אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
בת 48. לפני חודש וקצת התגלתה אצלי סוכרת טייפ 2 ואני מטופלת ב כדור אחד בבוקר של 5 מ"ג גליפיזיד. אני שומרת על דיאטה מאד מוקפדת והגעתי כבר איתה לאיזון הסוכרת אבל לצערי ישנה עלייה מתמדת בשבועיים האחרונים ברמות הסוכר.אני מתוסכלת מאד ומאוכזבת מרגישה אבודה ומלאת שאלות כרימון.אני בהחלט קוראת המון אך גם עקב כך השאלות רק מתרבות במיוחד לגבי מה לאכול וכמה. תזונתי היום משעמת ומועטת:פרי אחד (תפוח ירוק), קטניות שעועיות למיניהם ועדשים. ממתיקה קפה עם ספלנדה, עוגיות ללא סוכר,המון ירקות (טריים ומבושלים) נבטים וכל העלים הירוקים..ובכן מה אני עושה לא בסדר ???
סוכרת מסוג 2 זו תסמונת מטאבולית, שמאופיינת בתנגודת לאינסולין וברמות גבוהות של גלוקוז בדם. באופן תקין, הלבלב מייצר את הורמון האינסולין, שמאפשר את כניסת הסוכר לתאים. כשקיימת תנגודת לאינסולין, התאים מגיבים ו פחות להורמון האינסולין ולכן גם פוחתת כניסת הסוכר וריכוזו בדם נשאר גבוה.
כשהסוכרת לא מאוזנת, עלולים להתפתח סיבוכים כמו פגיעה בכליות, בעיניים (לפעמים עד כדי עיוורון), סיבוכים במערכת העצבים, מחלות קרדיו-וסקולאריות ועוד. כדי למנוע או לפחות לעכב את הסיבוכים הנ"ל, חשוב לאזן את רמות הסוכר ע"י תרופות, תזונה נכונה, פעילות גופנית וניטור קבוע של רמות הסוכר (בדיקת סוכר בצום, בדיקה נוספת שעתיים אחרי הארוחה ובדיקת HbA1C = בדיקה שמודדת את רמת הסוכר הממוצעת בדם ב-3 החודשים האחרונים – אחת לתקופה, לפי המלצת הרופא). באשר לטיפול התרופתי, מומלץ לבקר באופן קבוע אצל אנדוקרינולוג ולהתאים את התרופות למצב. הטיפול התזונתי לסוכרת מבוגרים מורכב ומאוד אינדיבידואלי, ולכן חשוב לפנות לדיאטנית כדי לבנות טיפול מתאים.
פחמימות:
שומן:
חלבון:
חשוב לצרוך כמות מתונה של חלבון בגלל הקשר למחלת כליות (גם בהקשר זה מומלץ מאוד להפחית, ככל האפשר, באכילת מזונות מהחי.
סיבים תזונתיים:
לסיבים תזונתיים יש חשיבות רבה באיזון רמות הסוכר בדם ולכן חשוב לשלבם בתפריט היומי: ירקות עם קליפה, פירות עם קליפה (עד שניים ביום וכארוחות ביניים), דגנים מלאים, קטניות ואגוזים.
גם פעילות גופנית מסייעת מאוד לאיזון הסוכר בגוף וכדאי לשלבה בסדר היום – באישור רופא בלבד. בנוסף, במידה וקיים עודף משקל, הוכח שהפחתה של 5-10% ממנו (יחד עם השינוי התזונתי והספורט), תסייע לאיזון רמות הסוכר. במידה ויש לצד הסוכרת גם יתר לחץ דם, חשוב להגביל את כמות הנתרן בתזונה.
חשוב לי לחזור ולהדגיש, כי ההמלצות הנ"ל הן כלליות בלבד ולא מחליפות ייעוץ פרטני. כל אדם שונה (מבחינה פיזיולוגית, מצב נפשי, העדפות מזון ועוד) ואין תפריט אחיד שמתאים לכולם. יותר מכך, תפריט לא מאוזן עלול לגרום לנזק ואף לדרדר את המצב. אם כן, חשוב שתגיעי לפגישה עם דיאטנית ותאפשרי לה להכיר אותך, את העדפותייך ואת מצבך הבריאותי ויחד תוכלו לבנות תפריט מתאים שיסייע לך לאזן את רמות הסוכר.