תרופות סבתא

סיפורי החלמה מכל העולם

אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן

howtheyhealed.gufnaki.com

מרינה קוזמנקו - תזונאית ומטפלת מוסמכת לצמחי מרפא

לא לאכול מזון מהחי

כדי להגיע לזקנה איכותית, כדי להזדקן תוך שימור של הבריאות הטובה ההמלצה שלי היא להימנע ממזון מן החי. תובנה זו קריטית במיוחד בתקופה המודרנית כאשר מזון מהחי תופס אחוז מאד גבוה מהתפריט. יתר על כן, מזון מן החי בעידן שלנו גדוש בחומרים מסוכנים כמו הורמוני גדילה, אנטיביוטיקה, ותרופות שבעל החיים קיבל מטעמים כאלו ואחרים. אדם שצורך יותר מאוחר את הבשר הזה או את תוצריו מקבל בעל כורחו שאריות מסוכנות. זה אפילו יותר חמור מלצרוך את תרופות הללו בעצמו כיון שהתרופות והחומרים הללו עוד עברו עיבוד ע"י מערכות של גוף אחר.

טבעונות: האם היא אופנה חולפת?

לפעמים אופנה זה דבר טוב ואם למתן את הדברים שאמרתי קודם הרי שנייךתי יכולה לחיות בשלום גם עם זה שמזון מהחי יתפוס לא יותר מאשר 10% מהתפריט. צריך להבין שמוצרי מזון מהחי מייצרים עודף עודף חומציות במערכת עיכול ושאר מערכות הגוף נדרשות לתת מן המשאבים שלהן כדי לפצות על המצב הזה. כך למשל מערכת השלד מתחילה להתרוקן מסידן כדי למסך את החומציות בדם ואז מתחוללת מחלה כמו אוסטאופורוזיס.

למה מזון מהחי עלול להחליש את מערכת החיסון?

מזון מהחי מאופיין בשרשרות חלבונים מאד ארוכות שהגוף לא מצליח לפרק עד הסוף. כתוצאה מכך מולקולות לא מפורקות מהמזון מתחילות לדלוף החוצה אל זרם הדם (תסמונת המעי הדולף) ואז מתחוללות תגובות חיסוניות שעם השנים מולידות מחלות אוטואימוניות מה גם שתהליך דלקתי מתמשך כזה רחוק מלייצר בריאות בגוף.

אכילת מזון מהחי עלולה להשפיע לרעה על ספיגת חומרים תזונתיים חיוניים

גם חוסרים תזונתיים של חומרים חיוניים, מינרלים ויטמינים וחומצות אמינו עלולים להיגרם מצריכת מזון מהחי. במצב הדלקתי המתמשך של המעי הספיגה הופכת לבלתי אפקטיבית- ואז חלה ירידה בכמות הויטמינים שנטמעים בגוף. למשל פגיעה בספיגת ויטמיני בי או טריפטופן עלולה להשפיע לרעה על מערכת העצבים ועל מצב הרוח, בעיות בספיגת ויטמין די – ישפיעו שוב על חוסנו של השלד וייצרו בעיות אחרות הנוגעות למחסור בויטמין די.

"אבל זה טעים לי"

כשאדם אומר לי שהוא לא יכול בלי קופסת הקוטג' שלו כי "זה טעים לי" – אני מבקשת ממנו לעשות תיעדוף. האם את רוצה להיות במיטבך עד גיל 50 ואחר כך להיות "טרנטה"? או לשחק כדורגל בגיל 70 עם הנכדים?- צריך להפנים שבין "רוצה" ל"מוכן לעשות" יש כברת דרך ארוכה.
























אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • "טפל היטב בגופך. זהו המקום היחידי שבו אתה מוכרח לגור"

    ג'ים רוהן