אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
התמודדות עם אסטמה אינה עניין של מה בכך: הדבר דומה לנשימה דרך קשית צרה וכל נשימה הופעת לפרויקט. ברפואה הקונבציונלית ההתייחסות אסטמה היא כאל מחלה חשוכת מרפא שדורשת שימוש קבוע בסטרואידים ומשאפים האם יש חלופות טבעיות? התשובה היא בין השאר אמיתה קיצית – צמח שמוכר גם בשם Khella על שם התכשיר הפעיל שבו "קלין".
אמיתה קיצית, צמח ממשפחת משפחת הגזר גדל אצלנו בארץ במעזבות ובשדות פתוחים כצמח בר. יש לו עלים דקים ואשכולות של פרחים לבנים היוצרים כיפה לבנה גדולה עם נקודה שחורה בקצה העליון של התפרחת. מן הזרעים של הצמח מכינים תכשיר טבעי לטיפול באסטמה - ואף מפיקים ממנו תרופה סינתתית שמצויה במשאפים לחולי אסטמה.
החומר הפעיל מרחיב כלי דם ומוריד לחץ דם על ידי עיכוב זרימת המינרל סידן לתוך התא. למעשה באותו אופן הצמח גם מרחיב את השרירים החלקים של הסימפונות ומאפשר נשימה קלה יותר לחולי אסטמה. מן הצמח הזה מפיקים את תרופת המרשם קרומולין לחולי אסטמה. מה עדיף?
כן כיון שתרופות נוטות לייצר תופעות לוואי ואילו הצמח כשנלקח בשלמותו ובצורתו הטבעית מייצר תהליכים סינרגטיים שממזערים את תופעות הלוואי שנוצרות כשמבודדים רק את החומר הפעיל.
זהו צמח מרפא שאין לו מינונים רשמיים מדודים. למעשה המינון המתאים של khella תלוי במספר גורמים כמו מצב בריאותי, גיל, תרופות מרשם אחרות שהאדם לוקח. ועוד – זה שמדובר במוצר טבעי עדיין לא הופך אותו בטוח לשימוש ואם כי אין לו תופעות לוואי בולטות - הרי שמינונים גבוהים מדי או שימוש במשך זמן רב מדי עלולים לייצר תופעות לוואי כמו אלרגיות ועוד. הנה כמה מהן:
במינונים גבוהים ולאורך זמן הצמח עלול לגרום לבעיות כבד, בחילות, סחרחורת, עצירות, חוסר תיאבון, כאבי ראש, גרד, בעיות שינה, ורגישות של העור לאור השמש. לנשים בהריון, נשים מניקות ולאנשים עם מחלות כבד אסור לקחת אמיתה קיצית (למשל כטיפול באסטמה) מטעמי זהירות