אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
ההשפעה של הסביבה על רווחתנו הנפשית והגופנית – עצומה, הרבה יותר ממה שאנו מעריכים וחושבים. אדם שרוצה לעשות שינוי מקדם בחייו למשל בנושאי בריאות – יתקשה לעשות את זה אם הוא ישהה במחיצת אנשים שלא באמת מקדמים אותו – גם אם יש בקרבו תעצומות נפש גדולות לעשות שינויים.
לעיתים אנו שמים עצמנו בסביבה של אנשים שלא מקדמים אותנו ואפילו מנסים להחזיר אותנו לפוזיציה הישנה והמוכרת שבה היינו. הסביבה הזו יכולה להיות הורים, חברים, מקומות עבודה, אחים, קולגות וכיו"ב – והם לא מנסים למשוך אותנו לאחור – אל הססטוס קוו מסיבות זדוניות חלילה. לרוב זה נעשה ממקום לא מודע בכלל למשל כשהם חשים שהתקדמות שלנו מאיימת עליהם
ההמלצה שלי היא לבחור בסביבה המקדמת בלבד שתאפשר לנו לפרוץ גבולות, לפרוח ולהביא את העוצמות שלנו לידי ביטוי. אני לא ממליצה להרבות בשהיה עם אנשים ש"אתה צריך לחכות להם בסיבוב" או "בגד שכבר קטן עליך" (מקומות שכבר הייתה בהם והם מוכרים לך) רק כי מצפים" ממני או "כי זה לא נעים". החכמה הגדולה היא לזהות ביושרה מול עצמך באיזו סביבה אתה באמת נמצא.
בסביבה טובה אנחנו מרגישים אנרגטיים, לא עייפים ומותשים. סביבה מקדמת היא גם סביבה שמכבדת את הגבולות שלנו. לפי דון מיגל רואיז זוהי גם חברת אנשים שגורמת לנו להרגיש שאנחנו אוהבים את עצמנו בנוכחותם. כאמור בעיני לסביבה שאתה שוהה בה יש אימפקט עצום על הבריאות כיון שלרגשות שהסביבה מייצרת יש בין השאר הפרשות ביוכימיות בגוף. למשל, קנדיס פרת' החוקרת האמריקנית גילתה בספרה "מולקולות של רגשות" כי אנרגיות או רגשות לא טובים מייצרים חלבונים שחוסמים את הרצפטורים על התאים וכשאלו נסתמים – משתבשת הזרימה החלקה של תהליכים ביולוגיים חיוניים בגוף.