תרופות סבתא

סיפורי החלמה מכל העולם

אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן

howtheyhealed.gufnaki.com

מה לאכול כשיש יתר לחץ דם, ואיך לטפל בבעיה כשהיא עוד קטנה?

מהי התזונה המומלצת ליתר לחץ דם?

יתר לחץ דם הוא מחלה כרונית, המאופיינת בלחץ גבוה של הדם על דפנות העורקים. הוא מכונה "הרוצח השקט" מכיוון שברוב במקרים אינו גורם לתסמינים בטווח המיידי, ולכן לא תמיד מאובחן ומטופל. בטווח הארוך הוא עלול לפגוע בכלי הדם, בלב, במוח, בעיניים ובכליות.

הגדרות יתר לחץ דם: מהו לחץ דם גבוה?

במדידת לחץ דם מתקבלים שני ערכים:

סיסטולי – הערך הגבוה מהשניים, מתקיים בזמן התכווצות הלב.

דיאסטולי – מתקבל בזמן הרפיית הלב.

  • לחץ דם תקין סיסוטולי: פחות מ-120, דיאסטולי: פחות מ-80
  • טרום יתר לחץ דם סיסטולי: 120-139 דיאסטולי: 80-89
  • לחץ דם גבוה בדרגה 1 סיסטולי: 140-159 דיאסטולי: 90-99
  • חתר לחץ דם בדרגה 2 סיסטולי: מעל 160 דיאסטולי : מעל 100

עוד שני מושגים הנוגעים ליתר לחץ דם

יתר לחץ דם ראשוני – הגורם אינו ידוע. זה המקרה אצל 95% מהחולים.

יתר לחץ דם שניוני – נובע מגורם כלייתי או הורמונלי.

הטיפול הטבעי ביתר לחץ דם (לחץ דם גבוה) מתחיל במניעה

הטיפול במחלה מחייב שינויים באורח החיים (במקביל לטיפול תרופתי, לפי הוראות הרופא):

1. שמירה על משקל תקין.

2. במקרה של עודף משקל מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע,

על מנת להפחית במשקל בצורה בריאה.

3. שמירה על דיאטת DASH, דיאטה לאיזון לחץ הדם.

4. צמצום צריכת אלכוהול (עד מנה אחת ביום לאישה ושתי מנות לגבר).

5. הפסקת עישון.

6. ביצוע פעילות גופנית.

מהי דיאטת DASH ליתר לחץ דם?

דיאטה עשירה בסיבים תזונתיים ובמינרלים המסייעים לאזן את לחץ הדם (באשלגן, מגנזיום וסידן). כמו כן היא מוגבלת במלח, שומן רווי וכולסטרול.

המלצות לביצוע דיאטת DASH:

להרבות באכילת פירות, ירקות, דגנים מלאים ואגוזים.
להפחית ככל האפשר בצריכת מוצרים מהחי וגם אז להעדיף מוצרי חלב דלי שומן ובשר רזה (כמו דגים וחזה עוף).
להימנע ממוצרים עתירי שומן מהחי (כמו בשר אדום וגבינות עתירות שומן), ממתקים ושתייה מתוקה.
הגבלת כמות הנתרן בתפריט ל-2.3 גרם (כפית שטוחה של מלח).

המלצות להפחתת צריכת נתרן:

  • · מרבית הנתרן הנצרך ביום מגיע ממזון מעובד. העדיפו מזון טרי.
  • · אם בחרתם במזון מעובד, בדקו את תווית המזון והעדיפו את המוצרים הדלים יותר בנתרן.
  • · הפחיתו שימוש ברטבים עתירי נתרן כמו סויה וטריאקי.
  • · זיתים ומלפפונים חמוצים מכילים כמות גבוהה של נתרן. עדיף לצמצם
  • · נסו לתבל את האוכל בעשבי תיבול ותבלינים נוספים.
  • · שטפו מזון המגיע מקופסאות שימורים.
  • · הפחיתו ככל האפשר את תוספת המלח לבישול (החליפו במלח ירקות)
  • זכרו: האהבה למלוח נרכשת, אפשר לאמן את בלוטות הטעם להעדיף מזון פחות מלוח.

ההמלצות הנ"ל בריאות ומסייעות להפחתת לחץ הדם (יחד עם יתרונות בריאים חשובים נוספים). עם זאת הטיפול הוא אינדיבידואלי (קשור לגנטיקה, מצב בריאותי, העדפות אישיות, מחלות נוספות ועוד) ולכן המידע הנ"ל לא יכול להחליף ייעוץ פרטני עם איש מקצוע.

מיכל ובר, דיאטנית קלינית וטבעונית.






















כל המאמרים על:



אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • כל תרגיל הוא טוב אם עושים אותו היטב. ממש כשם שכל מלה היא טובה אם משתמשים בה במקומה. העיקר אם כן הוא ללמוד את ה"איך" ולא את ה"מה" לעשות

    משה פלדנקרייז, מייסד שיטת פלדנקרייז