אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
לציטין חשוב לעיכול שומנים. הוא מכיל ריכוז גבוה של כולין ואינוזיטול, ולכן מסייע לשיפור הזיכרון והעברת מסרים במערכת העצבים. לציטין גם חיוני לניקוי מערכת כלי הדם והוא אכן מסייע באיזון כולסטרול גבוה ועוזר למנוע טרשת עורקים . (ארטריוסקלרוזיס)
רשות המזון והתרופות בארה"ב פרסמה פעם שרוב שדות פולי הסויה בארה"ב אכן מהונדסים גנטים ובנוסף אנשים רבים מעדיפים שלא לצרוך מוצרי סויה בגלל אלרגיות פוטנציאליות שהקטניה הזו עלולה לייצר. לפיכך, אני ממליצה לך כן לצרוך לציטין על בסיס חמניות.
האם יש סיכונים בלקיחת תוסף כזה?
לא ידוע לי על סיכונים בלקיחת התוסף אבל עדיף להתייעץ עם רופא אם את לוקחת תרופות אחרות. המינון הטיפולי בגרגירי סויה הוא עד 6 כפות ליום, והמינון התחזוקתי (למטרות מניעה) עומד על כפית אחת עד שתיים ליום.
ניתן לפנות ללינה עמאר בטלפון:0502725448
את התשובה ענית כבר בגוף השאלה. ברוב המקרים תוסף התזונה לציטין מגיע מסויה שחלקה עוברת הנדסה גנטית ומחוללת בין השאר אלרגיות ולכן לציטין ממקור של חמניות עדיף בעיני. הלציטין אכן מוריד את רמות הכולסטרול הכללי ומעלה את רמת הכולסטרול הטוב בדם בגלל יכולתו לקשור את השומנים שנכנסים בתזונה. אשר לשאלתך על הלציטין בהקשר של שיפור קוגניטיבי אני סבור שיש חומרים טבעיים טובים יותר כמו למשל פוספטידיל-סרין שאגב נמצא בשפע בחלמון הביצה וגם ניתן לקבלו כתוסף תזונה.
מאד תלוי באדם וכל מקרה לגופו ואולם מקובל ליטול לכל היותר כפית אחת עם הארוחה (עד שלוש פעמים ביום). יש לשים לב ליטול את התוסף עם הארוחה כדי שהוא אכן יעשה את הפעולה של קשירת השומנים המגיעים ממנה.
לא. וזה כבר הוכח מחקרית. ג'ינקו בילובה (הצמח ג'ינקו דו אונתי) אכן מזרים דם כלפי מעלה אבל הוא לא חוצה את מחסום דם-מח ולכן לא הייתי קושר אותו עם שיפור זכרון או שיפור תפודים מנטליים.
אני מאמין במזון שלם ופחות בתוספי תזונה ולכן הייתי בודק אפשרויות לקבל את הלציטין מן המזון כמו למשל מקטניות. אגב לא רק פולי סויה מכילים לציטין אלא גם קטניות אחרות ואם אדם מעוניין לקבל את הלציטין מתוסף – הרי שיש גם לציטין המופק מסויה המגיעה ממקור אורגני וללא הנדסה גנטית.
מעבר לפעולת הלציטין על שומנים בדם, לדעתי ללציטין יכולה להיות בהחלט גם השפעה על המח בשל יכולתו לנקות את נימי הדם הקטנים משומנים ולמנוע חסימות ותקיעות (המח מאופיין גם בנימי דם קטנים).
גם אם הלציטין מגיע ממקור של סויה אורגנית שלא עברה הנדסה גנטית, הרי שעדיין יש אנשים החוששים מן הפיטואסטרוגנים שנמצאים בסויה ועלולים אולי לסכן נשים עם הסטוריה אישית או משפחתית של סרטן באיברי המין הנשיים. בהקשר הזה אני ממליץ לצרוך סויה מותססת בלבד כמקור ללציטין - בעיקר טמפה כיון שמיסו נצרך בכמויות קטנות ורק כדי להוסיף טעם למזון. כאשר הסויה מגיעה בצורתה המותססת בעיית הפיטואסטרוגנים כבר לא קיימת.
עוד מלה ממערכת האתר על לציטין:
לציטין מורכב מכולין ומאינוזיטול ומופיע בצורתו טבעית במזונות שונים מן החי והצומח
במינונים מוגזמים (כדאי לבדוק עם מומחה מהו המינון המדויק שמתאים לכל אדם) לציטין עלול לגרום בעיקר להפרעות עיכול כמו ירידה בתיאבון, בחילה, הקאות ושלשולים אבל גם לשורה של תגובות אלרגיות (בעיקר כשהוא מגיע מחומרים אלרגניים כמו סויה) ובהם פריחה בעור, קוצר נשימה, לשון נפוחה, התעטשויות, נזלת וירידה בלחץ הדם. מעבר למינון הנכון לציטין עלול לגרום במקרים מסוימים גם גם לריח רע מהפה או לריח רע מהגוף.