אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
קודם כל תמיד מומלץ לנסות שינוי תזונתי משמעותי ושינויים באורחות החיים. לרוב המצב משתפר מאוד לאחר ההתערבות התזונתית, תוספת פעילות גופנית והימנעות מעישון. כמו כן נתקלתי במקרים רבים שבהם אקופונקטורה (דיקור סיני) עזרה למטופלים לשפר עוד יותר את איזון הסוכר. ויחד עם זאת קיימת עוד אופציה אחת שעלתה לאחרונה לכותרות. מה שראו הוא שניתוחי "קיצור קיבה" (טבעת, קרוול, מעקף) מועילים מאוד לשיפור איזון הסוכרת - בייחוד סוכרת מסוג 2. למשל, תוך כמה ימים (!!!) לאחר ניתוח שרוול רמות הסוכר צונחות (בלי קשר לירידה במשקל) עד למצבשלעתיםיש צורך לבטל לגמרי את הכדורים לסוכרת.
הניתוח הוא פתרון לא פשוט ולא כל אחד יהיה מוכן לחתוך בגופו כדי לשפר את מצב הסוכרת שלו, אבל למי שממילא מתכוון לעשות זאת עקב השמנה משמעותית (אשר פוגעת באופן ניכר בחילוף החומרים), צפוי שיפור ניכר ולעיתים אף היעלמות של הסוכרת.
תלוי את מי שואלים. בקליניקה שלי אני רואה רבים לאחר הניתוח שמורידים עשרות קילוגרמים ומשפרים את מצב הסוכר ואת הסיכונים הנלווים להשמנה וסוכרת. אולם כל אחד צריך לדעת גם שכמו בכל ניתוח יש לניתוח זה סיכונים, והוא דורש שינוי "סוויץ" בחשיבה לא פחות משינוי הרגלי אכילה רגילים. הניתוח הוא רק קביים, לא מקל הקסם של איזו פייה שפותר את כל הבעיות. היתרון שלו הוא שלעיתים קרובות הוא מביא לירידה משמעותית יותר במשקל. האם הוא מתאים לחולי סוכרת במשקל תקין? ידוע לי על ניסוי שנערך כרגע לבדוק אם מומלץ גם לאנשים עם משקל תקין לעבור את הניתוח לצורך איזון סוכרת. עדיין אין מסקנות חד משמעיות בעניין. אני ממליצה לכל מי ששוקל ניתוח כזה להתייעץ עם רופא המשפחה וכן עם דיאטן אשר עבר הכשרה בנושא כדי לשקול את כל הבעד והנגד באופן מושכל.
האם את מכירה מיתוסים שגויים שגורים אצל חולי סוכרת?
ישנם שניים נפוצים. חלק לא קטן מהם מאמין שסוכר חום, דבש, לחם מחיטה מלאה/שיפון/כוסמין, כוסמת, אורז מלא ועוד לא מעלים את הסוכר. זוהי טעות. כיוון שכולם מכילים פחמימות (שמתפרקות במערכת העיכול לסוכר) - כולם משפיעים על הסוכר בטווח הקצר. אך אין דין סוכר לבן כדין כוסמת מבחינת הערך הבריאותי והשפעתו על הסוכר בטווח הארוך למשל.
המיתוס הנפוץ השני הוא שיש לסיים את האוכל בשעה מסויימת (לרוב 18:00). גם זוהי טעות. לרוב הסוכרתיים ארוחה קלה לפני השינה יכולה לשפר את מצב הסוכר למחרת בבוקר. שוב, לא כל ארוחה קלה תועיל, ויש לבדוק זאת מול הסוכר האישי ובהנחיית דיאטנ/ית מוסמכת.