אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
לקערורית אמריקנית (scutellaria lateriflora) יש היסטוריה ארוכה אצל האינדיאנים כצמח מרפא נוגד חרדה ותומך בהרפיית מתחים נפשיים ופיזיים. הוא גם עשוי להקל מאד על אנשים שסובלים מנדודי שינה עקב חרדות בשל האפקט הסדטיבי שלו. מסיבה זו אין לקחת קערורית יחד עם תרופות נוגדות דיכאון, עם כדורי שינה או עם תרופות נוגדות פרכוסים במצבי אפילפסיה. גם נטילת קערורית עם צמחי מרפא מרגיעים אחרים כמו ולריאן אינה מומלצת כדי שלא יווצר אפקט חזק מדי של הרדמה.
באסיה לקערורית סינית (scutellaria baicalensis) יש היסטוריה ארוכה של שימוש בסוגים שונים של סרטן והדבר הזה אומת מחקרים גם במעבדות מערביות. מחקרים במבחנה ובבעלי חיים הראו כי צמח זה גורם לאפופטוזיס, תהליך שבו התאים הסרטניים משמידים את עצמם באופן עצמוני.
תגובה דלקתית ממושכת בגוף מתבטאת במחלות שונות לרבות מחלת מעי דלקתית, פרקינסון, אלצהיימר ודלקת פרקים. לצמח הקערורית יש תכונות אנטי דלקתיות חזקות במיוחד שיכולות להועיל לסובלים ממחלות אלו.
הסינים משתמשים בקערורית גם למצבים הבאים:
תופעות לוואי אפשריות של קערורית הן בין השאר שלשולים, סחרחורת, קיבה עצבנית. רמות ממש גבוהות ומוגזמות של צמח הקערורית יכולות להגיע למצבים קיצוניים יותר כמו טיקים בעניים, פרכוסים, בלבול מנטלי, וקצב לב לא סדיר.
כאמור, במצבים של חרדה ונדודי שינה אין לשלב את צמח הקערורית יחד עם וולריאן. מותר לשלב אותו עם צמחים נוגדי חרדה כמו שיבולת שועל, פרע (היפריקום פרפורטום), עלי פסיפלורה, וקוהוש שחור. לעיתים משתמשים בקערורית כצמח מרפא כדי להיגמל מהתמכרות לסיגריות ואז משלבים אותו עם צמחים אחרים כמו מולאין ליקוריץ ופרע כיוון שלשילוב הזה יש אפקט סינרגיסטי על הגמילה מהניקוטין.
גם את הקערורית הסינית וגם את הקערורית הרגילים לוקחים דרך הפה בצורה של מיצוי נוזלי, בקפסולות או כחליטת תה מעלים מיובשים. בעלים והפרחים של קערורית משתמשים למצבים של נדודי שינה וחרדה. אם המטרה היא מלחמה בתאים סרטניים משתמשים בשורשים של צמח הסקוטלריה הסיני. המינונים של קערורית לחרדה, מתח נפשי, עצבנות ונדודי שינה הם כפית או שתיים של עלים מיובשים בכוס מים רותחים, ואילו משורשי הקערורית הסינית מכינים תה מ2-3 כפיות מאבקה טחונה של השורש (מר מאד) במים רותחים.