תרופות סבתא

סיפורי החלמה מכל העולם

אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן

howtheyhealed.gufnaki.com

איך לפתוח אף סתום ולרפא גודש של ליחה במעברי האויר?

אף סתום, גודש באף,  והצטברות ליחה הם מסממני נגיף ההצטננות בעיקר בשלב המאוחר יותר של המחלה.  למעשה הגודש באף הוא כבר התגובה של מערכת החיסון בנסיונה לסלק את הנגיף מהגוף. ועם זאת למרות שמדובר בתהליך החלמה רצוי – התסמינים מקשים על החיים שלנו: אף סתום מלווה לעיתים בקשיי נשימה, פה יבש בשל נשימה מהפה, זיהום בסינוסים וכאבי ראש. איך מטפלים באף סתום באופן טבעי ללא תרופות?

סובלים מגודש באף? אמרו "לא" לאנטי היסטמינים

נתחיל מהסוף: תרופות מרשם לאף סתום ונזלת הם רעיון רע שכדאי לכם לזנוח שכן לאנטי-היסטמינים יש תופעות לוואי הרסניות בטווח הארוך על בריאות הגוף. תהיה זו איוולת ללכת ולצרוך אנטי היסטמינים במיוחד בשעה שעולם הריפוי הטבעי מציע שפע של תכשירים טבעיים לפתרון הבעיה של ליחה וגודש במעברי האף. לפניכם מספר קוים לטיפול טבעי בסינוסים מודלקים, אף סתום, וליחה שחוסמת את מעברי האויר.

הימנעו ממזונות מייצרי ליחה

לפני הכל יש להבין כי הגוף מייצר את הליחה כמגננה וכאמצעי יעיל לסילוק גורמים חיצוניים פולשניים כמו אבק, חומרים אלרגנים מהסביבה או מהמזון, נגיפים או חיידקים. לחלוח הריריות הפנימיות של מעברי האף, הסינוסים הריאות וכן לחלוח המעיים מסייע לגוף ביתר קלות להיפטר מן הגורם שמזיק לו. הליחה מהווה מעין שטיפה פנימית שמסלקת את הגורמים המזיקים. בהצטננות חורף או בשפעת הגורם הפולשני הוא הנגיף ולכן הגוף מגיבה בנזלת שגודשת את האף ומכבידה עליכם לנשום. בהקשר זה רצוי לדעת כי ישנם מזונות שמגבירים ליחה בגוף ולכן בשעה של הצטננות חורף – או במצב של נזלת כרונית הדבר האחרון שתרצו לעשות יהיה לצרוך מהם ולהוסיף שמן למדורה.

מזונות מייצרי ליחה הם בין השאר

  • מוצרי חלב, כל מוצרי החלב לרבות חלב עיזים (שנחשב פחות אלרגני מחלב פרה ויותר עדין ממנו)
  • לחם ומוצרים אחרים שמכילים גלוטן (שעורה, שיפון, חיטה, כוסמין ועוד)
  • בננות ופירות טרופיים אחרים
  • כל המתוקים: סוכרים ומזונות מתוקים גם מן הצומח – החינם מזונות מייצרי ליחה ומוטב להימנע מהם כשהאף סתום. לפיכך מוטה לאכול לימונים ולא תפוזים בשעת הצטננות חורף למרות שגם תפוזים מכילים ויטמין סי(.

מזונות מסלקי ליחה

ברפואה הסינית וברפואת המזרח בכלל הבחינו כי כל מה שרחוק מן הטעם המתוק, הוא מזון שמסוגל לייבש ליחה. הכוונה היא למזונות שמכילים את הטעם החריף והחמוץ. מזונות מעולים לייבוש ליחה ולסילוקה (וכך גם להקלה על סינוסיטיס) הם בין השאר

  • חזרת
  • דייקון
  • זנגביל
  • בצל
  • פלפלת (פלפל אדום חריף או צ'ילי)
  • פלפל שחור
  • חומץ תפוחים

צמחי מרפא לסילוק ליחה

צמחי מרפא שמסלקים ליחה יכולים להתאים גם להצטננות חורף רגילה גם לשפעת, גם לדלקת ריאות וגם לא עלינו לסרטן הריאות. הם יודעים לנקות את הריאות ואת מעברי האויר של הגוף באופן טבעי וללא תופעות לוואי אם כי כאמור קו ההגנה הראשון שלכם צריך להתמקד בתזונה קרי הימנעות ממזונות יוצרי אלרגיות וליחה.

הצמחים הבאים יודעים לנקות את הריאות ואת מעברי האויר מליחה

אזוב

בזעתר הארץ ישראלי או בבן דודו האורגנו יש שמנים נדיפים לנקות את הריאות כמו שנאמר גם במקורותינו : תחטאני באזוב ואטהר". עם זאת בשל עומצ השמנים הנדיפים של הזעתר והאורגנו לא מומלץ להשתמש בצמחים אלו בשעת הרעיון או כאשר האדם לוקה במחלת הנפילה

נענע, נענע משובלת ומנטה

החומר הפעיל בצמחים אלו הוא מנטול שיודע לדקק את הליחה, לכייח ולהסיר שאריות לא רצויות של פסולת מהריאות וממעברי האויר. שוב מנטול הוא שמן נדיף חזק מאד ולכן לא מתאים לאנשים עם בעיות רפואיות כמו אבנים בכיס המרה או אנשים שסובלים מריפלוקס וצרבת

לובליה אינפלטה


ברפואה העממית השתמשו ומאז ומתמיד בלובליה אינפלטה לשץי מטרות עיקריות: גמילה מהתמכרויות בעיקר לניקוטין וכן לניקוי הריאות ולטיפול טבעי בבעיות מערכת הנשימה. מדובר גם כאן בצמח מאד פוטנטי ויש מקומות בעולם שהוא ב כלל אסור לשימוש שכן יש לו תופעות לוואי לא נעימות כמו בחילות, צרבת ודופק נמוך.






















כל המאמרים על:



אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • אני מאמין גדול בכך שעלינו להשליך את כל תרופות המרשם- לים. זה יהיה מהלך שייטיב משמעותית עם האנושות אם כי הוא ירע את מצבם של הדגים.

    אוליבר וונדל הולמס, רופא