אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
"תזונה כזו היא קודם כל יותר טעימה, יותר אסתטית ומיוחסות לה יותר יתרונות תזונתיים שמשפיעים לטובה על הבריאות והמראה החיצוני" אומרת סבג. יחד עם זאת, האדיקות של 100% raw נראית לי בעייתית. הגעתי לשיטה של הרו פוד כי חיפשתי (ואני עדיין מחפשת) דרך תזונתית שתורמת להרגשה קלילה ואנרגטית. הקסם של השיטה עבורי מונח בכך שהיא אוצרת: טעמים חזקים, שילובים מפתיעים, מרקמים חדשים. עם זאת אני לא מרגישה או מבחינה בשינויים פיזיולוגים מהממים.
העקרונות המרכזיים של גישת הרו פוד הם: לא מבשלים את המזון בטמפרטורה של מעל 48 מעלות כיון שהחל מנקודה זו חל הרס אנזימים ואיבוד איכות הרכיבים הפעילים שבמזון.
לא יכנסו בשום פנים: מזונות מטוגנים, מבושלים, אפויים וכו' . מזונות מעובדים ותעשייתיים, לרוב גם לא גלוטן - כיוון שאין דרך לעבוד עם חיטה בטכניקות RAW' וגם בגלל שגלוטן הוא חומר אלרגני אבל אשר לפחמימות יש אפשרות לשלב דגנים כמו אורז פראי ושיבולת שועל. בתזונת הרו פוד לא יכנסו גם מוצרי חלב, ביצים ובשר (למרות שיש זרם raw שכן צורך בשר חי וחלב לא מפוסטר וביצים חיות בשייק) וגם לא טופו או סייטן שנחשב מוצר מעובד.
עולם האוכל המותסס עשיר מאוד (ירקות כבושים, קמבוצ'ה, מיסו) ונחשב למזון מרפא וקסם גם בתזונה הזו. גם חליטות תה טוניק נכנסות לתזונה זו - אם לא שיייכים לזרם הפאנטי.
יש הרבה אבות ואמהות לשיטה ואני לא חושבת שיש לה 'בעל בית אחד'. אן ויגמור היא הדמות המרכזית אליה מתייחסים אנשי ה raw vegan - כמייסדת השיטה. בארץ כמו בעולם היא לא ממש נפוצה עדיין אך היא צוברת יותר ויותר מודעות.
גישת הרו פוד יכולה להתאים גם לעצירות גם לסרטן גם לעייפות כרונית וגם לכולסטרול גבוה -בעיקר בשל העקרון הפשוט שגורס שאוכל מן הצומח בצורתו הגולמית (ללא הרס מחום והפרעות של חומרי גלם מעכבי עיכול וספיגה) - תורם להתחדשות התאים, תורם לנקיון הדם, וגורם למערכת העיכול לעבוד כמו שעון – והרי כל אלו הם המפתח לבריאות והחלמה.
החסרונות לדעתי - בעיקר פסיכולוגיים. - אורז וקינואה טעימים יותר כשהם מבושלים. כמו כן, נראה לי מופרע ממש לא לשתות מרק ירקות / ירקות מבושלים בחורף או כאשר סתם מתחשק להכניס לגוף מזון חם ביום קר. יש לי בעיה עם גישה דוגמטית בינארית של "אסור ומותר". אז אישית , אני משלבת הרבה RAW בתזונה אבל מדי פעם משלבת גם דגנים וירקות מבושלים. כמו כן יש הרבה ירקות ועלים ירוקים מעולים שדווקא לא טוב לצרוך אותם כשהם חיים- דוגמא לכך הם הירקות המצליבים ואפילו תרד.
חוסרים יכולים להווצר בכל תזונה, אם לא שמים לב מה בדיוק צורכים ואיך הגוף מגיב. חוסרים כאלו קיימים גם בתזונה "מערבית סטנדרטית".
לא יודעת על כזה דבר. מי שיש לו בעיות בבלוטת התריס רצוי שלא יצרוך הרבה מכוכבי ה raw כשהם חיים - כגון כרוב קייל, כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, או מאקה. ככלל, אני לא רואה בעיה ללכת על תזונה שברובה היא חיה, ורק את ה"חשודים הבעייתים" לאדות קצת או
"חלילה" לבשל.
סיפורי הצלחה מגיעים בעיקר מאנשים שהיו צריכים לשקם את התאים בעקבות מחלה כמו סרטן, השמנה או בעיות במערכת העיכול. סיפורי הצלחה נפלאים חוו גם אנשים שסבלו מכבד שומני, כולסטרול גבוה, שומנים בדם, וסוכרת. אצל סוכרתיים אגב שילוב של תזונת רו עם ספורט הוביל לאיזון רמות סוכר בצורה מפתיעה! אני מוציאה יחד עם שני שותפי לדרך, זהר צמח וילסון- יועץ תזונה אינטגרטיבית ותמר עדי מורה בכירה ליוגה, קבוצות לסדנאות של שלושה ימים לניקוי מיצים (הניקוי מיצים הקרוב שלנו שמתקיים במקום מקסים במדבר "מואה" 21-23.2). המשתתפים בסדנא שותים מיצי ירקות ופירות עונתיים יחד עם תוספות של מזונות והם מדווחים על שינוי דרמטי בהרגלים קלוקלים ובעיקר על שחרור מחשבתי מההתעסקות בהתמכרויות שונות הקשורות בהרגלי אוכל כמו: גמילה מקפה ובעקבותיה שינה יותר טובה והפגת מתח נפשי. הסדנא עזרה גם להסדרת היציאות במקרים של עצירות, ירידה במשקל, ותרמה לעליה חדה ברמות הברזל וההמוגלובין בגוף. לצד השינוי התזונתי מוסיפים גם תרגולי יוגה ושיאצו שעוזרים ביחד לנקות את האנרגיות ולהזרים חמצן לתאים ולתרום להתחדשותם.