אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
נתייחס לשאלה באופן כללי ללא התייחסות מדוקדקת לפרטים הספיציפיים הייחודיים שלך
המצב שאת מתארת נשירת השיער לצד בריחת הסידן מעיד כנראה על חוסרים בגוף. ברמה הראשונית מומלץ לעשות בדיחון אבחוניות נוספות כמו למשל רמה של ויטמין בי 12 בדם, ויטמין די, ברזל בדם וכד בדיקות של בלוטת התריס שכן התסמינן המתוארים לעיל עלולים להצביע גם על בעיה ברמת בלוטת המגן. נשירת שיער מסיבית עלולה לנבוע גם מעודף רעלים בגוף כמו למשל שקיעת מתכות כבדות ברקמות הגוף והייתי מנסה קודם כל לשלול את האפשרות הזו.
כלל אצבע יש להפנים: מה שמחזק את שורש השערה הם ויטמינים ומינרלים. המהלכים הידועים של שינויים בתזונה, נטילת תזונה, תרופות טבעיות צריכים לבוא רק אחרי שמקבלים וודאות על האטיולוגיה של נשירת השיער כלומר מה בדיוק גורם לה? אלו חסרים ספציפיים יש לגוף. ללא בדיקה ממוקדת טובה של הגורם, של המקור - חבל על הכסף והזמן שמשקיעים בניחושים מה יעבוד ומה לא.
מבלי קשר ובאופן כללי לאנשים שסובלים מנשירת שיער מסיבית אני ממליצה להרבות במזונות שמכילים הרבה ברזל וסידן. אלו נמצאים בתזונה בירקות עלים ירוקים כמו כרוב קייל ותרד ומומלץ לאכול את אלו עם שמן זית ולימון כדי לשפר את הספיגה. אשר לאוסטאופורוזיס הייתי ממעיטה בצריכת חלב – בגלל כמויות הזרחן הגבוהות שהוא מכיל שלא מיטיבות עם העצמות וצפיפות העצם.
אמנם כבד מאד עשיר בברזל אבל לא הייתי ממליצה עליו הוא יעשה נזקים במקום אחר או במערכת אחרת של הגוף. בעיני מקורות טובים לברזל ולסידן הם ירקות ירוקים, אגוזים שיבולת שועל, כוסמת, דגנים מלאים אפונה עדשים יבשות, אגוזי מלך, אגוזי ברזיל, טחנה ושקדיה. בוודאי שיש להסיר מן התזונה קמח לבן וסוכרים מזוקקים
אנשים יכולים לאכול הרבה מזונות עם תכולת סידן וברזל אבל לא בטוח שמינרלים אלו תמיד נספגים. אם קיימת בעיה ברמות ברזל (ממצא בבדיקת הדם) והאדם לוקח תוסף ברזל ולמרות זאת רמות הברזל לא עולות – סימן שיש בעיה של ספיגת ברזל במעיים. כדי לשפר אותה אני ממליצה על צמחי מרפא- ביטר שבדי- שילוב פורמולה מאד מרב מאד משפרת: מכילה פורמולת צמחי מרפא מרים שיכולים לסייע בשיפור הספיגה של רכיבים תזונתיים מהמעיים אל זרם הדם.
תוסף של סידן ציטראט נחשב לבעל ספיגה טובה יותר מסידן פיקולינט, ואני בעד להשתמש בו במצבים שבהם יש לגוף חסר חמור בסידן. יש לקחת אותו בבוקר ומומלץ להוסיף לו גם ויטמין די במקרים של מחסור בויטמין די בדם (מצב מאד שכיח באוכלוסיה).
נשירת שיער מתחילה תמיד מבפנים – מבריאות הקרקפת ומחומרי ההזנה שמגיעים או לא מגיעים אל זקיק השיער. ומשם לדעתי הטיפול גם צריך להתחיל. ברמה החיצונית אפשר לעשות כמה פעולות כמו לא למתוח או להדק עם סיכות את השיער כדי לא לגרום םמשיכה או תלישה פיזית שלו בטעות. בנוסף מומלץ לחפוף עם שמפו ללא דטרגנטים וההמצלה שלי היא על סבון סלק סוכר.בהתחלה הוא מייבש את השיער אבל עם הזמן מתפתחים בינו ובין הקרקפת יחסי גומלין והגוף לומד לאזן את בעצמו מבחינת חומציות ושומניות של עור הקרקפת. נועה ירון מחזיקה עמוד פייסבוק בנוגע לתזונה טבעית
תשובת לימור עמרני תזונאית טבעית:
הגורמים לנשירת שיער (וגם לבריחת סידן) הם רבים והטיפול משתנה בהתאם לגורם! ברוב המקרים, נוכחתי לגלות מניסיוני עם מטופלים, שהגורם לנשירה הוא לא אחד אלא אוסף של דברים שבאים לידי ביטוי ברמה הפיזית, נפשית ומנטלית. הטיפול בנשירה יהיה ע"י תזונה טבעית, צמחי מרפא, תוספי תזונה ובמידת הצורך, בשילוב טכניקות הרגעה. בכל מקרה, ההתאמה היא אישית וספציפית.
על מנת לסייע לגוף לשוב לאיזון, הדבר הראשון שצריך הוא לאבחן מהיכן נובעת הבעיה. ממליצה לך לגשת לייעוץ ותשאול יסודי בכדי להבין מהו הגורם לנשירה ולדלדול העצם ולהרכיב תוכנית טיפולית המדויקת עבורך. אני מאמינה ששינוי אמיתי, המגיע מבפנים, באורח החיים ובתפיסת התזונה הבריאה כחלק ממנו,היא הדרך היחידה לחיים בריאים ומאוזנים שכרוכים בין השאר גם עם שיער סמיך מלא ושופע.