תרופות סבתא

סיפורי החלמה מכל העולם

אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן

howtheyhealed.gufnaki.com

טיפול עצמי בחרדה דרך פסיכולוגיה חיובית: האם אפשרי?

יש מי שתופס טרמפ על טרנד הפסיכולוגיה החיובית ומייצר הבטחות לשכך חרדות ומצוקות נפש דרך ייצור מוצרי אושר כמו סמינרים, סדנאות ספרים והרצאות. האם פסיכולוגיה חיובית ומוצריה הם מרשם טבעי נגד חרדה? יש מי שסבור כי כי מרביתם לא מועילים בטווח הארוך. מדוע?

מדוע ספרי עזרה עצמית לא מספקים את הסחורה ומצליחים לטפל בחרדה?

הרעיונות האינטלקטואליים והסיסמאות בספרים הללו חכמים, נבונים, אבל הם לא יספקו את הסחורה, כיוון שאי אפשר להיות מאושר בקיצורי דרך, באינסטנט או במתכונים מהירים.

האם אדם יכול לטפל באופן עצמאי בחרדה שלו ולהוביל את עצמו לאושר?

מדובר בתהליך ארוך של עבודה עצמית שכרוך בשינוי יחס לחיים ושינוי גישה. האם אדם יכול לטפל בעצמו בהקשר הזה? בהחלט כן, אבל זה ידרוש ממנו הרבה משמעת עצמית, זמן הבשלה, שליטה עצמית וסבלנות.

תרבות האינסטנט- מייצרת חרדה

נכון אמנם שאנשים אשר מחפשים אושר רוצים פתרון מהיר במיוחד בתרבות הספיד של ימינו. מוצרי האושר כמו הספרים והסדנאות רוצים להימכר טוב, ואכן מציגים לצרכן את פקטור המהירות (כותרות כמו: "הספר שישנה את חייך תוך שבוע", "הסדנא שהולכת להתמיר את חייך תוך יומיים") וזה כמובן לא ישיג את מטרתו כיוון שעבודה על אושר דורשת זמן ותהליך של הבשלה.

המוקש של תרבות האינסטנט לשיכוך חרדה: אני מסתדר לבד

בעידן שבו כל המידע נגיש וזורם עלולה להיווצר באדם החרדתי תחושה של "אני לא צריך יותר אנשים סביבי". בתרבות האינסטנט ובסביבה של טכנולוגיות תקשורת, אשר מצמצמות מגע בין אנשים - האדם עלול ליפול במוקש המחשבתי של 'מספיקה לי קומוניקציה וירטואלית'. כך קורה שהאדם מחפש את הפתרונות בתוך הקונכייה שלו עצמו, מול המחשב, בינו ובין עצמו. כל חוקר אושר, מטפל בחרדה, או הוגה דעות רציני בתחום אומר שאושר ושיכוך חרדות עוברים דרך מתכון בדוק אחד: נתינה וחיבור עם אנשים אחרים.מציאת משמעות לחיים - גם היא נוגדת חרדות טבעית אבל פירושה בתכלס' הוא קשרים וחיבורים עם הזולת.

הפרעת קשב קשורה עם חרדות

מעבר לכך הפכנו לחברה שחיה בספיד, בהפרעת קשב, חברה שמדברת בציוצים ובתרבות שבה אם המסר שלך לא מועבר בדקה- לא יהיה מי שיקשיב לך. לפיכך גם חיפוש הפתרונות לאומללות, הוא בכיוון של 'כאן, מהר ועכשיו'. אם זה דורש מאמץ, עבודה פנימית, התמדה, זה כבר לא בא בחשבון. מן הסיבה הזו גם הטיפולים הפסיכולוגיים קצרי הטווח פרחו בתקופה האחרונה ולו כיוון שלאנשים אין כבר סבלנות לבלדות. הם אומרים שאין להם כוח יותר ל'חפירות' שלוקחות זמן.

נתקלתם במוצר אושר מעולם הפסיכולוגיה החיובית? - כך תדעו אם הוא שרלטני

"ההבחנה בין מוצר שרלטני למוצר אושר טוב, עוברת דרך השאלה מי עומד מאחורי הספר או הסדנא. אלו עשויים להיות אנשים כריזמטיים, רטוריים, אבל נטולי כשרון או הכשרה מקצועית לאבחון בעיות. הסדנא יכולה לסייע ל 95 אנשים בקהל, אבל אצל 5 מהם היא תייצר נזק ולו כיוון שהיא תציף אצלם תחושות קשות או זיכרונות קשים והמרצה/מעביר הסדנא - לא יודע מה עושים עם זה כיון שהוא מעולם לא קיבל לכך הכשרה מקצועית.

פסיכולוגיה חיובית לחרדות: מבטיחים לך טרנספורמציה מהירה? - תברח

"עוד נורה אדומה חייבת להידלק כאשר מוצר האושר או המוצר שמבטיח לכם כאנשים חרדתיים שבסופו של יום תגיעו לפוזיציה של "לא לפחד כלל" מדבר על שינוי מהיר או טרנספורמציה מהירה. לעומת זאת, אם הגורם מאחורי מוצר האושר אומר משהו בסגנון: 'אתן לך מספר כלים שיאירו לך צדדים חדשים, אבל ייקחו לך שני עשורים לחולל שינוי', זה נשמע הרבה יותר מהימן.

מפתחות לאושר בר קיימא: משמעות ומימוש עצמי

משמעות לחיים ומיצוי עצמי הם שני הרכיבים שישפרו את רמות האושר במדינות המערב. עשו את ההבחנה בין 'מצוינות' ל'מיצוינות' (מלשון מיצוי עצמי). התרבות המערבית תחבה לנו את השאיפה למצוינות ויצרה פרדיגמות בנוסח: 'רק אם אתה הכי טוב בקבוצה, אתה שווה'. זוהי כמובן שגיאה ומוטב ללכת על החלופה הטבעית של מיצוי עצמי, קרי איתור חוזקות ומינופן בכיוון האופטימלי האפשרי כמו גם מציאת משמעות היא חלק קריטי ביצירה אושר. היום כבר יודעים שהחרדה והדיכאון (שלעיתים מלווים בהתמכרויות) קיימים אצל אנשים שקיים אצלם ואקום במשמעות החיים.

גם אדם שהיו לו הורים סוציופטיים יכול להיות מאושר ונטול חרדה

גם אדם עם נסיבות חיים מאוד קשות, אדם שהוריו היו פסיכופתיים - עדיין עשוי להיות שמח ולפתח מערכת יחסים טובה עם אנשים אחרים כאשר יש לו משמעות. ואיפה זו נמצאת? אך ורק במגע עם אנשים אחרים, ביצירת קשרים ובנתינה. על כך אמר ויקטור פרנקל, כי "אדם שמנסה למצוא משמעות בקונכייה שלו, משול לאותו אדם שדוחף דלת כלפי פנימה, כאשר זו ניתנת לדחיפה רק החוצה".






















כל המאמרים על:



אולי יעניין אותך גם