אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
נשים אירופאיות שעבדו בליקוט כישות בשדות גילו את תכונותיו האסטרוגניות. לכישות יש יכול ידועה לנרמל מחזור חודשי לא סדיר וכן לחזק את מערכת הרביה הנשית בשל האפקט ההורמונלי החזק שלו. באירופה אף היה טבוע המושג "התינוקות של קציר הכישות" כסמל ליכולותיו המופלאות לטפל בבעיות פוריות. פשוט מאד הנשים שעבדו בקציר הכישות ספגו את חומריו הפעילים דרך העור והגבירו את הסיכוי שלהן להרות. היום יש גם נשים שמשתמשו בכישות בתוך פורמולה צמחית להגדלת חזה בגלל האפקט האסטרוגני של הצמח.
לצמח ההופס יש השפעות אנטי דלקתיות ולכן הוא יעיל לארתריטיס ולדלקת פרקים מסוגים שונים. הצמח יש תמציות שונות שמעכבות חומרים מייצרי דלקת שהגוף מייצר ובנוסף הוא מעכב את ייצור החומר NO אשר משתתף ביצירת דלקות וגידולים ממאירים. בנוסף לכך כיון שכישות הוא צמח פיטואסטרוגני יש גם חוקרים הממליצים עליו כתכשיר טבעי למניעת סרטן שד או סרטן צוואר הרחם (כיון שהוא מתחרה עם אסטרוגן על הרצפטורים ברקמות אלו)
טיפול טבעי בכישות עלול לגרום לאלרגיות (בעיקר לפריחה בעור), לשיעול יבש ולקשיי נשימה כישות גם עלול לחולל דיכאון קל עם סימפטומים של ישנוניות, האטת נשימה והאטת החשיבה והמוטיבציה. במינונים מוגזמים תופעות הלוואי שלו כוללות בין השאר חוסר מנוחה, עליה בחום הגוף הקאות והפרעות עיכול
בגלל פעולת ההרגעה של הצמח אין להשתמש בו יחד עם תרופו מרשם כמו בנזודיאזפינים, כדורי שינה, או תרופות הרגעה צמחיות. בנוסף בגלל תכולת האסטרוגן הצמחי של כישות יש להימנע ממוצרי כישות אם אתם עוברים טיפולים הורמונליים. קבוצה נוספת שצריכה להיזהר מכישות הם חולי סוכרת: חלק מהמחקרים בבעלי החיים מראים שכישות מוריד את רמות סוכר בדם ולכן אין ליטול אותו עם תרופות נגד סוכרת, אינסולין או עם צמחי מרפא אחרים לסוכרת כמו ג'ינסנג, אוכמניות, שמן דגים, וגימנמה סילסבטר (גורמר) – פשוט כדי לא להגיע למצב מסוכן של היפוגליקמיה.