תרופות סבתא

טיפול תזונתי בקנדידה: מה אסור לאכול כשיש קנדידה?

קנדידה היא אורגניזם עקשן במיוחד שמתלבש על ריריות הגוף, בעיקר במעי ומשם מתפשט לאיברים ומערכות נוספות כמו איברי הרביה, הפה, הלשון העור ועוד. הצרות נגרמות כאשר הטוקסינים שמפרישה הקנדידה חודרים דרך המעי לדם ומשבשים את התפקוד הבריא. מהי דיאטת קנדידה מומלצת לחיסול הפטריה וממפה קוים לטיפול תזונתי בקנדידה

קנדידה היא אורגניזם עקשן במיוחד שמתלבש על ריריות הגוף, בעיקר במעי ומשם מתפשט לאיברים ומערכות נוספות כמו איברי הרביה, הפה, הלשון העור ועוד. הצרות נגרמות כאשר הטוקסינים שמפרישה הקנדידה חודרים דרך המעי לדם ומשבשים את התפקוד הבריא. מהי דיאטת קנדידה מומלצת לחיסול הפטריה וממפה קוים לטיפול תזונתי בקנדידה

דיאטת קנדידה

העקרונות המנחים בכל דיאטת קנדידה ובכל מטרת לטיפול תזונתי בקנדידה הם:

  • ניקוי הגוף מרעלים (דטוקסיפקציה) שהצטברו בעיקר בכבד וכאלו שהשתחררו כתוצאה מהפרשת הפטריות.
  • חיסול אוכלוסיית השמרים במערכת העיכול (מהפה ועד לפי הטבעת) ובאזורים אחרים (וגינה, עור).
  • שיקום פלורת המעיים וריריות המעיים.
  • שיקום המערכת החיסונית.

קנדידה: מה לאכול? מה מותר ומה אסור במסגרת דיאטת קנדידה

מה מותר לאכול כשיש קנדידה?

  • כל הירקות ובמיוחד שום
  • שמן זית
  • יוגורט ביו
  • קטניות: חומוס, שעועית לסוגיה, אפונה, עדשים, מאש, פולי סויה.
  • דגנים מלאים למעט חיטה: אורז מלא לסוגיו, שיבולת שועל, שיפון, תירס, גריסי פנינה, דוחן, כוסמת, קינואה, אמרנט, טפיוקה.
  • בשר (רצוי עוף)
  • דגים
  • ביצים (לא מטוגנות)
  • תבלינים: לימון, עשבי תיבול, מלח עשבים
  • זרעים: דלעת, חמניות (טריים ונקיים מעובש)
  • שמנים מכבישה קרה
  • טחינה
  • שקדיה ושקדים מושרים ומקולפים
  • אגוזים טריים מקולפים מקליפתם (ללא עובש)
  • תה צמחים מכל הסוגים
  • חטיפים: פריכיות אורז; חומוס קלוי.

מה אסור לאכול כשיש קנדידה?

  • סוכר וכל דבר המכיל סוכר
  • שמרים וכל דבר המכיל שמרים
  • אלכוהול
  • מוצרי חלב למעט יוגורט
  • פירות, לפחות בהתחלה
  • חיטה ומוצריה (לחם, בורגול, פסטות, פתיתים, מקרוני, סולת, קוסקוס,דברי מאפה)
  • משקאות מתוקים (קולה, מיצי פרות, מיצים אחרים)
  • אורז לבן
  • קפה ותה שאיננו מצמחים
  • רטבים קנויים ותוספות, טעם כמו קטשופ, חרדל, מיונז וכו'
  • ירקות מוחמצים וכבושים: מלפפונים, כרוב, זיתים, חזרת וכו'
  • כל דבר המכיל חומץ
  • פירות יבשים ומשומרים
  • פטריות יבשות משומרות או טריות
  • בוטנים וכל מה שמכיל בוטנים
  • מזון מוכן קפוא או משומר
  • בשרים קרים ומעושנים, נקניקים, נקניקיות או דגים מעושנים
  • ויטמינים ומינרלים שיש בהם שמרים
  • מיסו, טופו ומוצרי סויה מותססים אחרים
  • מוצרי לתת
  • מוצרים המכילים מונסודיום גלוטומט

טיפול תזונתי בקנדידה: איסורים מיוחדים בתזונה

אל תאכלו:

  • מאכלים המכילים סוכר ותחליפים (משקאות ממותקים, עוגות ממתקים, קטשופ...)
  • מאכלים המכילים שמרים וקמח לבן - דברי מאפה למיניהם.
  • מוצרי חלב, פרט למצוין.
  • פירות יבשים, דבש, אלכוהול, פטריות.
  • חומר משמר, צבע מאכל, אבקת אפיה, אבקת מרק (שמכילה מונוסודיום גלומטומט)
  • רוטב סויה, חומץ, רטבים למיניהם.
  • בשל כל האיסורים הנ"ל רצוי לא לאכול ב"חוץ" בתקופה זו.

קמח תירס וקנדידה: האם קמח תירס מתאים למי שסובל מקנדידה?

אחת השאלות השכיחות שנשאלת בהקשר של תזונה לקנדידה רב מערכתית היא האם קמח תירס צריך להיכלל בתפריט קנדידה. יפה שמעוני נטורופתית המתמחה בין השאר בטיפולי קנדידה סבורה שקמח תירס לא מתאים במסגרת טיפול תזונתי בקנדידה ומסבירה.

"הרבה פעמים אנשים שסובלים מקנדידה רב מערכתית מחפשים תחליפים ללחם מקמח רגיל כיון שזה האחרון מכיל שמרים וסוכרים. כך הם מגיעים לקמח תירס – אבל קמח תירס מתאים לחולי צליאק לא לאנשים שסובלים מקנדידה. יתר על כן – מי שלוקה בקנדידה במעיים או קנדידה מפושטת יהיה לרוב רגיש גם למוצרים מקמח תירס, למוצרי סויה מותססים (מוצרים אלו עוברים התססה גם באמצעות פטריות) ולכן אני ממליצה להימנע מקמח תירס ממוצרי סויה ובעיקר בעיקר מאלכוהול בכל צורה שהיא.






















כל המאמרים על:



אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • עליצות הא הרכיב המרכזי של כל בריאות טובה

    ארתור מרפי