה הצטננות חורף?

  • כל המתוקים לרבות מיצי פירות מ(דבש טבעי טהור יוצא דופן בשל תכונותיו המחטאות.
  • מזון מתועש (נכון תמיד) אבל במיוחד כאשר הגוף נחלש
  • מוצרי חלב
  • אני ממליץ גם לאכול פחות (במערב אנו אוכלים יותר מדי) ולעבור בתקופה הזו לנוזלים.

לעצור הצטננות חורף עם הומוטוקסיקולוגיה

לשירלי תדהר נטורופטית והומוטוקסיקולוגית יש המלצה טבעית אחרת שעובדת: להשתמש בתכשירים הומוטוקסיקולוגיים טבעיים (תרופות מדף הומאופטיות) מייד עם התחלת התסמינים כדי להדוף את המחלה.

"אני יכולה להמליץ על כל הדברים הידועים של צמחי מרפא לחיזוק מערכת החיסון , ויטמין סי עד 6 גרם ליום, ג'ינג'ר עם לימון וכדומה – אבל תכשירים הומוטוקסיקולוגים (כמו למשל אוסילוקוקסינום של בוארון או אינפלוהיל של היל) יודעים לעצור בו במקום תסמיני שפעת (מאופיינים בכאבי שרירים בנוסף לתסמיני הצינון הרגילים) ולבטח להקל עליהם. יש לי גם מטופלים שדיווחו על הקלה עם תכשירים אלו גם במקרים של הצטננות קור רגילה.

מניעת הצטננות: איך למנוע הצטננות מלכתחילה?

התרופה הכי טובה לכל מחלה היא מניעה. פשוט לא להגיע מראש למקום שמפיל אתכם וכשמדובר בהצטננות חורף אתם יכולים לעשות הרבה כדי למנוע מכם את המחלה האקוטית הזו. הפטנט הכי טוב הוא להקפיד על שטיפת ידיים מרובה אחרי שאתם שוהים במקומות ציבוריים. זו לא הטפה חלילה לפתח או סי די - אבל כן המלצה דווקא בחורף לשטוף ידיים לפני כל ארוחה או לפני שאתם נוגעים בפנים (אף פה עיניים). טיפ חשוב אחרי למניעת הצטננות הוא שינה בשעה מוקדמת כיון שטקטיקה זו נהדרת לחיזוק המערכת החיסונית. הקפידו גם לשתות הרבה לפחות 10 כוסות ליום כיון ששטיפת המערכת של הגוף מן הוירוסים ומן הרעלנים שלהם- לא תאפשר להם להתפתח לכדי מחלה.






















כל המאמרים על:



אולי יעניין אותך גם