אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
התוצאה של זה היא לא רק השמנה אלא מערכת יחסים מעוותת עם המזון. פתאום נוצרים במח קשרים והקשרים של מזון כמשכך חרדות ומתחים נפשיים -ואז גם נוצרים דחפים כפייתיים: לבלוס ולהעמיס על עצמנו עד גועל. במקרים הקיצוניים ההתמכרות לאוכל תתבטא בהפרעות אכילה ממש (בליסת יתר). אבל אצל אנשים מן היישוב היא תתבטא בתשוקה בלתי נשלטת למתוקים, בדחף לאכול כל פעם שצץ ארוע מלחיץ בחיים, בצרבת על רקע של אכילת יתר ובתחושות רגשיות לא נעימות שמלווים את ההתמכרות לאוכל כמו אשמה, בושה ותחושה של חוסר שליטה ("אני בז לעצמי. אכלתי כמו בהמה"). אגב חשבתם פעם למה בחגים אנו בולסים עד גועל? – לא בגלל ההיצע של המזון, לא בגלל ההרגל – אצל המכורים לאוכל זה בגלל האירוע המלחיץ והמפגש עם בני משפחה שלא תמיד נעים לנו להיות בחברתם.
לאכילה מודעת יש יתרונות לא מבוטלים והמרכזי שבהם הוא היכולת לשלוט בהתמכרות לאוכל ובדחף הכפייתי לאכול גם כשאנו לא רעבים. מסתבר שאכילה מודעת היא טכניקה מעולה ל:
אכילה מודעת מסייעת לטיפול בהאבסת יתר כיוון שביסוד הטכניקה הזו של קשיבות מונחת השאלה "למה אני אוכל". למה הכוונה? אדם שמתרגל אכילה מודעת בעל כורחו יתבונן גם בשאלה שצפה: מדוע אני אוכל. עצם ההתבוננות על התשובה "כדילשכך כאבים נפשיי" בזמן אמת, כבר מורידה את התשוקה לאוכל. התודעה רושמת לפניה שאתם לא אוכלים כי אתם רעבים – ועתם הרישום החדש הזה פועל באורח פלא על הדחף לאכול ומקטין מעוצמת ההתמכרות למזון.
המושג דיאטה מאד בעייתי למרביתנו כיון שהאסוציאציה המיידית שלו היא הגבלות-חסכים-הרעבה ותחושות של קיפוח. כדאי לציין שהמונח "דיאטה" מגיעה מיוונית ופירושו המילולי הוא- "דרך חיים". בהקשר זה מיינדפולנס ואכילה מודעת מהווים תרגול שעולה בקנה אחד עם המשמעות של "דרך חיים". יש כאן נכונותמצד האדם שרוצה לטפל בהתמכרותו למזון - לרדת לעומק אל המאבק שלו עם אוכל ואל היחסים שלו עם מזון ולעשות את השינוי. המדיטציה הזו של אכילה מודעת לא רק מורידה מתח נפשי אלא בסופו של יום משחררת אתכם מ"המאבק" עם המזון ומן ההתמכרות לאוכל.
קחו 2 צימוקים. את הראשון אכלו כרגיל (בחופזה, במינימום לעיסה ובבליעה מהירה כפי שמכורים למזון עושים). את השני אכלו תוך כדי מחקר- כאילו זהו הצימוק הראשון שבו נתקלתם בחייכם. חקרו אותו למשל דרך חושים נוספים כמו חוש הריח וחוש המישוש (עצמו עיניים) לפני שאתם מכניסים אותו לפה. לעסו אותו לאט ושימו לב לטעם גם במרחב וגם בזמן. כלומר
אכילה איטית ומודעתהיא המפתח לפתח טרנספורמציה כלפי המזון. במיוחד אם התרגלת לאכול בחופזה ולבלוע מהר מהר לפני שייגמר... מודעות באכילה תאפשר למכורים למזון – להרגיש את המזון עם יותר חושים ולשים לב לדקויות הטעם שלו, ובכך להיות יותר מסופקים מבלי לסמם את עצמנו.
מדיטציה ואכילה מודעת מתחילה להיות במיינסטרים לאחר שמשרד הבריאות האמריקני פרסם ב2007 שורה של יתרונות בריאותיים לתרגול מדיטציה. הרבה אנשים נמנעים מאימוץ הטכניקה הזו כי היא נתפסת בעיניהם כ'רוחניקית' וגם כיוון שלדבריהם מדובר במאמץ מנטלי של "להפסיק את המחשבות". זהו אחד המיתוסים השגויים של מדיטציה ואכילה מודעת. זה לא נכון שתידרשו להפסיק את המחשבות (שהרי זה באמת לא טבעי) אבל מדיטציה נותנת לכם כלי לפתח מערכת יחסים אחרת עם המחשבות הרגשות והתחושות. אכילה מודעת היא טכניקה חדשה שמקורה בשיטת ריפוי (ודרך חיים) עתיקת יומין. מסיבה היאאיננה טרנד או עוד אופנה חולפת. אנשים מכורים או אנשים עם נטייה להתמכרות מפיקים ממנה חיבור ישיר לגוף, הקשבה לאינפורמציה שעולה ממנו ושחרור מטייס אוטומטי של דחפים כפייתיים לאכול, האבסת יתר, בולמוסי אכילה רגשיתצריכת סמים זמינים, יהיו אליה קפאין, ניקוטין, שוקולד ואחרים.