אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
שרון איל נטורופתית ומטפלת בשין ג'ין
מחלת האשימוטו היא מחלה אוטואימונית במהלכה הגוף מפתח נוגדנים התוקפים את בלוטת התריס. נוגדנים אלו גורמים למצב דלקתי ופוגעים ביכולת בלוטת התריס לייצר את הורמוני התריס T3,T4.
שרון איל נטורופתית ומטפלת בשין ג'ין משיבה: הטיפול הטבעי במחלת האשימוטו פועל בשני מישורים: הרגעת המחלה האוטואימונית ותמיכה בבלוטת התריס שנפגעה
מחלה אוטואימונית פירושה פעילות יתר של מערכת החיסון, לרוב המחלה קיימת בצורה רדומה ומתעוררת לחיים בגלל גורם פיזי (תזונה לקויה, אלרגיות,מחלה, שינוי הורמונאלי, פציעה) או נפשי (מתח נפשי מתמשך, טראומה, עייפות ממושכת) . מומלץ מאוד בעזרת מטפל מוסמך, לנסות ולזהות את הגורם שעורר את המחלה ולטפל בו בדרך המתאימה. ניתן להיעזר בצמחי מרפא שונים שפועלים לאיזון מערכת החיסון כמו למשל צמח האכיניצאה.
על מנת לתמוך בבלוטת התריס שנמצאת בתת פעילות אני ממליצה לך:
במחלת השימוטו חכם יותר לטפל ברכיב שמייצר את הפעילות האוטואיטמונית בגוף (קרי שהגוף תוקף את הבלוטה). במקום לטפל את קצה הקרחון קרי את הסימפטומים של המחלה (פעילות נמוכה של בלוטת התריס). לקחת אלטרוקסין או כדור סינתתי אחר שמחקה את פעילות בלוטת התריס – זה כמו לקחת כדור להורדת החום במקום לטפל בסיבה שמייצרת את החום הגוף (זיהום וירלי למשל). הדרך הנכונה אם כן תהיה לשאול את השאלה הנכונה
הסיבות לכך יכולות להיות מגוונות: מתח נפשי מתמשך שעושה שימוש יתר בבלוטת יותרת הכליה, מייצר רמות גבוהות של סטרואידים אשר מחלישים את מערכת החיסון וגורמים לה לצאת מסינכרון. סיבה אחרת היא בעיות עיכול מתמשכות שמחלישות את מערכת החיסון וסיבה מרכזית נוספת היא:
מחסור בויטמין די הוא למעשה מלה נרדפת למחלת השימוטו. מחקרים קליניים הראו כי אצל 94% מחולי השימוטו היו רמות נמוכות של ויטמין די בדם מחקר (פחות מ 35 ננוגרם לדציליטר). מה בדיוק הקשר?- ובכן ידוע כבר לקהילה הרפואית שמחסור בויטמין די מוציא את מערכת החיסון מאיזון ולמעשה חסר בויטמין די קשור עם מחלות אוטואימוניות אחרות כמו טרשת נפוצה, סוכרת נעורים, לופוס, וקרוהן. האם לקחת תוסף תזונה של ויטמין די במצבים של תת פעילות בלוטת התריס על רקע של מחלת השימוטו? לא בהכרח ולא על דעת עצמכם. נטילת מינוני יתר של ויטמין די עלולים לגרום לרעילות ואפילו לתחושה גרועה יותר אצל חולי השימוטו. לפני שאתם נוטלים ויטמין די יש להתייעץ עם מומחה שיש לו קבלות ונסיון בתחום- אחד משידע להתאים מינונים נכונים כל מקרה לגופו
להימנע מגלוטן. רגישות לגלוטן שכיחה יותר ממה שאתם משערים גם אם אתם לא מאובחנים כצליאקים. למעשה יש קשר בין רגישות לגלוטן ובין מחלות נוספות כמו סוכרת נעורים, מחלת אדיסון, מחסור בברזל, מסור בויטמין די ומחלת של בלוטות הפרה-תירואיד. הימנעו מגלוטן במצב של השימוטו משפר אצל הרבה חולים את הסימפטומים. נסו להימנע מחיטה, שיפון שעורה ומוצרי מאפה אחרים שמכילים גלוטן ואתם עשויים להיות מופתעים מהקלה בסימפטומים אחרי מספר שבועות בלבד. הדגש הוא על הימנעות מוחלטת ממוצרים עם גלוטן.
ירקות ופירות לא מבושלים מכילים אנזימים שמסייעים למערכת העיכול. המשמעות - המזון שאתם צורכים כבר יודע לעכל את עצמו. לעומת זאת מזון מבושל מצריך אנרגית עיכול נוספת וזו כבר נגזרת מהאנרגיה שמוקצית למערכת החיסון (החלשה של מערכת החיסון), או משימוש יתר של בלוטת התריס אשר מופקדת בין השאר על חילוף החומרים. אנשים שמתנזרים מגלוטן ועוברים לתקופת זמן מסוימת לתפריט המבוסס על רו פוד - מדווחים על הקלה בתסמיני מחלת השימוטו. זכרו כי לעיתים הטיפול הטבעי הטוב יותר נגד מחלות הוא "סור מרע" - עוד הרבה לפני ששוקלים צמחי מרפא ותוספים!