אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
תופתעי לדעת אבל לא הרבה יודעים שהטריגרים לצרבת יכולים להיות מגוונים. לא רק ארוחות כבדות ומכבידות אלא גם עישון, מתח נפשי, פעילות אירובית קיצונית (קפיצות), מגוון תרופות מרשם , שמן דגים ואומגה 3 , שמן מנטה או תה מנטה, עודף משקל וכן - גם גנטיקה.
מצבים של צרבת על פי רפואת האיורוודה קשורים בעיקר למתח נפשי מתמשך שבתורו גורם לייצור יתר של מיצי קיבה. ההמלצה היא לאכול מזונות בסיסיים כדי למנוע את הצרבת מלכתחילה ואם הצרבת מופיעה יש לצרוך "מזונות מקררים" ובינהם
לעיסת מסטיק ללא סוכר אחרי ארוחה כבדה לא רק מונעת ריח רע מהפה. על פי מחקרים קליניים היא גורמת לייצור רוק מוגבר. לרוק יש תכונות בסיסיות שסותרות חומציות גם בפה (ולכן ייצור רוק מוגבר עשוי למנוע עששת) וגם בהמשך את החומציות המוגזמת שיוצרת מערכת העיכול בקיבה. הוכח כי כמויות נאות של רוק עשויות להיות תרפת סבתא לצרבת שכן היא שוטפת את חומציות היתר של הקיבה ולכן לעיסת מסטיק (ללא סוכר) אחרי ארוחות תועיל לאנשים שסובלים מריפלוקס
סודה לשתיה היא החומר הבסיסי ביותר שקיים בטבע. לא בכדי ברפואה העממית השתמשו בסודה לשתיה כתכשיר טבעי אולטימטיבי לטיפול במצבי ריפלוקס. ערבבו רבע כפית מחוקה של סודה לשתיה במים ושתו. יחד עם זאת יש לשים לב שזו לא יכולה להיות תרופה שאתם נוטלים בקביעות כטיפול טבעי בצרבת. לסודה לשתיה עלולות להיות תופעות לוואי. היא עלולה לגרום לבחילות לנפיחות ולהעלאת לחץ הדם.
תשובת הנטורופתית שרון אייל, מטפלת גם בג'ין שין דו
תרופה טבעית לצרבת עוברת דרך מניעה: לפני הכל חשוב לברר מהם הגורמים לכאבים ולצרבת. ממתי התחילה התופעה? כמה היא קבועה? אבל, באופן כללי הטיפול הטבעי בצרבת וכאבי בטן כולל:
הימנעות מ:
במקרים של צרבת יש להקפיד על
רופא פרסי שנכלא כאסיר פוליטי בזמן עליית החומיזם לשלטון - נדרש לטפל בחברו לתא שסבל מהתקפי צרבת וכיבים פפטיים. כיון שלא היו בכלא תרופות הוא טיפל בחברו באמצעות פרוטוקול של שתיים מים והנה הפלא ופלא - הצרבות נעלמו כלא היו. האנקדוטה הזו שימש אותו במחקרו לאחר שהשתחרר מהכלא והיווה את הבסיס לכתיבת הספר "הקריאות המרובות של הגוף שלך למים". יש להבין שנטרול חומצות הקיבה לחלוטין מזיק מאד לבריאות. חלק מן התרופות סותרות החומצה מכילות אלומיניום (סיכון מוגבר ללקות באלצהיימר) וללא חומצות הקיבה המזון לא מתעכל כהלכה. אם אתן סובלים מצרבת לאחר ארוחה - הטקטיקה הנבונה יותר תהיה לדלל את החומציות המוגזמת הקיבה באמצעות תרופת סבתא פשוטה נגישה וזולה: מים. אבל עוד הרבה לפני כן מוטב ללכת על מניעה (למשל להימנע לחלוטין מגלוטן)! אם תנסו אפילו למספר ימים תגלו שמים והימנעות מלוטן הן תרופות סבתא לצרבת - שעובדות נפלא ומייצרות תופעות לוואי חיוביות נוספות באיזורים אחרים של הגוף כמו הקלה על כאבי פרקים וירידה ברמות החרדה והעצבנות.
שושי שוש קרח הם תרופת סבתא לצרבת שעובדת ע"י ריפוד מחדש של רירית הקיבה ושיקומה. אם אתם יודעים שיש לכם נטיה לצרבת ולחומצת קיבה שעולות כלפי מעלה - לעסו כ250 מילךיגרם של שוש קרח בצורתו הטבעית (כשורש) לפני כל ארוחה. וכן כחצי שעה לפני השינה. תרופת הסבתא הזו יעילה מאד אבל שימו לב שהיא לא מומלצת לאנשים שסובלים מלחץ דם גבוה כיון שלשוש קרח (ליקוריץ) בצורתו הטבעית יש חומר פעיל שממילא מעלה את לחץ הדם.
האצה החומה פוקוס שגדלה בחופי אירופה (נקראת גם Fucus Vesiculosus או בשמה הבוטני Bladderwrack) נחקרה ונמצא כיעילה לטיפול במספר בעיות רפואיות ובינהן גם עצירות וצרבת. ההקלה על צרבת וריפלוקסים מתרחשת הודות לחומצה האלג'ינית שבאצת פוקוס - ואילו היותה עשירה ביוד כמו כל האצות - הופך אותה תרופה טבעית לאנשים שסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס ולעצירות שמתלווה לבלוטה "עצלה כזו".
עם כולן אגב יש להיזהר ולבחון את המינונים המתאים, התוויות נגד או אינטראקציות עם תרופות אחרות. הטקטיקה הטובה ביותר לטיפול טבעי בצרבת היא מניעה: התרחקו ממזונות שאתם אלרגיים אליהם, אכלו כמויות קטנות, צמצמו שומנים בתזונה, ואל תגעו בקפאין - כאשר הבעיה של הצרבת חמורה - פשוט אין טעם להצית את הלהבות עם מזונות שמגרים את הקיבה - רק כדי לשפוך עליהן "מים" עם תרופות סבתא וצמחי מרפא לצרבת בשלב המאוחר יותר.
אתם יכולים להימנע מאלכוהול מגלוטן מקפאין ומחומרים אחרים שלרוב מציתים צרבת ועליית מיצי קיבה במעלחה הוושט ועדיין לסבול מן הבעיה הזו. חשוב לזכור שאם כי ברוב המקרים הגורם לצרבת הוא כימי (מזון שמייצר אלרגיה ואי נוחות בקיבה) - הרי שלעליית מיצי קיבה נגד כח המשיכה יש גם גורם פיזיקלי. אם אתם אוכלים ארוחה כבדה או ארוחה חמוצה ומתובלת (מרק עגבניות למשל) לפני פעילות אירובית נמרצת כמו קיקבוקסינג או ריקוד שמשלב קפיצות - סביר להניח שתסבלו מצרבת במהלך האימון הגופני. אם יש לכם ממילא נטיה לצרבות והפרעות עיכול - הקפידו שלא לאכול כלום כשעתיים לפני האימון הגופני, אם כי אחרי האימון הנמרץ מאד מומלןץ לאכול מזונות עשירים באנטיאוקסידנטים כמו פירות יער, קקאו או תה ירוק. כמו שאמרנו לעיתים תרופות סבתא לצרבת הן פעולות פשוטות וטריוויאליות לכאורה שיש להן אימפקט גדול על איכות החיים.