אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
אני אדם בריא, בת 45 ללא מחלות כרוניות או בעיות מיוחדות אבל אני נוטה ללקות יתר על המדה בהצטננות חורף- בחורף אחד אני חוטפת 3-4 פעמים התקררויות. מה עלי לאכול כדי למנוע הצטננויות חורף? עוש אלה היא מדוע אני אוכלת יותר פחמימות בחורף (יש לי כמיהה חזקהלמתוקים דווקא בחורף). האם תוכלו להמליץ לי על תזונה שתמנע הצטננויות?
על מנת לעבור את החורף בשלום מומלץ להימנע ממזון שמחליש את מערכת החיסון. מזון כזה כולל בין השאר
לאכול מזון שמחזק את הגוף כולו ואת מערכת החיסון בפרט:
איל: כמיהה חזקה לפחמימות בחורף נובעת משילוב של תזונה לא נכונה (מזון לא נכון או חוסר סדר באכילה) ותנאי החורף (מחשיך מוקדם , קר ויש נטיה להסתגרות בבית)
עמית דודסון, נטורופת מחזק את הדברים ומסביר: "בימי החורף הקרים הגוף שלנו רוצה חום ומשתוקק לתבשילים ומרקים שיהיו עשירים בירקות שורש ובירקות העונה: הרבה ירקות כתומים כמו דלעת ובטטה למשל והרבה עלים ירוקים. הצורך בפחמימות נובע ממש מהצורך הזה: להתחמם - ואין בכך דבר רע אלא שאני ממליץ תמיד על פחמימה מלאה יחד עם קטניה כדי להשיג חלבון מלא.
שרון איל ממליצה: