תרופות סבתא

למה מוצרי חלב גורמים להתמכרות ולעצירות?

זהו אחד הסודות הפחות ידועים לציבור: אנשים שצורכים מוצרי חלב עלולים ללקות בעצירות, לעיתים עצירות כרונית קשה לצד שורה ארוכה של מדווים ומחלות כמו גאוט, ארתריטיס (דלקת מפרקים), קוליטיס  ותסמונת המעי הדולף. מדוע מוצרי חלב גורמים לעצירות?

התמכרות לחלב ולגבינות: למוצרי חלב יש השפעה נרקוטית ממכרת

האם ניתן להתמכר לחלב? למוצרי גבינה? - נשמע לכאורה הזוי אבל מסתבר שבחלב יש מרכיבים אשר מפעילים במח מנגנונים שדומים למנגנונים שמפעילים סמים אופיאטיים כמו הרואין או מורפין. נכון. לא מדובר באותה עוצמה של התמכרות אבל עדיין אם אתם צורכים גבינות, חלב ומוצרי חלב- אתם עלולים לפתח תסמינים של התמכרות אליהם – והנה ההוכחה.

למה אנו מתמכרים לגבינות ?

לקבוצה נסיונית של נבדקים נרשמה תזונה טבעונית לחלוטין למשך כחודש עם התנזרויות נוספות משוקולד, קפה וגלוטן. כששאלו אותם מאוחר יותר מה חסר להם ולמה הם משתוקקים - התשובה היתה שמה שחסר להם היום בחיים הוא "טעם של גבינה בפה" – אותה גבינה מומסת שהם נהגו לאכול בפיצות למשל. החוקרים הופתעו לגלות שדווקא למזונות מססמים יותר כמו קפה שוקולד ולחם (גלוטן)- לא נרשמה תשוקה חזקה בתום תקופת הניסוי ואילו לגבינות ומוצרי חלב הנבדקים גילו תשוקה בוערת. אם תחשבו על זה לרגע – לגבינות עבשות יש טעם של גרביים מסריחות – למה אנו משתוקקים אליהן בכלל? התשובה: מוצרי חלב יוצרים במח אפקט סדטיבי ממכר. יש בהם חומרים משככי כאבים ומעוררי עונג ולכן אנו מתמגנטים אליהם שלא בטובתנו.

איך מוצרי חלב קשורים עם עצירות?

האם קיבלתם פעם תרופות חזקות לשיכוך כאבים? תרופות אופיאטיות כמו למשל פרקוסט (תרופה מאד חזקה לשיכוך כאבים)? – בוודאי גיליתם למחרת היום עצירות קשה, עצירות מטורפת שלא ניתן היה להתגבר עליה אלא באמצעות חוקנים ואמצעים לא טבעיים אחרים. זוהי למעשה הפעולה של אופיאטים ותרופות לשיכוך כאבים – הם מתערבות בפעולה הטבעית של תנועת המעיים ומשבשות אותה לכדי עצירות קשה. אז הנה החדשות הלא טובות: גבינות ומוצרי חלב פועלים באופן שבו פועלות התרופות לשיכוך כאבים בשל האפקט האופיאטי-נרקוטי (אפקט של אופיום) שלהם. גם אם העוצמה של מנגנון זה חלשה יותר הרי שעדיין מדובר באותו מנגנון ביולוגי שעושות התרופות- עם אותו אפקט התמכרותי והתוצאה? עצירות קשה, או פעולת מעיים משובשת עם פסולת שנתקעת במעי ותחושה שלא כל הצואה יצאה.

על גבינות והתמכרות

למה שהטבע יעשה לנו את זה? למה מוצרי חלב גורמים בכלל להתמכרות? – יש לזה הסבר אבולוציוני. כשתינוק נולד הוא זקוק לחלב אם כדי לשרוד. היה והוא יחליט "למרוד" ולא להסכים לשתות חלב – צפויה לו סכנה הישרדותית ולפיכך הטבע דאג להכניס לחלב חומרים בעל אפקט ממכר. מסיבה זו אגב תינוקות מתמכרים ליניקה של החלב ולחומרים הממכרים שבו דמויי האופיאטים ממש כדי שהבונדינג הפיזיולוגי הזה עם החלב ישרת את הישרדותו למשך תקופת החיים הראשונית. הבעיה היא שגם כמבוגרים אנו מתמכרים למוצרים הממכרים בחלב הפרה- קשה לנו לוותר על טעם הגבינה ולצד שטיפת המח של יצרני החלב ומגדלי הבקר ("יש בזה סידן, זה טוב לעצמות"- מיתוס שקרי קראו על כך באתר במדור אוסטאופורוזיס)- אנו צורכים חלב שלא בטובתנו ולעיתים קרובות התוצאה היא עצירות קשה – מבלי שאנו מודעים לסיבה.

לא רק עצירות: מה תרוויחו מהפסקה של צריכת מוצרי חלב?

  • סיכון מופחת לסרטן הערמונית ולבעיות פרוסטטה (ערמונית מוגדלת)
  • ירידה ברמות הכולסטרול
  • סיכון מופחת לסוכרת נעורים וסוכרת מבוגרים (סוכרת טייפ 2 )
  • סיכון מופחת לרעלים, חומרי הדברה והורמונית שהוחדרו לפרות
  • ירידה משמעותית באלרגיות
  • היעלמות משמעותית של כאבי פרקים ודלקת מפרקים
  • ירידה במכאובי מערכת העיכול: גזים, קוליטיס, עצירות, מעי רגיז ומעי דולף






















כל המאמרים על:



אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • בלתי אפשרי הוא סתם ביטוי גדול של אנשים קטנים שקל להם לחיות בעולם שהם מכירים במקום לחפש את הכוח שיש להם לשנות אותו. בלתי אפשרי הוא לא עובדה, הוא דעה. הוא לא הכרזה, הוא קריאת תיגר. הבלתי אפשרי הוא בסך הכל פוטנציאל, הוא משהו זמני. הבלתי אפשרי הוא שום דבר!

    מוחמד עלי