אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
נתחיל במה שבטוח נכון: יש בהחלט מושג שנקרא: "מזונות שמחים" – מזון שמפעיל במח מוליכים עצביים שגורמים לעליה במצב הרוח כמו סרוטונין ודופמין. הורמונים אלו גם מייצרים תחושה של נינוחות ואושר, ודופמין אף משתתף בשיפור זיכרון, שיפור קואורדינציה בתנועה, תנועת שרירים חלקה ופחות נוקשה (הבעיה של חולי פרקינסון) ועליה ברמות הקשב והריכוז.
והנה סוד תזונתי זמין חסכוני ופשוט: לאכול בננה בארוחת הבוקר. בננה היא סוג של מזון פלא עקב הכמות הגדולה של טריפטופן וטירוזין שהיא מכילה. טריפטופן וטירוזין הן חומצות אמינו חיוניות. למה הכוונה 'בחיוניות'? הגוף שלנו לא יכול לייצר אותן בעצמו וזקוק להן מבחוץ.אנו זקוקים להן באופן מיוחד כיוון שהן מהווות את חומר המוצא של שני הנוירוטרנסמיטורים של האושר: סרוטונין ודופמין!
סרוטונין מופק באופן טבעי בבלוטת האצטרובל הממוקמת במרכז המוח. הסרוטונין מופק מטריפטופן ונדרש בתהליך ההמרה הזה גם ויטמין בי 6 שאף הוא נמצא בבננה. יש לדעת: מולקולת הסרוטונין היא יותר מסתם הורמון של אושר ! סרוטונין חיוני לתפקודים מרובים בגוף מעבר לייצוב מצב הרוח והוא משפיע על:
דופמין מיוצר מטירוזין בכמה אזורים במוח גם ב"חומר השחור" (שמתנוון ומת אצל חולי פרקינסון). גם לדופמיןפונקציות רבות אחרות מלבד היותו שחקן מפתח בייצור תחושות עונג, שמחה והנאה. דופמין אחראי על:
הייצור של דופמין במח מגורה גם ע"י צריכת מזונות "אושר" כמו בננה או שעועית המוקונה אבל גם על ידי התנהגויות חיצוניות כמו ספורט, צריכת סמים (קוקאין) ופעילות מינית.
דופמין נמצא בכמויות גדולות בבננה במיוחד בקליפת הבננה כאשר היא משחירה מעט ונרקבת. יש אנשים שמכניסים בננה שלמה עם הקליפה לתוך מערבל , ואוכלים אותה בשלמותה. בכמויות מספיק גדולות הם יחוו עליה ברמות הדופמין במח עם תחושה של שמחה. יש מי שנוהג לייבש את הקליפה של הבננה לייבש ולטחון אותה כדי להפיק ממנה אבקה לתה. אפשרות אחרת היא להרתיח מעט קליפות בננה במים, לסנן לקרר ולשתות את המרתח שממצה מקליפת הבננה את החומר הפעיל.
דופמין כמו נוירוטרנסמיטורים מעוררים אחרים מגביר את קצב הלב ומעלה את לחץ הדם. גם כשהוא מופק מתרופה טבעית כמו קליפת בננה הוא עלול לגרום לתופעות לוואי לא רצויות. אם אתם סובלים ממחלת לב או מקצב לב לא סדיר וכן אם כבר קיימת נטיה ללחץ דם גבוה – מוטב להימנע מהפטנט הטבעי הזה ולצרוך בננה בצורתה הטבעית – ללא הקליפה. אפקט האושר יהיה מופחת כיוון שרוב הדופמין בבננה מצוי דווקא בקליפה.