אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
למיצוי זרעי אשכוליות יצא שם של תרופה טבעית שמרפאת קשת רחבה של מחלות בשל יכולתו המחטאת ויכולתו ללחום בפתוגנים כמו קנדידה וחיידקים, הליקובקטר פילורי למשל. תמצית זרעי אשכוליות (GSE) לא הייתה בשימוש נרחב סוף שנות השמונים של המאה הקודמת – אבל השימוש בה זינק כרופאים וחולים הבינו את סגולות המרפא שלה בחיזוק מערכת החיסון וביכולתה לטפל בקנדידה מפושטת.
במחקר שנערך ב1990, התגלה כי תמצית זרעי אשכוליות היתה אפקטיבית פי 20 יחסית לתרופות מרשם נגד פטריות. כל זאת מבלי לסכן את הנוטלים אותה ברעילות. התגלה כי תמצית זרעי אשכוליות מגבירה את המערכת החיסונית ועוזרת לתקן תאי כבד שניזוקו כתוצאה ממתקפה של רעלני קנדידה שהתפשטה
תמצית GSE מצליחה להרוג את תאי השמרים שהשתלטו על המעיים ובנוסף היא מכילה אנטיאוקסידנטים כמו וטימין סי ואי לצד ביופלבונואידים חשובים. אחד מהם- הספרדין ממריץ ומחזק במיוחד את המערכת החיסונית. לגבי קנדידה היופי של זרעי האשכוליות מונח בכך שהתמצית לא פוגעת בחיידקים הידידותיים כפי שעושה אנטיביוטיקה
היום מטפלים אלטרנטיביים רואים בתמצית זרעי אשכוליות סוג של תחליף לאנטיביוטיקה בשל יכולה ללחום בזיהומים ומבלי ליצצר תופעות לוואי של אנטיביוטיקה כמו גדילת קנדידה מפושטת. תמצית זרעי אשכוליות מגיעה כתרכיז נוזלי או בטבליות. 10 טיפות בכוס מים 3 פעמים ביום הוא מינון שנהוג לקחת בעת מתקפת קנדידה או 100-200 מ"ג שלוש פעמים כאטשר נוטלים את התמצית בטבליות
נשים בהריון או מיניקות צריכות להימנע מתמצית זרעי אשכוליות כאמצעי זהירות. בנוסף כיון שהוא משפר את הספיגה במעי יש להיזהר עם התכשיר הזה כאשר נוטלים תרופות מרשם אחרות. גם אנשים שנוטים לאלרגיה אל פירות הדר צריכים להימנע מתמצית זרעי אשכוליות.
עץ האשכולית הוא סובטרופי וירוק עד, לגובה של 5-10 מטרים. בשנת 1963 פותח לראשונה מיצוי שלזרעי אשכוליות על ידי ד"ר ג'קוב הריך, פיזיקאי מפלורידה - ארה"ב. בשנים שלאחר מכן, המיצוי הפך לנפוץ מאוד בתכשירים קוסמטיים ורפואיים שונים, בעיקר בשל התכונות המחטאות של מספר רכיבים פלבנואידים. תמציתזרעי אשכוליותנפוצה לטיפול בזיהומים שונים, במיוחד במערכת העיכול. השימוש בתמציתזרעי אשכוליותהוכח כיעיל ובטוח, הן בשימוש פנימי לבליעה והן בשימוש חיצוני לשטיפות מקומיות (עם זאת, יש להתייעץ בגורם מקצועי לגבי אופן השימוש), ואלו הם :
קנדידה(Candida Albicans)הינה סוג של פטריית שמר הפוגעת בתפקודה של מע' העיכול, במגוון נרחב של סימפטומים שונים כמו גזים, נפיחויות וכאבי בטן, הפרעה בהליך העיכול התקין, שינויים ברמות הסוכר ובצריכת הסוכרים ואף גורמת לעייפות וחוסר ריכוז. כמו כן הקנדידה יוצרת ומפרישה רעלנים שונים, ועלולה לזהם גם ריריות אחרות בגוף כמו בנרתיק ובחלל הפה.
הליקובקטר פילורי(Helicobacter Pylori)הינו חיידק נפוץ היכול להימצא בקיבה ובתריסריון של ילדים, נערים ובחלק ניכר של האוכלוסייה הבוגרת. ברוב המקרים נוכחותו אינה גורמת לכל בעיה, אולם, אצל חלק מבני האדם נוכחותועשויה לגרום ל"תופעות פפטיות" קרי דלקות וכיבים בקיבה ובתריסריון.
טפילים במערכת העיכול נחלקים לסוגים שונים וביניהם גם אמבות, זיהומי תולעים בילדים ובמבוגרים. טפילים נפוצים במיוחד בקרב מטיילים במדינות העולם השלישי, הסובלים מהפרעות שונות במע' העיכול.
בנוסף תמצית זרעי אשכוליות יעילה כנגד מגוון רחב של חיידקים, פטריות ועובשים אחרים, וכן דלקות אוזניים וגרון. התמצית יכולה לשמש כחומר חיטוי טבעי לצרכי הבית (למשל שטיפת ירקות על ידי השריית הירקות במים שבתוכם טיפות תמצית זרעי האשכוליות) ואף כחומר משמר טבעי להכנות ביתיות ורקיחות קוסמטיות שונות.
מבין מחקרים רבים על תמצית זרעי האשכוליות, הראו אחדים מהם על פעילות אנטיבקטריאלית חזקה של תמצית זרעי האשכוליות, כנגד 67 סוגים שונים של חיידקים, הכוללים פעילות כנגד חיידקי גראם, הן חיוביים והן שליליים. כמו כן הראו המחקרים את אופן הפעולה של תמצית זרעי האשכוליות – ביקוע של ממברנת החיידק והוצאה של תוכן הציטופלסמה החוצה, זאת - בפרק זמן של עד 15 דקות מרגע חשיפת החיידק לתמצית.